torstai 28. marraskuuta 2019

Vuosi yrittäjänä kilpailut

Finaali on Suomen merkittävin vuosittainen nuorten yrittäjyyskilpailu ja se järjestetään seuraavan kerran 22. Kilpailut ovat luonteva osa NY-yrityksen toimintaa: niihin osallistumalla yritys saa mahdollisuuden näyttää osaamisensa, kehittää toimintaansa ja kuulee tärkeää palautetta eri kohderyhmiltä. Vuosi yrittäjänä -ohjelman uudistuksen vuoksi 2. Ohjelma on avoin yläkouluille, toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluille. Ohjelma on teorian ja käytännön yhdistävä työkalu yrittäjyyden taitojen, osaamisen ja asenteen opettamiseen ja oppimiseen.


Ohjelmaan kuuluu erilaisia verkkokilpailuja, joihin osallistui taas suuri joukko NY-yrityksiä. Tämän vuoden kilpailut olivat paras liikeidea, paras graafinen ilme, paras internet-kokonaisuus ja paras sovellus. Kilpailuissa valittiin voittajia sekä peruskoulusta että toiselta asteelta. Opinto-ohjelmassa perustetaan lukuvuoden ajaksi oikealla rahalla toimiva NY-yritys.


Ohjelman aikana NY-yrittäjät (opiskelijat) käyvät läpi yrityksen kaikki vaiheet perustamisesta yrityksen lopettamiseen. Kilpailu rakentuu alueellisesta semifinaalista ja kaksipäiväisestä finaalista. Opintojen aikana pääset harjoittelemaan yrittäjyyttä pyörittämällä omaa NY harjoitusyritystä.


Vuosi yrittäjänä kilpailut

Ohjelmassa perustetaan lukuvuoden ajaksi oikealla rahalla toimiva harjoitusyritys (NY-yritys). Opiskelijat käyvät lukuvuoden aikana läpi yrityksen kaikki vaiheet perustamisesta yrityksen lopettamiseen. Kirjanpitäjäkin kiittää, kun vuosi vuodelta arvoaan pudottava oma autokalusto ei enää rasita yrityksen tasetta ja tunnusluvut ovat entistä tanakammalla pohjalla. Myös kalliit korjaamolaskut voi käyttää yrityksen kehittämiseen.


Työelämätaidot ja taloudenhallinta vahvistuvat sekä vuorovaikutustaidot ja yrittäjämäinen asenne kehittyvät. Tehtävät, kilpailuvalmistelut ja ohjelmaan kuuluvat messut vaativat aika paljon aikaa ja työtä, mutta ne olivat myös hauskoja ja palkitsevia ja kirkastivat omaa liikeideaamme, Anglomania NY:n tytöt kertovat. Lue lisää opintojaksosta tai katso video opiskelijoiden kokemuksista. NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa kaikille rekisteröityneille yrityksille otetaan vastuuvakuutus, johon kuuluu toiminnan vastuuvakuutus ja tuotevastuuvakuutus, jotka korvaavat ulkopuolisille aiheutettuja henkilö- ja esinevahinkoja. H-yrityksille vakuutuksien ottaminen on vapaaehtoista euron vuosihintaan.


Vuosi yrittäjänä kilpailut

Juttu julkaistu Business Boogie -lehdessä 20. Koska ohjelma tarjoaa opiskelijalle tarkasti ohjatut vaiheet yrityksen pyörittämiseksi ja oma opettaja on tukena koko ajan, opiskelijan on mahdollista turvallisesti kokeilla ja saada kokemusta siitä, millaista on toimia yrittäjänä. Nuoret yrittäjät käyvät läpi kaikki vaiheet yrityksen perustamisesta lopettamiseen. Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa toimivat oikealla rahalla ja oikeilla asiakkailla.


Nuorten perustamat yritykset syntyvät elokuussa ja ne pyörivät toukokuuhun saakka. Osallistujat muodostavat 3-oppilaan tiimejä, jotka perustavat NY-yrityksen. Tällaisia projekteja ovat esimerkiksi koululla järjestettävien tapahtumien suunnittelu ja toteutus, messuille osallistuminen sekä erilaiset kilpailut. Vajaa vuosi sitten muutin toiminimeni osakeyhtiöksi.


Vuosi yrittäjänä kilpailut

Parasta yrittäjänä …on vapaus! Palkkatyöhön palaaminen olisi minulle painajainen. Monille se on tuki ja turva, mutta itselleni kauhistus.


Vaikka teen vuosi vuodelta enemmän töitä, ja yrittäjä on töissä 3päivää vuodessa, rakastan yrittäjäelämää. Lentäjänä, yrittäjänä ja myös Iron Maiden -laulajana tunnettu Bruce Dickinson saapuu Suomeen 15. Tällä kertaa mies ei laula, vaan saapuu puhekeikalle Helsingin Kulttuuritalolle. Ja kuten etenkin kaikki syyskuussa vastaavalla keikalla Turussa olleet tietävät, vuosi sitten omaelämäkerran julkaissut mies on erittäin vaikuttava ja viihdyttävä myös puhuessaan. Yliopisto-opintoni alkoivat pari viikkoa sitten.


Vuosi yrittäjänä kilpailut

On vieläkin osittain vaikea sisällyttää omaan identiteettiin se, että tosiaan, olen yliopisto-opiskelija. Lukioajoistani on yli neljä vuotta, joten siirtymiseni yliopistoon ylipäätään ei ollut mitenkään itsestäänselvää – saati kovin luontevaa kiireisen ja jo valmiiksi ”täynnä” olevan elämäni takia. Ihmeen luontevalta.


TÄYSJÄSENEN JÄSENMAKSU. TEKin täysjäsenen jäsenmaksu v.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit