sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Muutosverokortti etuutta varten 2018

Näin tilaat uuden verokortin etuutta varten. Puhelu on maksullinen. Tilaa verokortti etuutta ja palkkaa varten OmaVero-palvelussa internetissä. Verokorttia varten tarvitset tiedot tuloista ja vähennyksistä.


Arvioi koko vuoden tulot. Laske vuoden alusta kertyneet tulot ja verot. Lisää myös tiedot mahdollisista vähennyksistä. Voit tulostaa verokortin itse tai valita, että se postitetaan sinulle kotiin tai esimerkiksi työnantajallesi. Jos tuesta tehtävä.


Viimeksi muokattu 10. Sivu päivitetty 19. Hae uutta verokorttia OmaVerossa ja esitä se työnantajalle. Sen sijaan palkkaa varten myönnetyn muutosverokortin ennakonpidätys on vähintään prosentin suuruinen.


Muutosverokortti etuutta varten työttömyyskassaan 1. Helpoiten muutosverokortin tilaaminen onnistuu verottajan OmaVero-palvelun kautta. Työttömyyspäiväraha ei ole palkkatuloasi, joten tilaa muutosverokortin etuutta varten jos on kyse työttömyyspäivärahan ennakonpidätyksestä. Etuutta varten lasketun muutosverokortin veroprosentteja käytetään sellaisenaan.


Muutoin ennakonpidätykset menevät kelan vakioprosenttien mukaan, työttömyysturvasta , sairaspäivärahasta , muiden etuuksien prosentteja en muista. Uusi verokortti on tarpeen tilata jokaiselle eri tulolajille erikseen, esimerkiksi palkkaa, etuutta , eläkettä tai perhe- tai omaishoitajan palkkiota varten. Eri tuloista voi saada verotuksessa erilaisia vähennyksiä, jonka vuoksi esimerkiksi palkkaa varten laskettu veroprosentti ei ole välttämättä oikea etuutta tai eläkettä varten. Monien etuuksien ennakonpidätysprosentti on 1. Muutos ei koske Kelan maksamaa työttömyyspäivärahaa, työmarkkinatukea tai opintotukea.


Verohallinnon OmaVero-palvelun kautta muutosverokortti etuutta varten välitetään suoraan työttömyyskassaan seuraavaksi arkipäiväksi. Palvelun on tarkoitus olla toiminnassa 4. Veroviraston automaattisesti postittamaa verokorttia ei siten tarvitse lähettää kassalle. Postissa lähetetyt verokortit ovat perillä tammikuun kuluessa. Verokortin vuosikertymän laskenta aloitetaan tällöin alusta. Ansiosidonnainen päiväraha on veronalaista tuloa.


Ennakonpidätyksessä voidaan käyttää joko etuutta varten haettua muutosverokorttia: Veroprosenttia käytetään sellaisenaan. Kun tilaat muutosverokortin etuuksille OmaVerosta, verokortti siirtyy automaattisesti kassaan kahden arkipäivän sisällä, eikä sitä tarvitse toimittaa erikseen. Kerro verottajalle, mitä etuutta varten haet verokorttia. Opintorahasta ei yleensä vähennetä ennakonpidätystä. Selaimesi evästeet on estetty.


Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit