torstai 17. marraskuuta 2016

Prh vakiomuotoinen yhtiöjärjestys

PRH poistaa rekisteristä tai määrää selvitystilaan Tilinpäätöstä ei ole ilmoitettu Kaaviokuva poistomenettelyn vaiheista Asunto-osakeyhtiö Osakepääomavaatimus poistuu 1. Muutokset ilmoittamiseen 2. Yhtiölle riittää vakiomuotoinen yhtiöjärjestys. Osakkeilla ei ole merkintähintaa, ja osakepääoma on nolla euroa. Mahdollisilla tilintarkastajilla prokuristeilla ja edustamiseen oikeutetuilla henkilöillä on suomalainen henkilötunnus. Lue lisää edustamiseen oikeutetuista ja lue luvista ETAn ulkopuolella pysyvästi asuville.


Perustamispaketti on suunniteltu yhtiölle, jolle riittää vakiomuotoinen yhtiöjärjestys ja jonka osakkeet maksetaan rahassa ja koko merkintähinta merkitään osakepääomaan. Jos yritykselle ei riitä vakiomuotoinen yhtiöjärjestys tai osakkeet maksetaan muuna kuin rahana eli apportilla, on perustamisilmoitus tehtävä ilman perustamispakettia. Silloin on täytettävä erikseen Y1-lomake, liitelomake ja henkilötietolomake. Mallin kaikkia määräyksiä ei siis voi soveltaa jokaisessa yhtiössä. Sen vähimmäissisältö on säädetty osakeyhtiölaissa ja asunto-osakeyhtiön osalta asunto-osakeyhtiölaissa.


Yhtiöjärjestys on Suomen lain mukaan pakollinen asiakirja osakeyhtiölle. Osakkeenmerkitsijät ja hallituksen jäsenet ovat täysi-ikäisiä luonnollisia henkilöitä ja heillä sekä mahdollisella toimitusjohtajalla on suomalainen henkilötunnus ja henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tai sirullinen henkilökortti (HST-kortti). Voit hakea tietoa kaikista yrityksistä, joilla on Y-tunnus. Hakutuloksesta pääset katsomaan yrityksen tietoja klikkaamalla Y-tunnusta.


Tutustu hakuohjeeseen. Asunto-osakeyhtiö on osakeyhtiö, jonka yhtiöjärjestyksessä määrätty tarkoitus on omistaa ja hallita vähintään yhtä sellaista rakennusta tai sen osaa, jossa olevan huoneiston tai huoneistojen yhteenlasketusta lattiapinta-alasta yli puolet on yhtiöjärjestyksessä määrätty osakkeenomistajien hallinnassa oleviksi asuinhuoneistoiksi. Osakkeet maksetaan perustettavan yhtiön pankkitilille. Merkintähinta merkitään kokonaan osakepääomaan. PRH Patentti- ja rekisterihallitus on tehnyt pitkäjänteistä työtä henkilöstöliikunnan kehittämisessä ja liikunta on otettu huomioon esimerkiksi uusia toimitiloja suunnitellessa.


PRH :lla pyritään yhdessä tekemällä lisäämään liikettä ja liikuntaa paitsi vapaa-ajalla, myös työmatkoilla sekä työpäivän aikana. Kun tämä sopimus on hyväksytty, rekisteröidään osakeyhtiö kaupparekisteriin ja on siten virallisesti syntynyt. Perustamisilmoituksen voi tehdä joko paperilomakkeella tai verkossa PRH :n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-palvelussa. Sähköisen ilmoituksen tekeminen on paitsi nopeampaa ja yksinkertaisempaa, myös edullisempaa. Hinta ei sisällä PRH :lle maksettavaa perustamismaksua eikä osakepääomaa.


Sähköinen perustamisilmoitus on mahdollinen kun kaikilla osakkeenmerkitsijöillä ja hallituksen jäsenillä sekä mahdollisella toimitusjohtajalla ja tilintarkastajalla on suomalainen henkilötunnus ja henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tai sirullinen henkilökortti (HST-kortti), yhtiölle riittää vakiomuotoinen. Osakkeenomistajat voivat laatia yhtiöjärjestyk-sen itse tai laadituttaa sen niiden tavoitteiden mukaan, mitä he yhtiöjärjestyksel-tä edellyttävät. Asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestys Toiminimi Yhtiön toiminimi on Kotipaikka Yhtiön kotipaikka on Rakennus ja kiinteistö Yhtiön hallitsemien rakennusten ja kiinteistöjen sijainti ja hallintaperuste: Huoneistoselitelmä Huoneiston ja osakeryhmän nro sijainti osakkeiden numerot käyttötarkoitus pinta-ala huoneiden lkm Yhtiön välittömässä hallinnassa olevat tilat Yhtiön. Perustajaosakkaiden tiedot ilmoitetaan sähköisen perustamisen yhteydessä Tietoja ei merkitä kaupparekisteriin vaan PRH välittää ne rekisteröinnin jälkeen ASREK järjestelmään Käsittelyaika sähköisillä ilmoituksilla nopeampi kuin paperi-ilmoituksilla. Edellä momentissa tarkoitettu lausunto on vakiomuotoinen , varauman sisältävä tai kielteinen.


Jos tilintarkastaja ei voi antaa lausuntoa, tilintarkastajan on ilmoitettava tästä tilintarkastuskertomuksessa. Perustamissopimukseen on lisäksi otettava tai siihen on erillisellä asiakirjalla liitettävä osakeyhtiön yhtiöjärjestys. Rekisteröintiä varten yhtiön on tehtävä perustamisilmoitus. Osakeyhtiö syntyy, kun se rekisteröidään PRH :n kaupparekisteriin.


Samalla perustamisilmoituksella voi ilmoittaa yrityksen myös Verohallinnon arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, työnantajarekisteriin ja ennakkoperintärekisteriin. Tiedot ilmoitetaan yhdellä perustamisilmoituslomakkeella (Y-lomake), josta ne välittyvät PRH :n ylläpitämään kaupparekisteriin sekä Verohallinnon ylläpitämiin ennakkoperintärekisteriin, arvonlisäverovelvollisten rekisteriin ja työnantajarekisteriin. Suuret yhtiöt ovat kuitenkin Suomen talouden kannalta todella merkittäviä ja siksi niiden toimintaa ei välttämättä ole syytä hidastaa ylimääräisillä esteillä. Jos vakiomuotoinen kertomus ei ole mahdollinen, voidaan antaa ehdollinen tai kielteinen lausunto.


Ehdollinen lausunto annetaan, kun puhdasta puoltavaa lausuntoa ei voi antaa, mutta rajoittavat tekijät eivät ole niin merkittäviä, että edellyttäisivät kokonaan kielteistä lausuntoa. Selko-opas Oikea ajoitus teki haaveista totta Varkautelainen Mika Purhonen oli työskennellyt yli vuotta RollTest Oy:n palveluksessa. Kun tilintarkastus on tehty, sekä ETA-alueen ulkopuolelta tulevan tilintarkastajan rekisteröintihakemuksen käsittelystä tulee suorittaa maksu,.


Myöhästyneistä tilinpäätöksistä aletaan periä maksu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit