perjantai 11. marraskuuta 2016

Kela kortti lapselle

Hae uutta korttia Kelasta. Kaikki Suomessa sairausvakuutetut saavat sairausvakuutuskortin eli Kela -kortin. Kela - kortti lähetetään vastasyntyneelle, kun Kela saa nimitiedon maistraatista.


Korttia näyttämällä saat apteekeissa ja useilla yksityisillä lääkäriasemilla suorakorvauksen kuluistasi, jolloin niistä vähennetään suoraan Kela -korvaus. Voiko lapselle saada kaksi Kela -korttia?

Kortti kun tuntuu usein olevan siinä toisessa laukussa, mökillä tai toisen vanhemman kukkarossa. Kelan mukaan rinnakkaiskorttia myönnetään äärimmäisen harvoin. Soitto Kelaan riittää niin lähettävät. Ja meiltä löytyy ainakin kaksi kela -korttia lapselle.


Juurikin noin että on hukkunut kortti kun kulkee kahden kodin väliä ja sittemmin onkin löytynyt, nyt on kätevästi kummassakin kodissa sitten omansa. Isä tai äiti voi tilata verokortin lapselle. Vanhempi tai huoltaja voi tilata alle 18-vuotiaalle lapselle verokortin OmaVero-palvelussa internetissä.

Alaikäiselle lapselle voi hankkia joko tavallisen henkilökortin, jolla voi sekä matkustaa että tunnistautua verkkopalveluissa, tai erityisen alaikäisen henkilökortin, jolla ei voi matkustaa ja jossa ei ole verkkotunnistautumisen mahdollistavaa sirua. Jos ilmoitit lomakkeella haluavasi korttiin myös A-merkinnän, Kela tarkistaa, että sinulla on voimassa siihen oikeuttava päätös. Kela vie tietosi Vammaiskortin tilausjärjestelmään. Kehittämistyössä on ollut mukana laaja joukko vammaisjärjestöjä, palveluntarjoajia, Sosiaali- ja terveysministeriö, Kela sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.


Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin. Vakuutetun hakemuksesta Vakuutettu voi hakea uuden kortin esimerkiksi kadonneen kortin tilalle. Katso ohjeet uuden verokortin hakemiseen OmaVerossa.


Kela -korttia voi hakea postitse lomakkeella SV 157sr, jonka voi tulostaa myös Kelan internetsivuilta puhelimitse tai asioimalla Kelan toimistossa, jossa kortti voidaan tilata ilman hakemusta, jos vakuuttamisasia on kunnossa. Vierailija: Eli riittääkö KELA kortti , jossa ei ole kuvaa? Vai pitääkö hankkia sellainen kuvallinen KELAKORTTI lapselle (vuotta). Menemme Tukholman risteilylle, mutta emme mene maihin. Kiitos jos vastaat!


Kortin voi tilata mikä tahansa toimisto, kun on ensin varmistuttu tietojen oikeellisuudesta ja siitä, että hakija on vakuutettu. Työpaikkakassan jäsenet tilaavat Kela -kortin joko työpaikkakassasta tai Kelan toimistosta. Ei voi, vastataan Kelasta.


Asian ydin on se, että Kela antaa kelakortin Suomessa sairausvakuutetulle henkilölle.

Korttia ei siis myönnetä vakuutetun vanhemmille tai muille huoltajille, vaan ainoastaan henkilölle itselleen. Yhden kortin politiikka ei ole Kelan itsensä laatima käytäntö, vaan se perustuu sairausvakuutuslakiin. Jos lapselle on aikaisemmin tilattu eurooppalainen sairaanhoitokortti, ennen voimassaoloajan päättymistä tulee postissa lapselle uusi kortti.


Uutta ei tarvitse tilata. Alle 16-vuotiailta, jotka matkustavat vanhempiensa seurassa, ei vaadita omaa henkilökorttia. Voit tilata lapselle matkakortin, mikäli lapsella on omat verkkopankkitunnukset ja nämä ovat vanhempien käytössä.


Matkakortin mukana tulee yksi sininen matkakorttikotelo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit