tiistai 8. marraskuuta 2016

Kuitti asiakkaalle

Tilaa edulliset kuittilomakkeet verkosta omilla tiedoilla. Narikkamaksuista pitää antaa kuitti asiakkaalle , kun ovimies on ravintolan henkilökuntaa. Jos ovimies on itsenäinen yrittäjä, tilikauden liikevaihto tulee ottaa huomioon.


Käteiskaupasta on pääsääntöisesti aina tarjottava asiakkaille kuitti. Tästä artikkelista löydät ohjeita kuitinantovelvollisuudesta. Myyjän on tarjottava asiakkaalle käteisellä rahalla tai maksukortilla maksettaessa kuitti.

Kuitti voi olla tulostettu, käsinkirjoitettu tai sähköinen. Maksusta saatava kuitti. Kuitista pitää käydä ilmi muun muassa myyjän yhteystiedot, tavaran tai palvelun määrä ja luonne, hinta ja arvonlisävero.


Asiakkaalle on tarjottava kuittia, mutta hänen ei tarvitse ottaa sitä vastaan. Paperikuitin lisäksi lain vaatimukset täyttää sähköisessä muodossa oleva kuitti. Kuitti on asiakirja, joka todistaa käteiskaupassa tapahtuneen maksusuorituksen.


Kuitti on lain mukaan tarjottava asiakkaalle , jos maksu suoritetaan käteisellä tai käteiseen rinnastettavalla tavalla. Pistäydy lähimmässä Gigantti-myymälässä ja autamme sinua kuitin kopion kanssa.

Muistathan varata mukaan voimassa olevan henkilötodistuksen. Käteiskuitti, maksutosite, käteislasku… käytitpä mitä termiä tahansa, kuitti myydystä tuotteesta tai palvelusta on aina hyvä antaa asiakkaalle. Tositteet auttavat harmaan talouden nitistämisessä, ja kuuluuhan käteiskuitin kirjoittaminen myös hyviin tapoihin. Luo kuitit helpommin laskutusohjelmassa!


Ilmainen PDF-kuittipohja. Tarvitseeko sinun tulostaa käteiskuitteja silloin tällöin? Laskuharin ilmainen kuittipohja mahdollistaa käteiskuittien tulostamisen helposti ja vaivattomasti. Perusteluna aluehallintovirasto toteaa, että valvovat viranomaiset ovat yhdessä linjanneet, että asiakkaalle on ojennettava kuitti automaattisesti. On hämmästyttävää, että viranomaiset ovat sopineet linjauksesta, joka ei perustu lakiin.


Laki kuitin tarjoamisesta ei edellytä kuitin ojentamista. Simppeli kuitti Helppo ja vapaa kuitin ja laskun tulostus PDF tiedostoon. Esimerkiksi suoramyyntitiloilla omasta tilapuodista tapahtuva myynti velvoittaa tarjoamaan asiakkaalle kuittia.


Tulosta kuitti asiakkaallesi tai tallenna kuitti PDF-tiedostoksi ja lähetä se asiakkaallesi sähköpostitse. Tallenna jokainen tekemäsi kuitti kopiona kuittipohjasta omaksi tiedostoksi kuitin numeron mukaan nimettynä. Arkistoi kuitit kansioihin asiakkaittain, kuukausittain tai vuosittain järjestettynä.


Kuitilla ei myöskään tarkoiteta yksinomaan paperikuitteja, vaan hyväksyttävä kuitti voi olla myös sähköinen. Esimerkiksi iZettle-korttimaksuista voi lähettää asiakkaalle kuitin sähköpostitse.

Mistään maksujärjestelmästä tulostettu kuitti ei sellaisenaan ole pätevä maksutapahtuman todentamiseen. Voit joko tulostaa kuitin manuaalisesti kunkin maksutapahtuman jälkeen tai määrittää, että kuitti tulostetaan automaattisesti heti, kun maksu on suoritettu. Ota kuitin automaattinen tulostus käyttöön iZettle Go-sovelluksen asetuksista.


Kun kyse on käteis- tai korttimaksusta, lähtökohta on se, että asiakkaalle on aina annettava kuitti. Kuitin muodolla ei ole väliä: se voi olla käsinkirjoitettu, tulostettu tai sähköinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit