tiistai 22. marraskuuta 2016

Lupapiste aloitusilmoitus

Lupapiste -palvelun kautta voi hakea lupia jo yli :ssa Suomen kunnista. Mikäli kysymyksesi kuitenkin liittyy asiointikunnan käytäntöihin, ole yhteydessä viranomaiseen hakemuksen keskusteluikkunan kautta. Mahdollisuus ilmoittaa ARA-rahoituksesta hankkeella Uudistuksen tarkoitus on välittää tietoa tulevista ARA-rahoitushakemuksista etukäteen, ja lisätä läpinäkyvyyttä rahoituksen hakuun. Lupapiste on asiointipalvelu, jossa voit kysyä neuvoa jo ennen rakennushankkeen käynnistymistä sekä hakea rakentamisen lupia ja hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisesti.


Lupapisteen käyttö alkaa ilmoittamalla kohde, johon lupaa haet. Hyvinkäällä on otettu 19. Kaupassa on myös aineistopyyntö, jollei dokumentteja löydy. Tarkemmat ohjeet löytyvät kaupasta.


KVV-, IV- ja rakennesuunnitelmat). Vantaan arkistossa on sähköisessä muodossa mm. Tavanomaisissa rakennushankkeissa kuten pientaloissa tai saunassa vastaavan työnjohtajan tulee olla koulutukseltaan vähintään rakennusmestari.


Näppärin tapa hoitaa työnjohtajan ilmoittaminen on hoitaa asia Lupapiste. Rakennushanke etenee työnjohtajasi ohjeistuksessa. Sen tehtävänä on osaltaan varmistaa, että rakennettu ympäristö on turvallinen, terveellinen ja tarkoituksenmukainen. Jatkossa rakennuslupaa voidaan hakea sähköisesti.


Jos lupa liitteineen haetaan sähköisesti, pitää toimittaa yksi sarja pääpiirustuksia ja asemapiirros, sekä yksi sarja erikoispiirustuksia paperisena arkistointia varten rakennusvalvontaan. Jo ennen rakennushankkeen aloittamista voit pyytää neuvontaa rakennusvalvonnasta ja jatkaa sen jälkeen asiointia palvelussa. Porinan asiakasneuvonta opastaa alustavasti sähköisissä lupapisteasioissa ja neuvoo tarvittaessa järjestämään tapaamisen lupakäsittelijän tai muun henkilöstön kanssa. Kaikki rakentamiseen liittyvät luvat (rakennus-, toimenpide, suunnittelutarveratkaisu, poikkeamis-) haetaan verkossa: lupapiste.


Eri osapuolet pystyvät hankenäkymän kautta reaaliajassa seuraamaan asioinnin etenemistä palvelussa sekä täydentämään tarvittavia tietoja – ajasta ja paikasta riippumatta. Palveluun rekisteröidytään pankkitunnuksilla. Sähköposti: rakennusvalvonta(at)vihti.


Pankkitunnuksilla tunnistaudutaan vain kerran, jonka jälkeen kirjautuminen tapahtuu käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Tapaamisajan voitte sopia puhelimitse suoraan viranhaltijan kanssa. Rakentamisen lupia haetaan aina Lupapiste.


Tarvittaessa lupavalmistelija neuvoo hakemuksen tekemisessä ja antaa ennakko-ohjausta. Ennakko-ohjausta ja kysymyksiä voi esittää Lupapiste. Kysy neuvoa”) Hakemuksen tekeminen kannattaa antaa ammattilaisen (pääsuunnittelijan) tehtäväksi.


Lupapiste on lisäksi hyvä kanava neuvojen kysymiseen ja rakennushankkeen ennakkovalmisteluun. Lähtötietoja rakennushankkeeseen saat karttapalvelu. Karttapalvelusta löydät lisäksi Kuopion kartat, rakentamista ohjaavat kaavat ja kaavamääräykset, rakentamistapaohjeet, kiinteistöjen rajat ja kiinteistötunnukset. Maistraatin RHlomake Asuinhuoneistotiedot useamman asuinhuoneiston rakennuksista sekä aina, kun laajentamisen tai muutostöiden yhteydessä olemassa olevat asuinhuoneistotiedot muuttuvat. Mikäli ei josain syystä ole mahdollisuutta asioida sähkköisen järjestelmän kauttta niin alla olevasta listasta löytyvät paperisena jätettävät lomakkeet.


Aluehallinnon asiointipalvelussa asiakas voi sähköisesti asioida elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten, aluehallintovirastojen sekä Turvallisuus- ja kemikaaliviraston kanssa. Asiakas voi palvelussa saattaa asiansa vireille, vastata täydennys- tai lisätietopyyntöihin sekä vastaanottaa asiaansa koskevat päätökset. Työelämän trendeihin ja ilmiöihin perustuvassa runkosuunnitelmassa painottuu tahto uudistua.


Muutos kohti vaikuttavaa valtakunnallista työsuojeluviranomaista etenee asteittain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit