perjantai 18. marraskuuta 2016

Isyysloma uusi työpaikka

Palkattoman vapaan aikana on kuitenkin mahdollista saada Kelalta isyysrahaa. En usko, että isyysloman saaisessa uudessa työpaikassa on mitään ongelmaa, se on kuitenkin työntekijän subjektiivinen oikeus ja siitä voi vapaasti sopia työnantajan kanssa ilmoitusajoista riippumatta. Vastaus Markku T Aion hakea reilun vuoden pituista sijaisuutta eräästä työstä.


Olen tulossa isäksi parin kuukauden päästä ja tämä uusi työ alkaisi vain hieman aiemmin. Onko minun työhönottohaastattelussa ilmoitettava tilanteestani. Jos perheeseen syntyy tai adoptoidaan uusi lapsi, isä voi pitää aiemmasta lapsesta pitämättä olevia isyysrahapäiviä yhtäjaksoisesti korkeintaan arkipäivää samaan aikaan, kun äiti on äitiys- tai vanhempainvapaalla uuden lapsen perusteella. Isyysvapaa on lapsikohtainen.


Olin tuolloin työttömänä joten en ole pitänyt isyysvapaita. Aloitin työt uudessa työpaikassa elokuussa, ja nyt kysyisinkin olenko oikeutettu pitämään isyysvapaata ja saamaan isyysrahaa vaikka minulla ei ole ollut työsuhdetta lapsen syntyessä. Joillain tilanne voi toki olla se, ettei työpaikka ole alun alkaenkaan ollut ihannetyö, vaan kompromissipaikka, josta on haettu työkokemusta seuraavaa askelta varten, Sandberg toteaa. Sandberg muistuttaa, että syynä vaihtotarpeeseen voivat toki olla myös itsestä riippumattomat syyt. Loma siirtyy sen pituisena kuin se on palvelussuhteen päättymishetkellä, mikäli se tällöin annettaisiin lomana, eli jokaisen palvelussuhteen loma määritellään erikseen.


Jos uusi palvelussuhde ei jostain syystä toteudukaan, erääntyvät vuosilomaetuudet (lomakorvaus) maksettavaksi vaadittaessa. Nopeasti Juha lähti, kollega Heikki Kinnunen sanoo. He tapasivat viimeisen kerran joulukuussa, jolloin Juha Muje oli niin kuin ennenkin. Kilpailukieltosopimuksella saadaan rajoittaa työntekijän oikeutta tehdä uusi työsopimus tai harjoittaa ammattia enintään kuuden kuukauden ajan. Jos työntekijän voidaan katsoa saavan kohtuullisen korvauksen hänelle kilpailukieltosopimuksesta aiheutuvasta sidonnaisuudesta, rajoitusaika voidaan sopia enintään vuoden pituiseksi.


Pron solmimat työehtosopimukset (tes) löydät alta pdf-muodossa. Päivitämme työehtosopimuksia sivustolle sitä mukaa, kun kulloisenkin sopimusalan uusi tes tulee voimaan. Lue myös mikä on työehtosopimus?


Työ- ja virkaehtosopimukset. Ilmoitus riittää ja on vain työnantajan murhe ratkaista asia. Ja jos ei osaa ratkaista, on kyllä niin kyvytön työnantaja, että parasta etsiä uusi työpaikka ja äkkiä: Eihän sellainen työpaikka selviä, jos joku sairastuu tai irtisanoutuu. Hei, Miehen työpaikalla on alkamassa neuvottelut mahdollisesta lomautuksesta.


Lomautus alkaisi juuri silloin kun isyysloma alkaisi. TES:n mukaan isyysloman ensimmäiseltä 6:lta päivältä työpaikka maksaisi palkan. Työnantaja väittää, ettei sen tarvitse siirtää isyyslomaa alkamaan aikaisemmin tai myöhemmin mikäli lapsi ei synnykkään laskettuna aikana? Finlexistä ei löydy apua ja vielä vähemmän tuosta SSK läimäreestä. Oppineiden apu on tervetullut.


Kuten myös uusi työpaikka. Uusi ammattitautilaki. Ensimmäinen tulopoliittinen sopimus, ns. Indeksiehtojen poistaminen, vuokrien ja hintojen valvonta, vapaa-ajan tapaturmavakuutus, työnantajat alkavat periä jäsenmaksuja suoraan ammattiliittojen jäsenten palkoista.


Luottamusmiessopimus. Työsopimuslain uudistus. Kysy Kelasta -keskustelupalstalta saat vastauksia Kelan etuuksiin liittyviin kysymyksiisi.


Jäsenmaksua peritään kaikesta veronalaisesta palkkatulosta, joista maksetaan eläke- ja sosiaaliturvamaksut ja on suuruudeltaan prosenttia em.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit