maanantai 21. marraskuuta 2016

Passin voimassaolo matkan jälkeen usa

Tarkista, että passisi on voimassa. Passin tulee olla voimassa vähintään kuukautta matkan jälkeen. Nyt mietin, pitäisikö minun hankkia uusi passi ennen matkaa (ja ennen ESTA:n tilaamista), sillä passini on voimassa reilut 2kk matkan päättymisen jälkeen.


Mitään varmaa tietoa en asiasta pikagooglaamisella löytänyt, suurlähetystön sivuillakin todetaan, että suositellaan, että passi on 3kk voimassa matkan päättymisen jälkeen. Passeissa on tietosivun sisällä mikrosiru, jolle tallennetaan passin tiedot, henkilötiedot, kasvokuva ja sormenjäljet. Passissa on koneluettava rivi ja passi sisältää myös muita turvatekijöitä, jotka vaikeuttavat passin väärentämistä ja sirun tietojen väärinkäyttöä. E- passin merkkinä passin kannessa on erityinen e- passin merkki sekä elektroninen siru. Passin on oltava voimassa vielä kuukautta tarkoitetun Yhdysvalloissa oleskelun jälkeen - pois lukien niin kuuluttujen ”Kuuden kuukauden klubiin” kuuluvien maiden kansalaiset, joiden passin on oltava voimassa ainoastaan tarkoitetun oleskelun keston aikana.


Joissakin maissa on saatettu vaatia, että passin pitäisi olla voimassa jopa yhdeksän kuukautta matkan jälkeen , mutta se on harvinaista. Useimmiten asia menee niin, että mitä kauemmas matkustaa, sitä kauemmin passin kannattaa olla voimassa matkan jälkeen. Valitse jäsenyys tai tili. Liity Finnair Plus -jäseneksi ja nauti monista rahanarvoisista eduista kotona ja maailmalla, tai luo Finnair-tili, joka nopeuttaa lentojen varaamista ja pääset helposti käsiksi tietoihisi Finnair-sivustolla. Tämä tarkoittaa käytännössä, että ESTA:n hyväksymisen jälkeen se on voimassa vain passin voimassaolon päättymispäivään asti, mikäli se päättyy ennen kahden vuoden ESTA:n voimassaoloaikaa.


Muista varmistaa passin tai henkilökortin voimassaoloaika jo matkan varaamisen yhteydessä. Matkustusasiakirjojen voimassaoloaikavaatimuksiin saattaa liittyä maakohtaisia eroja. Useat maat edellyttävät, että passi on voimassa vielä kuusi kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Jos sinulla on sairaus, olet raskaana, matkasi suuntautuu vaarallisille alueille tai harrastat riskialttiita lajeja, tarkista vakuutuksen kattavuus ja voimassaolo omalta vakuutusyhtiöltäsi.


Sairaan tai kuolleen kotiuttaminen on kallista ja vaikea järjestää ilman kattavaa matkavakuutusta, eikä hoitoa aina saa ulkomailla ilman maksusitoumusta tai ennakkomaksua. Lähtökohtaisesti sinun tulee varmistaa, että passisi on voimassa vähintään kuukautta matkasi jälkeen , koska tämä on nyt pakollinen vaatimus monissa maissa ympäri maailmaa. Ulkoministeriön verkkosivuilla on ajantasaista matkustustietoa kohteestasi, ja sieltä saat passi- ja viisumitietojen lisäksi myös tietoa rokotuksista ja muista terveyteen liittyvistä asioista.


Jotkut maat vaativat että passi on voimassa 3-kk matkan jälkeen. Eli kannattaa itse varmistaa passinsa kk voimassaolo. USA :n vaatimus on epäselvä tämän osalta. Suomen passi ja henkilökortti. Sinun on jätettävä hakemus henkilökohtaisesti.


K1: Kuinka kauan passini täytyy olla voimassa, jotta voin anoa viisumia Yhdysvaltoihin? Sinulla on oltava passi, joka kelpaa Yhdysvaltoihin matkustamiseen ja joka on voimassa vähintään kuuden kuukauden ajan aiotun Yhdysvalloissa oleskelusi päättymisen jälkeen (paitsi, jos maakohtainen sopimus tekee tästä poikkeuksen). Saapuminen USA :han ja jatkolennot USA :han saavuttaessa kaikkien matkustajien, myös transit-matkustajien, on käytävä passintarkastuksessa. Passintarkastuksessa on esitettävä passin lisäksi lennolla jaettu tullilomake (tuo lennolle kuulakärkikynä) ja samalla kysytään muutama kysymys (esim. missä yövyt, matkan kesto, ammatti), joten hotellivarauksista kannattaa tulostaa paperikopio.


Opiskelijaviisumien voimassaolo opiskelun keskeytymisen jälkeen. Tämän lisäksi monissa maissa vaaditaan, että passi on voimassa vielä kolme–kuusi kuukautta matkan jälkeen. Varmista myös, että sinulla on voimassa oleva viisumi, mikäli sellainen tarvitaan. Varmista, että nimesi on kirjoitettu samalla tavalla sekä lentolipussa että passissa. USA :han matkustettaessa pitää jokaisella matkustajalla (myös lapsilla) olla koneluettava passi.


Mikäli passi ei ole koneluettava, tarvitaan viisumi alle päivän matkoille. Yli päivää kestäville matkoille tarvitaan aina viisumi. Ota passista kopio mukaan matkalle. Matkaopas-lehden Kysy meiltä -palstalla kysyttiin viimeksi passin pelivarasta.


Miksi pelivaraa passissa? Olen aina ihmetellyt, miksi moniin maihin matkustettaessa vaaditaan, että passin pitää olla voimassa jopa kuusi kuukautta maahantulon jälkeen ? Huomasin tässä, että minullakin passin voimassaolo päättyy 1½ kuukautta matkan päättymisen jälkeen ja aloin itsekkin tutkimaan asiaa. Nuo määräykset näyttävät vaihtelevan maittain ja yleisesti näyttää, että Europpaan suositellaan kolmen kuukauden ja Euroopan ulkopuolelle kuuden kuukauden voimassaoloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit