Sukuselvitys on ote henkilöä tai perhettä koskevista kirkonkirjaan tehdyistä merkinnöistä. Sitä tarvitaan esimerkiksi perunkirjoitusta varten. Vainajasta tilataan sukuselvitys ikävuodesta lähtien kaikista seurakunnista tai muista rekistereistä, joissa henkilö on ollut kirjoilla. Sukuselvityspalvelumme avulla saat aukottoman selvityksen vainajasta -vuotiaasta alkaen yhdellä yhteydenotolla. Tiedot ovat viranomaisten itsensä hankkimia.
Todistus varmennetaan yleensä sekä myöntäneen tahon leimalla että virkailijan allekirjoituksella – nykyisin myös sähköisesti. Olet tilaamassa virkatodistusta sähköisellä tilauslomakkeella. Perittävän osalta riittävä sukuselvitys kattaa siis katkeamattoman virkatodistusten sarjan, joka alkaa hänen täytettyään viisitoista vuotta ja jatkuen hänen kuolinhetkeensä asti.
Jos perittävä on asunut elämänsä aikana useammalla paikkakunnalla, voi olla syytä harkita sukuselvityksen teettämistä perukirjan laatijalla. Pesänselvittäjänä voi toimia käräjäoikeuden määräämä pesänselvittäjä eli niin sanottu virallinen pesänselvittäjä sekä osakkaiden valtuuttamana pesänselvittäjä ilman käräjäoikeuden määräystä. Perunkirjoitus täytyy hoitaa kuukauden kuluessa kuolemasta. Voit myös asioida palvelupaikassa.
Lomakkeet ja ohjeet. Sähköinen todistus ei sisällä maistraatin allekirjoitusta tai leimaa. Virkatodistus, sukuselvitys , sukututkimus ja ohjeet niiden tilaamiseen. Se on virallinen ote väestötietojärjestelmään tallennetuista tiedoista. Joskus hakemukseen on liitettävä lisäksi selvityksiä asian ratkaisemista varten.
Hakemus on aina maksullinen. Esimerkiksi avioparin ottaessa käyttöönsä esivanhemman sukunimen, on virallinen sukuselvitys tarpeellinen. Aineistossa osoite on tieviivaan liittyvä laskennallinen osoite, kyseessä ei ole virallinen rakennuksen tai kiinteistön osoite.
Taustakartta-aineiston tarkimmilla mittakaavoilla näkyy Väestörekisterikeskuksen ylläpitämän rakennus- ja huoneistorekisterin mukaiset rakennusten osoitenumerot. Digi- ja väestötietovirasto palvelee. Vainajasta tarvitaan katkeamaton sukuselvitys –ikävuodesta alkaen kaikista niistä seurakunnista tai rekistereistä, joissa hän on ollut jäsenenä kuolinpäivään saakka. Kyllä tarvitset, koska hakemukseen on liitettävä asian ratkaisemista varten tarpeellinen selvitys. Tilaa virkatodistus tai sukuselvitys lomakkeella tai puhelimitse tai käymällä keskusrekisterissä.
EU päivittää viisumisäännöstöä helpottaakseen matkailijoiden tilannetta ja ottaakseen käyttöön lisäkeinoja vastata laittoman muuttoliikkeen asettamiin haasteisiin. Kulttuuriperinnöllistä tietoa kaikille. Kansallisarkisto varmistaa kansalliseen kulttuuriperintöömme kuuluvan tiedon säilymisen ja siirtymisen tulevillekin sukupolville.
Valtakirjat Avoin asianajovaltakirja Valtakirja kuolinpesän pankkiasioita varten Valtakirja asunto-osakkeen myymiseen Perintä Maksumuistutus Maksukehotus Haastehakemus riidaton laskusaatava Haastehakemus huoneenvuokrasaatava ja häätö. Vainajan viimeinen virallinen osoite sekä kaikkien perillisten tämänhetkiset osoitteet. Testamentti, jos sellainen on tehty. Avioehtosopimus, avioero-ositustodistus.
Jäljennös mahdollisen ensiksi kuolleen puolison perukirjasta. Perukirjalla ei ole sellaista virallista asemaa, että se voisi lainvoimaistua. Väestötietojärjestelmä: Väestötietojärjestelmä on maamme keskeisimpiä tietokantoja. Se sisältää ajantasaiset henkilötiedot Suomen kansalaisista ja Suomessa asuvista ulkomaalaisista.
Suomi alkaa useiden muiden Schengen-maiden tavoin soveltaa uutta viisumisäännöstöä Venäjällä 3. Jatkossa Schengen-viisumin voimassaoloaika voi nykyistä useammin olla viisi vuotta, mikäli hakijalla on edeltävien kolmen vuoden aikana ollut vähintään kahden vuoden monikertaviisumi ja hän täyttää muut vaatimukset.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.