tiistai 22. marraskuuta 2016

Maahantuonnin arvonlisäveron ilmoittaminen

Tullauspäätöksen tiedot arvonlisäveron ilmoittamista varten. Voit hakea OmaVerossa maahantuonnin vertailutietoja tullauspäätöksittäin. Katso kuva maahantuonnin arvonlisäverotuksen menettelyistä 1. Milloin maahantuonnin arvonlisäverotuksesta vastaa Verohallinto?


Jotta tullausarvosta päästäisiin maahantuonnin arvonlisäveron perusteeseen, tulee siihen lisätä vielä kuljetus-, lastaus-, purku- ja vakuutuskustannukset sekä muut maahantuontiin liittyvät kustannukset kuljetussopimuksen mukaiseen ensimmäiseen määräpaikkaan asti.

Jos ilmoitetun veron ja siihen liittyvän mahdollisen vähennyksen kohdistaa tullauskuukaudelle, ei arvonlisäveroa tarvitse enää maksaa ennen sen vähentämistä. Vertailutieto perustuu tullauspäätökseen. OmaVero-palvelussa on ollut toukokuun alusta lähtien nähtävillä Tullilta saadut maahantuontien vertailutiedot kertoo Kaupan liitto.


Tämän vuoden alusta lukien maahantuonnin arvonlisävero on pitänyt ilmoittaa ja maksaa Verohallinnolle, kun maahantuoja on ollut rekisteröitynä. Kirjanpitolautakunta on puolestaan 31. Ohjeessa on käsitelty myös maahantuonnin uudistuvaa arvonlisäveromenettelyä.


Velvollinen maksamaan arvonlisäveron tavaran maahantuonnista on unionin tullikoodeksin artiklan kohdassa tarkoitettu ilmoittaja.

Suomen ulkopuolella maksettavat verot ja muut maksut sisällytetään myös veron perusteeseen. Veron kertaantuminen on järjestelmässä estetty vähennysoikeuden avulla. Silloin hän vastaa itse maahantuonnin arvonlisäveron maksamisesta.


Jos välillisellä edustajalla on verorajanumero, hän voi antaa veroilmoituksen, tehdä ALA-järjestelmään yhteenvetoilmoituksen ja maksaa maahantuonnin arvonlisäveron yhden kuukauden maahantuontien osalta samalla tavalla kuin nyt. Tulli ei enää hoida kyseisten yritysten maahantuonnin arvonlisäverotusta vaan asia siirtyy Verohallinnolle. Maahantuotujen tavaroiden arvonlisäveron käsittely kirjanpidossa muuttuu samalla. Helsingistä Tampereelle 1. Jos tavara on myyty tullihuutokaupassa, maahantuonnin arvonlisäveron peruste on tavaran huutokauppahinta. Katso lisätietoa Ahvenanmaan ja Manner-Suomen välisistä lähetyksistä Verohallinnon sivuilta.


Selaimesi evästeet on estetty. Maahantuonnin kirjaukset ja oma-aloitteisten verojen ilmoittaminen 1. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Tulli- ilmoittaminen Asiakas, tai huolitsija hänen puolestaan, antaa tulli-ilmoituksen entiseen tapaan. Tässä ohjeessa tarkennetaan maahantuonnin arvonlisäveron perusteen määrittämistä ja sitä, miten maahantuonnin arvonlisäveron peruste.


Ohje auttaa verovelvollisia maahantuonnin alv-veron perusteen määrittämisessä. Arvonlisäveroilmoituksessa on näille tiedoille omat kentät.

Yleisohjeena se on tavanomaiselle maahantuojalle liian. Laske maahantuonnin arvonlisävero veron perusteesta. Käytännön arvonlisäverotus -kirja on käytännönläheinen opas arvonlisäverolain soveltamisesta jokapäiväisissä tilanteissa. Kirja on suunnattu erityisesti yritysten taloushallinnossa arvonlisäveroasioita käsitteleville henkilöille.


Muut oma-aloitteiset verot. Tulostuskaavojen raportit (Dynaaminen raportointi) Uuden tilin lisääminen tulostuskaavaan. Ryhmäsummien hallinta. Ahvenanmaan verorajan ylittävien kuljetusten osalta arvonlisäveron ilmoittaminen muuttui 1. Tulli kehottaa lähettäjää tarkistamaan vastaanottajan yritystunnuksen ja ALV.


REK-merkintää koskevat tiedot tulli-ilmoitusta antaessaan. Veroa ei suoriteta tavaran tai tavanmukaisesti kokonaisuuden muodostavan tavararyhmän myynnistä henkilölle, jonka kotipaikka tai vakinainen asuinpaikka on Norjassa ja joka on välittömästi myyntiin liittyen vienyt tavarat matkatavarana Norjaan ja maksanut siellä arvonlisäveron maahantuonnin yhteydessä. Jos yritys myy ja lähettää tavaroita toisessa EU-maassa asuville kuluttajille, sen on yleensä rekisteröidyttävä kyseisessä maassa ja laskutettava tavaroista arvonlisävero maan alv-kannan mukaisesti, paitsi jos sen verovuoden aikana tapahtuneen myynnin kokonaisarvo kyseiseen EU-maahan on maan asettamaa raja-arvoa alhaisempi.


Tavaroiden myynti toisessa EU-maassa asuville kuluttajille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit