torstai 7. marraskuuta 2019

Starttiraha 2018

Työkalu ja ammattikirjanpitäjän tuki. Kiinteään hintaan alk. Starttiraha edistää uutta yritystoimintaa ja työllistymistä.


Starttiraha 2018

Se turvaa yrittäjän toimeentulon siltä ajalta, jonka yritystoiminnan käynnistys ja vakiinnuttaminen arviolta kestää – kuitenkin enintään kuukauden ajan. Sen tarkoitus on turvata yrittäjän toimeentuloa liiketoiminnan alkuvaiheessa. Jatkoa voi hakea toisen kk ajaksi.


Voidaan myöntää useammalle perustettavassa yrityksessä työskentelevälle. Milloin ja miten starttiraha maksetaan? Oletko saanut jo starttirahapäätöksen? Jos et, niin kannattaa lukea ensin artikkeli starttirahan hakemisesta ja jatkoaikahakemuksesta.


Kun saat starttirahapäätöksen, sinun tulee itse huolehtia siitä, että raha maksetaan sinulle. Sen ideana on turvata yrittäjän perustoimeentulo, kunnes yritystoiminta vakiintuu – eli torjua nälkä silloin, kun uusi yritys vie ajan ja työpanoksen, muttei vielä tuo leipää pöytään. Mikä on starttiraha.


Sen tavoitteena on auttaa yrittäjiä yrityksen perustamisen alkuvaiheissa varmistamaan riittävä toimeentulo ja siten parantaa ihmisten työllisyyttä. Etuus on Kelan maksama rahatuki. Jos saat etuutta, maksat siitä veroa.


Starttiraha 2018

Kelan etuuksia ovat esimerkiksi vanhempainpäiväraha, sairauspäiväraha ja työttömyyspäiväraha. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten sekä työ- ja elinkeinotoimistojen kehittämis- ja hallintokeskus. Työ- ja elinkeinotoimisto käyttää yleensä aina ulkopuolista asiantuntijaa arvioimaan liikeidean kannattavuuden ja sen, onko yrittäjäksi aikovalla riittävät tiedot ja muut valmiudet.


Kattava yhteenveto starttirahan hakemisesta, tuen saamisen edellytyksistä sekä maksatushakemuksen tekemisestä. Se on loistava tuki yrittäjyyden alkutaipaleella, kun yritystoiminnasta ei vielä ole tuloa, jolla henkilökohtaista elämää rahoittaisi. Ja sen tarkoitus on nimenomaan se, eikä yritystoiminnan rahoittaminen. Aina kun taloudessa menee heikommin, niin etenkin työttömiä kannustetaan yrittäjiksi. Uuden yrittäjän starttiraha tukee yrittäjää siis nimenomaan sinä aikana, jolloin yrityksen toimeentulo ei ole vielä vakiintunut.


Voit käynnistää yritystoiminnan joustavasti samalla, kun osallistut yrittäjäkoulutukseen. Työvoimakoulutuksena järjestetään myös koulutusta, joka tähtää yrittäjän ammattitutkintoon tai sen osan suorittamiseen. Yritysneuvojiemme avulla uusi yrityksesi saa juuri oikeat eväät menestykseen. Yleensä starttirahan saa kuudeksi kuukaudeksi, jona aikana yritystoiminnan pitäisi poikia asiakkaita ja kassavirtaa.


Kun kerroin TE-keskuksen miehelle yritysideastani, eli kierrätetyistä karkki- ja käärepapereista valmistetuista uusiotuotteistani, miehen silmät pyörähtivät ympäri, kertoo Päivi nauraen ja jatkaa, Saadessaan tuotenäytteet käsiinsä miehen ilme kuitenkin kirkastui. Keskity töiden tekoon - Accountor Go hoitaa kirjanpidon! Jos sille on tarvetta, sitä kannattaa hakea, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimiston alkavan yrittäjyyden asiantuntija Katja Kultalahti kannustaa. Se ei ole automaatio, vaan starttirahaa hakevan tulevan yrittäjän ja yrityksen on täytettävä tietyt kriteerit, joista olennaisin on, että yrityksellä on kannattavan liiketoiminnan edellytykset ja starttirahaa on haettava ennen päätoimiseksi yrittäjäksi ryhtymistä.


Starttiraha 2018

Hallitus haluaa kannustaa työttömiä hakemaan työtä nykyistä aktiivisemmin. Työttömän starttiraha olisi nykyisen peruspäivärahan suurinen eli noin 7euroa. Sitä voitaisiin myöntää enintään vuodeksi. Perustamisopas alkavalle yrittäjälle on Uusyrityskeskuksen vuosittain julkaisema käsikirja, josta luet yritysmuodoista, verotuksesta, starttirahasta yms. Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin.


Katso ohjeet uuden verokortin hakemiseen OmaVerossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit