maanantai 11. marraskuuta 2019

Vaatimusmäärittely käyttötapaukset

Toiminnallisuuksia kuvataan usein käyttötapausten avulla. Vaatimusmäärittely jaotellaan pääpiirteissään kahteen osaan eli toiminnallisiin ja ei-toiminnallisiin vaatimuksiin. Ei-toiminnallisia vaatimuksia ovat laadulliset vaatimukset ja resurssivaatimukset. Hyöty selviää kuitenkin kaikille osapuolille melko pian, kun huomataan, että puhutaan samaa kieltä ja luodaan yksiselitteisiä vaatimuksia. Käyttötapausten määrittely saattaa aluksi tuntua hankalalta ja työläältä.


Käyttäjä lisää, muuttaa tai poistaa tietoja Laatija Kirjataan laatijan nimi. Muutoshistoria Versio Muutos Tekijä PVM 1. Asiakkaalla voi olla vaatimusmäärittely valmiina, jolloin voidaan käynnistää suoraan katselmusmenettely, jolla varmistetaan, että vaatimusmäärittely on asianmukainen. Vaikka asiakas luulee tietävänsä millainen järjestelmän tulee olla niin useimmiten tämä tieto ei kuitenkaan ole oikea.


Tee vaatimusmäärittely ja budjetti tavoitteiden Budjettia laatiessa on hyvä huomioida järjestelmäkustannusten lisäksi käyttökoulutukseen sekä. Resepti-palvelun vaatimusmäärittely sisältää apteekki- ja potilastietojärjestelmien käyttötapaukset , vaatimukset ja tietosisällöt sekä reseptin. Alustava vaatimusmäärittely. Ne ovat tärkein hankinnan kohdetta kuvaava sisällöllinen liite itse hankintailmoituksessa, joita vasten tarjoaja esittää tarjouksensa.


Reseptikeskukseen (ja hallintajärjestelmään) liittyvät käyttötapaukset on kuvattuna erillisessä dokumentissa. Johdanto Tämä dokumentti kuvaa sähköisen lääkemääräyksen toteuttamiseksi tarvittavan toiminnallisuuden siihen liittyvien tietojärjestelmien ja niiden käyttäjien osalta. Sovelluksen käyttötapaukset on kuvattu tässä dokumentissa. Dokumentissa kuvataan apteekkijärjestelmän käyttötapauksia.


Toimintaprosessit ja toiminnan tarpeet ovat lähtökohtana vaatimusmäärittelylle. Myös tuotekehityksessä tehdään vaatimusmäärittelyä, osa siitä jo tuote-ehdotuksen luomiseksi. Huolella suoritettu analysointi tukee ja helpottaa sovelluksen rakenteen suunnittelua ja hyvin tehty suunnittelutyö helpottaa, nopeuttaa ja ylipäätään mahdollistaa onnistumisen ohjelmointivaiheessa. On myös huolehdittava siitä, että oikeat henkilöt ovat oikealla paikalla ja että ryhmässä on aina paikalla myös päätösvaltainen henkilö. Ryhmään kannattaa ottaa mukaan myös toimintaa vähemmän tunteva henkilö.


Tässä työssä vaatimusmäärittely on vaatimustenhallinnan yksi osa-alue. Vaatimustenhallinta on siis tuotteen tai projektin kaikissa elinkaaren vaiheissa mukana. Janne Grekula Luotu 0. Kustakin vaatimuksesta kirjataan vähintään seuraavat tiedot: nimi, kuvaus (mitä asiakas haluaa), lähde, päiväys, hyväksymiskriteeri (miten voidaan todeta vaatimuksen toteutuneen) ja prioriteetti. Yleiskuvaustasolla käyttötapaukset on tunnistettu, mutta niiden sisältö esitetään joko nimellä tai muutaman lauseen yleiskuvauksella. Tässä voidaan viitata prosessiin, jota käyttötapaukset tukevat.


LSähköinen lääkemääräys vaatimusmäärittely. Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. OIKEUSMINISTERIÖ VAATIMUSMÄÄRITTELY HAIPA – Sähköinen asiointi 08. Kirjaston käyttäminen alkuperäisen apptopinv-ohjelman sijasta.


Tarkoitus Laskea graafin maksimaalinen alitasograafi käyttäen simuloitua jäähdytystä ja kaktuspuu-alustusta. Tulosta voidaan käyttää jatkotutkimuksissa hyväksi. Ohjelmiston vaatimusmäärittely Aki Mäkinen.


PTJ-JÄRJESTELMÄN UUDISTAMINEN VAATIMUSMÄÄRITTELY. Tiestötietopalvelun vaatimusmäärittely on raportoitu tässä dokumentissa ja sen liitteissä sekä sähköisessä vaatimusluettelossa. Dokumentti kuvaa ko-konaisuutena hankittavat palvelut ja miten niiden vaaditaan toimivan. Palve-luiden täsmälliset vaatimukset ja käyttötapaukset on kuvattu IBM:n Requisite Pro sekä Rose -työkalulla. Tee jo etukäteen karkean tason vaatimusmäärittely koko kokonaisuudesta!


KOGNITIIVISTEN TYÖKALUJEN VAATIMUSMÄÄRITTELY. Selainversion vaatimusmäärittely 30. Järjestelmän toimintaa on kaavamaisesti esitetty kuvassa käyttäjän ja web- sovelluksen näkökulmasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit