maanantai 21. marraskuuta 2016

Kommandiittiyhtiö pääomavaatimus

Ainoa ero on mahdollisuus ottaa vastuullisten yhtiömiesten rinnalle äänettömiä yhtiökumppaneita, jotka useimmiten eivät osallistu päivittäiseen toimintaan (eivätkä näin ollen ole vastuuvelvollisia), vaan tukevat sitä ainoastaan sijoittamalla rahaa. Kommandiittiyhtiö on käytännössä kuin avoin yhtiö. Osakeyhtiö, osuuskunta, kommandiittiyhtiö , avoin yhtiö, eurooppayhtiölaissa tarkoitettu eurooppayhtiö, eurooppaosuuskuntalaissa tarkoitettu eurooppaosuuskunta, yhdistys tai säätiö saa lisäksi §:n estämättä hankkia yleisöltä takaisinmaksettavia varoja tarjoamalla muita kuin vaadittaessa takaisinmaksettavia velkasitoumuksia.


Tiivistän tähän postaukseen olennaisimmat asiat yleisimmistä yritysmuodoista eli toiminimestä ja osakeyhtiöstä. Suurin osa yrityksistä on yhden henkilön yrityksiä, joten jompikumpi näistä kahdesta on luontaisin, ja jopa ainoa valinta. Vain harvoin yksikään yritysmuodoista nousee ylitse muiden ja kaikissa tuntuu olevan hyvät ja huonot puolensa. Erot syntyvät lähinnä näistä. Avoin tai kommandiittiyhtiö ei voi jakautua.


Osakeyhtiön osakkaaksi pääsee yleisimmin ostamalla osakeyhtiön osakkeita. Osake voidaan rajoituksitta luovuttaa ja hankkia, ellei yhtiöjärjestyksessä toisin määrätä. Listaamattomissa yhtiöissä kokonaisverotus nousi 2prosentista prosenttiin, mutta pääomavaatimus kiristyi niin, että halpoja osinkoja saa maksaa prosenttia nettovarallisuudesta. Ansio-osingot poistuivat kokonaan. Jokaisella osakeyhtiöllä , avoimella yhtiöllä, yhdistyksellä, säätiöllä jne.


Koska kansankielellä toiminimeä käytetään lähes. Laissa on rahastoyhtiön pääomavaatimus rajattu siten, että rahastoyhtiön osakepääoman saavutettua kymmenen miljoonan markan rajan osakepääomaa ei enää välttämättä ole korotettava. Sijoitusrahaston alkupääoman on oltava vähintään kymmenen miljoonaa markkaa ja sijoitusrahastolla on oltava ainakin osuudenomistajaa. Markkinariskeistä aiheutuva pääomavaatimus on eri markkinariskikomponenttien välisten korrelaatioiden jälkeen 2miljoonaa euroa.


SHV-TUTKINTO Vakavaraisuus 24. Henkivakuutusosakeyhtiö X:n vakuutusyhtiölain luvun mukainen toimintapääoma hetkellä 31. Joukkolainalla rahoitetaan yhtiöiden osakkeiden hankinta.


Edustajan rooli on hyvin samankaltainen kuin tavallisissa joukkolainoissa, eli se toimii sijoittajien edustajana kaikissa lainaan, lainaehtoihin ja vakuuteen liittyvissä asioissa. Yhtiörakenteeksi valitaan usein kommandiittiyhtiö. Liiketoimintasi tyypistä riippuen yrityksesi saattaa vaatia alkuinvestointeja. Jos sinun pitää hankkia laaja tuotevarasto tai sijoittaa liiketoiminnan käynnistämiseen paljon rahaa, kannattaa harkita osakeyhtiötä.


YRITYSMUODOT Yritystä perustettaessa on tärkeää, että valitaan yrityksen tarpeisiin sopiva yritysmuoto, sillä esimerkiksi verokohtelu vaihtelee yhtiömuodoissa. Henkilöyhtiöstä vaihtoehtoina ovat yksityinen elinkeinoharjoittaja eli toiminimi, avoin yhtiö ja kommandiittiyhtiö. Tältä sivulta löydät tilitoimisto ALVinkin kuulumisia.


Jos tarvitset kirjanpito tai palkanlaskenta palveluita, niin ota rohkeasti yhteyttä. Olen Riitta Oksman Haminasta ja perustin oman yrityksen, tilitoimisto Alvinkin, 1. Alvinkki tarjoaa kirjanpito- ja palkanlaskenta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit