tiistai 22. marraskuuta 2016

Ansiosidonnainen laskuri

Laskennassa käytetyt arvot. Päivärahan perusteena oleva kuukausipalkka Päiväpalkka. Heti työttömyyden alkaessa ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimiston verkkopalvelussa. Kahden viikon kuluttua täytä päivärahahakemus oman työttömyyskassasi verkkopalvelussa.


Työttömyyskassa Pron sähköisessä asioinnissa on päivärahalaskuri, joka laskee päivärahan arviomäärän. Ansiopäivärahan määrä. Ainoa pakollinen tieto näytöllä on Kuukausipalkkasi-kenttä (kenttään tulee syöttää työstä saatu kuukausipalkka). Liity PAMin jäseneksi. Saat neuvontaa työsuhteeseen liittyvissä asioissa, mm.


Lisäksi saat työttömyysturvan ja Cityshoppari-sovelluksen! Lastenhoidon tuen laskurilla voit arvioida, paljonko saat lastenhoidon tuen hoitorahaa ja hoitolisää sekä kuntalisää. TYJ on ansiosidonnaisen työttömyysturvan asiantuntija. Vuorotteluvapaa auttaa jaksamaan. Jos olet ollut työelämässä vähintään vuotta ja nykyisessä työssäsi reilun vuoden, sinulla voi olla mahdollisuus vuorotteluvapaaseen.


Laskurit ovat suomenkielisiä ja helppokäyttöisiä. Työttömyys on tänä talvena huipussa, jollaista ei ole nähty aikoihin. IS selvitti, kuinka paljon ammatti-ihminen saa ansiosidonnaista potkujen jälkeen. Voit hakea ansiosidonnaista päivärahaa, jos olet työtön tai lomautettu, olet osa-aikatyössä tai keikkailet.


Työstä ansaittu palkka vaikuttaa ansiopäivärahaan jatkossa silloin, kun se maksetaan. Lue lisää muutoksesta täältä. Jos joudut työttömäksi tai lomautetuksi Ilmoittaudu TE-toimistoon työnhakijaksi täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelussa viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänä. Jos haluat tietää päivärahan hakemisesta ja tarvittavista liitteistä, ohjepankista löytyy hakuohjeet erilaisiin tilanteisiin ja neuvoja hakemukseen liitettäviin selvityksiin. Jos taas et ole varma mikä ohje.


Huomioithan, että laskurissa otetaan tunnit huomioon muissa kohdissa, paitsi työ- ja vapaapäivien laskennassa. Laskurilla näet myös mahdollisten työtulojen ja sosiaalietuuksien vaikutuksen ansiopäivärahaasi. Laskuri on tarkoitettu palkansaajan ansiopäivärahan arvioimiseen. Yrittäjän ansiopäiväraha määräytyy hieman eri tavoin kuin palkansaajan ansiopäiväraha.


Arvioi yrittäjätulon perusteella määräytyvä päivärahasi kohdassa Yrittäjän päivärahataulukko. Se on työttömyyskassojen jäsenten vapaaehtoinen “työttömyysvakuutus, joka maksetaan Kelan peruspäivärahan päälle. Sairauspäivärahan määrä lasketaan yleensä verotuksessa vahvistettujen työtulojen mukaan.


Edellytyksenä ansiosidonnaisen päivärahan maksamiselle on, että hakija on ollut työttömyyskassan jäsen vähintään kuusi edellistä kuukautta ja jäsenenä ollessaan on täyttänyt työssäoloehdon. Tämähän riippuu siitä paljonko saat ansiosidonnaista, minulla ansiosidonnainen niin pieni, että olisin saanut lisäksi toimeentulotukea jos olisin hakenut. Jätin kuitenkin hakematta koska pärjään vähemmälläkin, tosiasiahan on se, että meitä on monta jotka eivät hae tukea joka meille kuuluisi.


Peruspäiväraha on kaikilla samansuuruinen. Jos sinulla on huollettavia alaikäisiä lapsia, saat perusosaan lapsikorotuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit