tiistai 12. marraskuuta 2019

Hallituksen kokous koollekutsuminen

Varaa heti - Agoda takaa hinnan! Paras valikoima ja parhaat hinnat. Ota yhteyttä tänään! Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, joka toteuttaa, tutkii, kehittää, ohjaa ja tukee järjestöllistä koulutusta.


Periaatteessa tämä siis toimii takaporttina tilanteelle, jossa hallituksen puheenjohtaja ei toimi tilanteen edellyttämällä tavalla ja kutsu kokousta koolle. Jos yhtiöjärjestyksessä ei ole määräyksiä hallituksen koollekutsumisesta, on ensimmäisessä hallituksen kokouksessa syytä päättää, miten kokoukset kutsutaan koolle. Kutsuajan tulee olla kohtuullinen ja muutoinkin hallituksen kokous tulee pyrkiä järjestämään siten, että mahdollisimman moni jäsenistä voi osallistua.


Vastaus Totaalisesti kyllästynyt Olen taloyhtiömme hallituksen jäsen. Taloyhtiön hallituksen kokous Hallitus huolehtii yhtiön hallinnosta sekä kiinteistön ja rakennusten pidon ja muun toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä. Hallitus vastaa siitä, että yhtiön kirjanpidon ja varainhoidon valvonta on asianmukaisesti järjestetty. Mikäli yhtiökokousta ei kutsuta koolle, vaikka kutsu tulisi lain, yhtiöjärjestyksen tai yhtiökokouksen päätöksen mukaan toimittaa, taikka jos kokouskutsusta voimassa olevia säännöksiä tai määräyksiä on olennaisesti rikottu, tulee aluehallintoviraston yhtiön hallituksen , hallintoneuvoston jäsenen, toimitusjohtajan. Asialista on esitys: listaan voidaan tehdä tarvittaessa muutoksia kokouksen alussa.


Kuka tahansa osallistuja voi siis esittää, että jokin asia lisätään asialistaan tai että järjestystä muutetaan. Jollei kokousta ole kutsuttu koolle tai vaatimusta ole voitu esittää hallitukselle, aluehallintoviraston tulee kokouksen pitämistä vaatineen jäsenen hakemuksesta oikeuttaa hakija kutsumaan kokous koolle yhdistyksen kustannuksella tai velvoittaa hallitus siihen sakon uhalla. Hallituksen on viipymättä vaatimuksen saatuaan kutsuttava kokous koolle.


Yksityistiekokousten osalta kokouksen koollekutsuminen on laissa määrätty (YTL 7.luku, 64§), joten laillisuus on ihan oikea termi. Voi teitä maallikkoja. Yhdistyksen kokous on laiton, jos se on kutsu koolle sääntöjen vastaisesti. Ennen yhdistyksen kokousta lähetetään kokouskutsu. On myös usein hyvä, jos hallituksen jäsenille annetaan mahdollisuus perehtyä asiaan etukäteen.


Aina tähän ei toki ole mahdollisuutta. Hyvässä kokouksessa tehdään rakentavassa hengessä selkeitä päätöksiä, jotka kirjataan pöytäkirjaan. Yhteisön kokouksen koollekutsuminen. Aluehallintoviraston (AVI) on yhtiön hallituksen tai hallintoneuvoston jäsenen, toimitusjohtajan, isännöitsijän, tilintarkastajan, toiminnantarkastajan tai osakkeenomistajan hakemuksesta oikeutettava hakija kutsumaan osakeyhtiön tai asunto-osakeyhtiön yhtiökokous koolle yhtiön kustannuksella, jos kokousta ei kutsuta koolle, vaikka kokous tulisi. Puheenjohtaja kiittää osallistujia ja kokousvirkailijoita ja julistaa kokouksen päättyneeksi.


Korkeakouluopiskelijan kokoustaito. Jyväskylän yliopisto. Jollei hallituksen puheenjohtaja vaatimuksesta huolimatta kutsu kokousta koolle, kutsun voi toimittaa hallituksen jäsen, jos vähintään puolet hallituksen jäsenistä hyväksyy koolle kutsumisen, tai toimitusjohtaja.


Kokous päättyy kahteen nuijan kopautukseen. Vaikka laissa on hallituksen kokouksia ja päätöksentekoa koskevia säännöksiä, voi hallitus päättää omasta työskentelystään ja kokouskäytännöistään melko vapaasti. Suosittuja kohteita, yli miljoona hotellia maailmalla. Jäsenten määrän määrittelee yhtiöjärjestys.


Osuuskunnan kokous. AVIn on osuuskunnan hallituksen tai hallintoneuvoston jäsenen, toimitusjohtajan, tilintarkastajan tai osuuskunnan jäsenen hakemuksesta oikeutettava hakija kutsumaan osuuskunnan kokous koolle osuuskunnan kustannuksella, jos kokousta ei ole kutsuttu koolle, vaikka kokous olisi tullut osuuskuntalain, osuuskunnan sääntöjen. Joitakin eroja kuitenkin on. Kutsun antamisaikaa ei yleensä ole määrätty säännöissä. Tämä tarkoittaa sitä, että kokous voidaan pitää hyvinkin nopeasti, kun tarve siihen ilmenee.


Paikka Kaupungintalokortteli, Kokoustila 3(Sininen tulevaisuus) Sisäänkäynti: Aleksanterinkatu 2 krs. PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS 14. Piirin hallitus hyväksyi kokouksessaan tilinpäätöksen ja vuosikertomuksen tilivuodelta 1. Lisäksi hallitus kutsui koolle piirin vuosikokouksen ja kävi keskustelua Helsingin yleiskokoukseen valmistautumisesta.


Lisäksi yhtiökokous valitsee hallituksen jäsenet ja tilintarkastajan. Yhtiökokouksessa käsitellään myös muut mahdolliset asiat ja esitetään yhtiön tilinpäätös, toimintakertomus ja tilintarkastuskertomus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit