maanantai 22. lokakuuta 2018

Ajanvaraus poliisin lupapalveluun

Lupapalveluun on hyvä varata aika etukäteen verkosta tai puhelimitse. Näin vältytte tarpeettomalta jonottamiselta. Itä-Uudenmaan poliisin mukaan lupapalveluiden ajanvaraus on ruuhkautunut ja jonot poliisiasemilla ovat kasvaneet erityisesti Vantaalla.


Poliisin lupapalveluun pääsee Lahdessa vain varaamalla ajan. Vapaita aikoja on tarjolla vasta viikkojen päähän, mikä on saanut kiireiset passinhakijat jonottamaan pikkukuntien poliisiasemille.

Varsinais-Suomen poliisilaitoksen lupapalveluissa siirrytään asiointiin ainoastaan ajanvarauksella maanantaista 13. Asiointitavan muutos koskee Turun, Kaarinan, Raision ja Paraisten poliisiasemilla hoidettavia kaikkia lupa-asioita sekä Salon poliisiasemalla ulkomaalaisasioita. Oulussa poliisin lupapalveluun yli kahden kuukauden jono. Oulun poliisin lupapalvelut ovat pahasti ruuhkaantuneet. Seuraava vapaa ajanvarausaika on vasta kahden kuukauden kuluttua syyskuun puolivälissä.


Passien lisäksi kiirettä aiheuttavat aselupa-asiat, sillä metsästyskausi kolkuttelee ovella. Sijaitsemme kauppakeskus Dixissä, samassa rapussa poliisin lupapalvelun kanssa. Tule ensin meille 1.

Siirry sitten kätevästi muutamalla askeleella sisäkautta saman rapun hissillä 6. Sähköinen ajanvaraus. Olen vanhempainvapaalla 27. Yksi varattava aika on tarkoitettu aina yhtä hoidettavaa asiaa kohti. Internetistä tai puhelimitse voi varata jatkossa ajan passin ja ajokortin hakuun.


Saat kuvauksessa käydessäsi kuvatunnuksen jonka avulla on helppo hakea passi sähköisesti. Jos haluat passikuvat myös valokuvana. Kuuden kuvan sarja ja sähköinen kuvatunnus yhteensä 25€. Studioltani toimitetaan kuva sähköisesti suoraan poliisin lupapalveluun passia ja henkilökorttia varten. Passikuvaan voi myös valmistautua.


Kun passikuva on lähetetty poliisille, saapuu teille tekstiviestillä kuvatunnus suoraan puhelimeenne. Paperikuvat saatte halutessanne ajokortti-ja viisumikuviin. Matkalle lähtö lähestyy ja huomaat että passisi ei ole enää voimassa.


Ajan voi varata poliisi. Ei hätää, apu on lähellä. Käy ensin meillä virallisessa passikuvassa Kokkolan keskustassa, Mannerheiminaukiolla.

Lähetämme välittömästi kuvasi suoraan poliisin sähköiseen lupapalveluun. Jokainen kuva pyritään ottamaan ilman kiirettä ja viimeistelemään huolella käsin. Lähetämme sähköiset passikuvat suoraan poliisin lupapalveluun jossa ne ovat välittömästi käytettävissä. Tässä yhteydessä voit antaa nimitietosi ja syntymäaikasi, jotka helpottavat kuvan tunnistusta. Antamasi tiedot menevät vain poliisille, eivätkä säily valokuvaliikkeellä.


Henkilökortti riittää EU-alueella mutta passi tarvitaan EU:n ulkopuolella. Hae uutta passia tai henkilökorttia hyvissä ajoin ennen suunniteltua matkaa. Aloita haku varaamalla aika poliisin lupapalveluun. Passin saamisen odotusajat ovat olleet Turussa viime aikoina pitkiä.


Aikoja lupapalveluun on voinut saada vasta puolentoista kuukauden päähän. Lounais-Suomen poliisilaitoksen lupapalveluista kerrotaan tilanteen nyt parantuneen. Meillä on ollut suma, mikä on johtunut ajanvarausjärjestelmästä. Täyden palvelun kuvakauppa ja studio. Viisumi- ja ajokorttikuvat odottaessa.


Digikuvat tunnissa tai jopa odottaessa! Meiltä myös filminkehitykset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit