keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Cop hyötysuhde

COP eli hyötysuhde. Hyötysuhde on määritelmänomaisesti aina pienempi kuin tai 1. Tällaisella pääsiäiskelillä lämmittämisellä ei ole Suomessa energiansäästön kannalta juuri mitään merkitystä. Ilmalämpöpumppujen erot.


Yksi selkeä ero on tietysti lämpöpumpun hyötysuhde ja teho, eli sen kyky tuottaa lämpöä varsinkin kylmemmillä ilmoilla.

Yleensä ilmalämpöpumpun hyötysuhde koneen käydessä osateholla on merkittävästi suurempi kuin jos kone joutuisi käymään koko tehollaan. Minkähän lämpöistä ulostuloa pumpusta otetaan, kun tuo hyötysuhde mielestäni viittaisi johonkin päälle asteen lämpötiloihin, tai runsaaseen vastusten käyttöön. Tällöin yhdellä kilowattitunnilla sähköä, saadaan siirrettyä yli viisi kilowattituntia lämpöä. Täten saatavan säästön arviointi keskimääräisellä lämmityskaudella on lähes mahdotonta.


Miksiköhän sähkölämmityksen hyötysuhde on alle 1. Avainsana on häviöt. Maalämpöpumppujen toimittajat ilmoittavat cop arvot pelkälle compressorille ilman apulaitteita.

Kun otetaan mukaan apulaitteiden sähkönkulutus niin cop laskee hieman. HZ-mallisto tuottaa lämpöä jopa asteen pakkasesta ja tarjoaa yli kahden kilowatin lämmitystehon vielä -asteessa. Uusi kylmäaine pienentää hiilijalanjäljen neljäsosaan. Edullisimpien mallien arvot liikkuvat vähän päälle 3:ssa parhaiden päästessä jopa kertoimeen 5. Kilowatti sähköä tuottaa siis parhaimmillaan noin kilowattia lämpöä. Strasbourgin lämmössä ilmoitetut vuosihyötysuhteet eivät kerro ilmalämpöpumppujen pakkastoiminnasta juuri mitään – valitettavasti.


Lisäksi saatoimme testissämme huomata, että tarroissa ilmoitetut scop-arvot ja meidän cop -mittauksemme menevät usein ristiin. Se ei siis kerro, millä teholla lämpöä saadaan, kun ulkoilma on pakkasen puolella. Talon lämmityksessä pohjolan oloissa ratkaisee kuitenkin vuotuinen hyötysuhde todellisen säästön.


C asteessa noin – 2. Etelä-Suomessa vuoden keskiarvona voidaan pitää 2. Esim hyötysuhde tarkoittaa sitä, että laitos tuottaa wattia lämpöä jokaista kuluttamaansa sähköwattia kohden. Mitusbishin ilmalämpöpumpun ja olemme siitä lähtien pitäneet sähkönkulutusmittaria ilmalämpöpumpussa. Hetkellinen teho: Millä teholla laitos voi tuottaa lämpöä hetkellisesti.


Kuukauden aikana kulutus on ollut noin 5kWh ja joulukuun vertailujaksoon verrattuna sähköä on kulunut noin 4kWh vähemmän. Se kertoo laitteen kyvyn siirtää lämpöenergiaa tietyissä olosuhteissa.

Mitä korkeampi arvo, sitä parempi kyky siirtää lämpöä näissä olosuhteissa. Ole hyvä ja muokkaa se oikeaksi. Laite sammuttaa itsensä -20°C:ssa, ja lämmitys jatkuu automaattisesti sähkövastuksella. W, paisunta-astia ja elektroniikka.


Panasonic ilmalämpöpumppujen supertehokas HE-sarja. Näissä malleissa hyödynnetään uusinta ja tehokkainta ilmalämpöpumpputekniikkaa. Tämä tarkoittaa sitä, että kW sähköllä voi tuottaa jopa yli kW lämpöä! Lämpöpumppujen hyötysuhteita tutkittaessa voi helposti mennä hämmennyksiin.


Hitachi Premium, malliston lippulaiva, kun haluat parasta. Minulla ei ole käytännön kokemusta näistä laitteista joten kertokaa jos olen väärässä. Kaasuuntumiseen vaaditaan riittävän pieni paine ja alipaine saadaan aikaan kompuralla. Katto alumiinivahvistettu, seinäkiinnikkeet niitattuna valmiiksi kiinni sivuosiin.


Ritiläosat sisäpuolelta filmivaneria. Ulkopuoli maalausvalmis kalvopinnoite joka vastaa pohjamaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit