perjantai 11. marraskuuta 2016

Hallituksen kokous esityslista malli

Suosittuja kohteita, yli miljoona hotellia maailmalla. Ota yhteyttä tänään! Esityslista eli asialista on kokouksessa käsiteltävien asioiden listaus.


Asialistaan kirjataan ne asiat, jotka kokouksessa halutaan käsitellä sekä myös kokouksen rakenne, siis asioiden järjestys. Asialista on esitys: listaan voidaan tehdä tarvittaessa muutoksia kokouksen alussa.

Jos yhtiöjärjestyksessä ei ole määräyksiä hallituksen koollekutsumisesta, on ensimmäisessä hallituksen kokouksessa syytä päättää, miten kokoukset kutsutaan koolle. Kutsuajan tulee olla kohtuullinen ja muutoinkin hallituksen kokous tulee pyrkiä järjestämään siten, että mahdollisimman moni jäsenistä voi osallistua. Microsoftin esityslistamallien avulla on helppo järjestää käsiteltävät asiat siten, että kokous tai tapahtuma pysyy aikataulussa.


Voit käyttää esityslistamallia missä tahansa kokoontumisessa hallituksen kokouksista projektikatsauksiin, oppilaitoksen tapahtumiin ja moneen muuhun. Perinteisesti esityslista alkaa kokouksen avaamisella ja loppuu kokouksen päättämiseen, joiden välille asettuvat muut varsinaiset toiminnot sekä kokuksessa käsiteltävät asiat. Tämä malli on tarkoitettu pelkästään ohjeeksi, jonka käyttäminen edellyttää lain, yhtiöjärjestyksen ja muiden soveltuvien säännösten tarkistamista.


Mallin käyttäminen sellaisenaan ei takaa, että pöytäkirja täyttää lain, yhtiöjärjestyksen ja muiden sovellettavien säännösten määräykset.

PDF sisältää ohjeita. Laaja esityslista suureen kokoukseen. Sisältää myös pohjaesitykset. Valmis malli kokouskutsuun.


On myös usein hyvä, jos hallituksen jäsenille annetaan mahdollisuus perehtyä asiaan etukäteen. Aina tähän ei toki ole mahdollisuutta. Hyvässä kokouksessa tehdään rakentavassa hengessä selkeitä päätöksiä, jotka kirjataan pöytäkirjaan.


Kokous ei kestä liian pitkään ja se etenee suhteellisen ripeästi asiassa pysyen. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Koska kaikki hallituksen jäsenet olivat läsnä, kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Käyttöohjeet Tällä sivulla olevat Excel-tiedostot sisältävät valmiin sovelluksen omalla välisivullaan (Sheet). Jokaisen Excel-sovelluksen käyttötavasta on valmis malli omalla välisivullaan ko. Hallituksen jäsenellä on oikeus kutsua yhtiökokous koolle, jos hänellä on syytä olettaa, ettei hallituksessa ole enää muita jäseniä.


Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, joka toteuttaa, tutkii, kehittää, ohjaa ja tukee järjestöllistä koulutusta. Kokouskutsussa on mainittava yhtiön nimi, koollekutsuja, kokousaika ja -paikka ja kokouksessa käsiteltävät asiat. Loppuosa tilikauden tuloksesta siirretään tilille edellisten tilikausien voitto (tappio).


Osingon ylittäessä tilikauden tuloksen, katetaan vajaus edellisten kausien voitoista.

Kokouksen päättäminen Todettiin, että päätökset tehtiin yksimielisesti. Yhtiökokoukseen ja päätöksentekoon saavat osallistua kaikki osakkaat. Edellytyksenä on, että osakas on merkitty osakasluetteloon tai hän esittää yhtiökokouksessa selvityksen omistusoikeudestaan. Lisäksi kokoukseen saavat osallistua isännöitsijä ja hallituksen jäsenet. Pidä myös valmistelematon kokous.


Mikäli hallitus ei ehdi valmistelmaan kokousta täysin niin, että se voitaisiin pitää säännöissä määrättynä ajankohtana, hyvä menettely voisi olla se, että kokous kuitenkin pidetään ja siellä käsitellään ne asiat, jotka voidaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit