torstai 10. marraskuuta 2016

Thaimaan viisumi muutokset

Jos haluat lähettää Viisumi hakemuksen postitse, Suosittelemme lähettämään hakemuksen pikakirjeenä ja liitteet myös paluastuskuori pikakirjeenä. Viisumin anominen: Viisumihakemukset tulee jättää klo 9. Puhelinpalvelu arkipäivisin klo 13. Passin tulee olla voimassa koko Thaimaan matkan ajan ja vähintään kuusi kuukautta Thaimaahan saapumisesta lukien, muistuttaa ulkoasiainministeriö tuoreessa matkustustiedotteessaan. Suomen passilla matkustavat turistit voivat saapua Thaimaahan ilman viisumia.


Turistiviisumeita myönnetään myös pidemmille ajanjaksoille kuten kahdeksi kuukaudeksi.

Tai vaihtoehtoisesti voi tulla maahan päivän viisumilla, matkustaa lähimaihin, joiden konsulaatista anoa pidempiaikaista turistiviisumia. Osta Thaimaan viisumi verkkokaupastamme Suomalaiset voivat matkustaa Thaimaahan turisteina ilman viisumia, mikäli matkan kesto on alle päivää. Rajalla, yleensä Suvarnabhumin lentoasemalla johon Bangkokin lennot laskeutuvat, passiin lyödään saapumisleima, joka oikeuttaa alle päivän oleskeluun. Henkilölle, jonka tarkoituksena on muuttaa pysyvästi asumaan Thaimaahan, voidaan myöntää päivän Non-Immigrant viisumi.


Hakemuksen yhteydessä on todistettava varallisuus ja kuukausittaiset tulot. Nämä summat löytyvät Thaimaan Immigrationin Internetsivuilta. Maahan saavuttaessa haetaan oleskelulupaa.


Kestoltaan pv pidempien matkojen viisumi ei sisälly matkan hintaan. Kokonaisuutena Thaimaan viisumipolitiikka ja sen soveltaminen on ollut viime aikoina ollut arvaamatonta ja tempoilevaa.

Satunnaisen turistin kannalta epäselvyyksiä ei ole, mutta oikeus oleskella pidempään ei ole enää itsestään selvyys edes perheellisille, asunnon ostaneille ulkomaalaisille. Thaimaan maahantulokortit jaetaan yleensä lähtöselvityksen yhteydessä tai lentokoneessa. Jos sinulla ei vielä ole korttia ennen laskeutumista, voit kysyä sellaista lentoemännältä.


Maahantulokortti täytetään ennen maahan saapumista ja esitetään passintarkastuksessa Thaimaan rajalla (Immigration). Bangkokin Suvarnabhumi-lentokentällä maahantulotarkastus on portilta tultaessa. Jos olet lähdössä Etelä- Thaimaan saaristo ja sademetsät -kiertomatkalle ilmoita täydentävät matkustajatiedot (etunimet ja sukunimi kuten passissa, kansalaisuus, syntymäaika, passin numero ja passin myöntämispaikka) kirjautumalla Sinun matkasi -sivulle puhelinnumerolla ja varausnumerolla. Mikä on Schengen- viisumi ? Schengen- viisumi on maahantulolupa lyhytaikaista tai tilapäistä vierailua varten enintään päiväksi 1päivän ajanjaksolla.


Yhden Schengen-maan viisumi oikeuttaa matkustamiseen kaikkien Schengen-maiden alueella, mutta sitä haetaan matkan pääkohdemaalta. Thaimaan ulkomaalaisviranomainen muuntelee laintulkintojaan tämän tästä, ja tieto vanhenee nopeasti. Ja tavallista on että nämä muutokset tulevat aina ilman ennakkovaroituksia, sekä luonnollisesti nämä määräykset astuivat voimaan yleensä melko heti.


Koska Samui on meille kuitenkin ykköskoti, siksi saarella tapahtuvat muutokset , tunnelmat ja vallitsevat tilanteet luonnollisesti kiinnostaa täältä kauempaakin. Tätä varten olemmekin palkanneet pienen komppanian nuuskimaan saaren paikkoja ja yleisiä fiiliksiä, sekä raportoimaan niistä meille päivittäin. TUI ei vastaa viisumin hankkimiseen liittyvistä kuluista, eikä viisumin eväämisestä tai puuttumisesta aiheutuvista mahdollisista ongelmista tai kustannuksista.


Tarvitaanko viisumia kun matkan päämääränä on Libanon? Katso alta mitä muut sanovat. Libanon on Aasiaan kuuluva alue, jonka maakoodi on LB, ja joka ei ainakaan tällä hetkellä kuulu Schengenin alueeseen.


Passi, viisumi , henkilöllisyystodistus. Passin ja henkilökortin haku verkossa.

Suomen kansalaisille tai myöntävät suomalaisille viisumin kohdemaahan saapuessaan. Sekä passi että henkilökortti on mahdollista hakea kokonaan verkossa,.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit