tiistai 29. marraskuuta 2016

Aselupa haastattelu 2019

Ampuma-aseluvan hakeminen. Huomioithan aikaa varatessasi, että yhdellä aikavarauksella voi jättää korkeintaan kaksi aselupahakemusta. Sitä ei saa takaisin jos päätös on kielteinen. Maksu kattaa hakemuksen ja lupaprosessin kaikki vaiheet: Soveltuvuustestin, haastattelut, hankkimisluvan, aseen näytön, varsinaisen lupakortin ja sen postituksen kotiin. Itse aselupa on luottokortin näköinen ja kokoinen muovikortti.


Rahaa kuluu myös aikaan ja matkoihin. Muutoksella pannaan täytäntöön asedirektiiviin tehdyt muutokset. Lainmuutos ei aiheuta toimenpiteitä valtaosalle nykyisistä aseluvan haltijoista.


Myös suurin osa jatkossa aselupaa hakevista voi toimia kuten tähänkin asti. Prosessi pysyy pääpiirteissään entisellään. Nykyään aselupa on jätettävä henkilökohtaisesti poliisilaitokselle.


Tämän jälkeen suoritetaan tarvittaessa haastattelu ja tehdään soveltuvuustestit. Lopulta asetta on vielä käytävä näyttämässä poliisille. Aselain muutoksen jälkeen jokaiselta aselupaa hakevalta vaaditaan henkilökohtaisen. Haastattelussa käydään läpi hakijan perehtyneisyys.


Aselupa , puhekielessä usein aseenkantolupa, on valtion viranomaisen, yleensä poliisin myöntämä lupa jonka avulla luvanhaltija voi ostaa, omistaa,. Sisä-Suomen poliisilaitoksessa valmistaudutaan jokasyksyiseen aseluparuuhkaan ja kehottaa ihmisiä hakemaan luvat ajoissa kesän aikana. Metsästysaseisiin haetaan eniten lupia elo-lokakuussa, jolloin. Aselupaan voidaan, käytännössä aina, kun on uudesta aseesta kysymys liittää hankkimisoikeus tai yksityinen valmistamisoikeus. Esitettyäsi ampuma-aseen viranomaisille varsinainen aselupa (muovikortti) toimitetaan postitse kotiin.


Kun on kysymys uudesta aseesta, aselupaan voidaan käytännössä aina liittää hankkimisoikeus tai yksityinen valmistamisoikeus. Nykyisin poliisilaitoksella joutuu käymään 3–kertaa per aselupa. Tämä ei ole vuoden kuluttua tarpeen, jos hakija esimerkiksi vaihtaa vanhan aseen uuteen samanlaiseen tai hän on juuri käynyt poliisilaitoksella jonkin toisen aseasian takia”, Lehtonen sanoo.


Lupia on peruttu vähäisistäkin syistä. Keräsin kesän aikana tietoa näistä tapauksista. Onkin erittäin tärkeätä, että liiallista virkaintoilua aselupa -asioissa rajoitetaan. Virkaintoilulla ärsytetään isoa joukkoa metsästyksen ja ammunnan harrastajia eikä sellainen voi olla lainsäädännön uudistamisen tarkoituksena. Avataan keskustelua aiheesta.


Itse olen sukulaisen käsiaseella käynyt sukulaisen kanssa ampumaradalla ampumassa. Tämän lisäksi ilmakolla on huvikseen tullut ammuskeltua tarkkuusammuntaa satunnaisesti. Nyt on alkanut kiinnostaa pienoiskiväärin hankinta ihan ampumaharrastusmielessä.


Yli 5kesätyönantajan kesätyöpaikat kätevästi yhdellä haulla! Sanomalehti Karjalaisen verkkopalvelu. Uutisia Joensuusta ja muualta Pohjois-Karjalasta, kotimaasta ja maailmalta kellon ympäri.


Lue myös Fingerpori!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit