tiistai 12. marraskuuta 2019

Sotilaspassin polttaminen

Eli ei siis ollu vahinko. No remmiä tollasille nussukoille pitäs ainakin antaa, mutta jos luulet pääseväs Voima-lehden kansikuvapojaksi niin turha luulo, siihen vaaditaan vähintäänkin jonkun vanhan VR:n paskahuussin tuhopoltto. Minua syytetään sotilaspassin tahallisesta hävittämisestä ja minä tunnustan, tunnustin jo kuulustelussa: iloisesti se paloi. Se oli harkittu teko eikä sitä tehty nurkan takana tai salaa, Ne passit poltettiin lavalla, päivällä, silmät auki. Miksi emme pyrkisi rehellisyyteen ja lakkaisi näyttelemästä.


Miehen ainoa elämänsisältö on se, mitä tulee telkkarista - en tiedä, mitä tehdä. Olemme menneet nuorena naimisiin, on lapsia joista osa jo aikuisia, omakotitalo ym kaikki päällisin puolin hyvin. Sotilaspassien polttaminen oli askel kohti Suomea, jossa pasifismi ei enää ole rikos.


Armeijan käyneestä pasifistista sukeutui sittemmin kirjailija, joka 72-vuotiaana julkaisi. Asevelvollisten valvonta. Joka ei noudata valvontaa koskevia määräyksiä tai laiminlyö §:ssä säädetyn ilmoituksen tekemisen, rangaistakoon, ellei teko ole sellainen kurinpito- tai kuuliaisuudenrikos, josta sotaväen rikoslain §:ssä on säädetty, vähintään kymmenellä ja enintään sadalla päiväsakolla taikka enintään kolmen kuukauden vankeudella.


Kotimatkalla, väli pysäkillä kävin hotellissa, ja siinä kysyttiin ikää, näytin aliuupseeripassiani, niin kannessa oli. Sain koiuttamishörpsyt muutamat, rahasta oli kiini. Kävin nimismiehelle ilmoittatumassa, ja oli näytettävä po. Mitä tarkoittaa sotilaspassin polttaminen suurena spektaakkelina, entä rintaliivien, liiviä ei tässä onneksi polteta, kun niitä tarvitaan vielä tulevassa, maanvetovoima, katos.


Hippiliike ja kukkaiskansa oli viimeinen puhdas rauhanliike, humaani yhteisö ja seksuaalinen vallankumous. Marssimurtumastani johtuen tulin luokitelluksi B-mieheksi, ja se kai näkyi ameijahemmojen kirjanpidossa. Sain asiantilan korjattua vasta armeijan jälkeen, jolloin sain uusitun sotilaspassin. Sen julkinen polttaminen olisi ollut jotenkin turhanaikaista, koska en olisi joutunut luopumaan mistään – kaikkein vähiten kunniasta.


Suomen maahanmuuttopolitiikan mielettömyyden vuoksi on vanhoilla päivilläni mieleeni tullut jopa sotilaspassin demonstratiivinen polttaminen , protestina siitä että maani on pettänyt minut. Maani on pettänyt minut, minä en maatani. Olen pettynyt ja järkyttynyt siihen, kuinka harva on uhannut polttaa sotilaspassinsa kasvisruokapäivän takia.


Eikö teillä konservatiivit ole mitään väliä millään? Ettekö rakasta Suomea? EU:n lipun polttaminen vertautuu vaikka cocacolalipun polttamiseen tai ferrarinlipun polttamiseen, sillä ei ole mitään kulttuurihistoriallista jatkumoa oikeastaan mihinkään kuin Brysselin puistojen koristeena. Useimmiten kuitenkin paloi etappitien majoituspaikan ikkunassa kaksi liekkiä (yleensä kynttilää) viestittämässä, että vieras on tervetullut.


Poliisihallinnon uudistus repi kipeästi sekä kokoomuksen että Sdp:n eduskuntaryhmää. Molempien hallituspuolueiden kansanedustajia loikkasi äänestyksessä opposition rintamaan. LUKIJALLE Kerron suvustamme Karjalan Kannaksella ja kylästä, johon synnyin Laatokan rannalle. Kerron myös kylistä, joita toisen maailmansodan myllerrykset toivat tielleni sekä maailman mullistuksista muistinvaraisen lapsuuteni ajoilta. Kekkonen armahti sotilaspassin polttajat ja poltti siinä sivussa omat päreensä vanhastaan jäätävissä suhteissaan tuomioistuimiin.


Julkinen sotilaspassin polttaminen voisi olla hieno idea, elleivät Lipponen ja Tuomioja olisi tulleet siitä kuuluisiksi joskus -luvulla. Julkisuudessa tuli muodikkaaksi paitsi sotilaspassin polttaminen , myös sotaveteraanien ja heihin rinnastettavissa olevien tahojen mustamaalaaminen. Myös sotaorvot, jotka olivat juuri aikuistuneet ja etsivät, tai olivat juuri löytäneet paikkansa yhteiskunnassa, tunsivat olevansa osa joukkoa, jota vastaan hyökkäiltiin. Jumalan nimi Raamatun kreikkalaisissa (UT) kirjoituksissa - osa Jumalan pyhä persoonanimi, JHVH, esiintyy todistetusti heprealaisissa Raamatun kirjoituksissa eli ns. Kotiuduin asepalveluksesta 19.


Koska olin kaikkien aikojen ensimmäinen Suomen Puolustusvoimissa palvellut naispuolinen diabeetikko, omaan sen vuoksi eräänlaisen velvollisuuden jättää tapauksesta edes jonkinlaisen julkisen kirjallisen jäljen Pääesikunnan arkistojen lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit