tiistai 19. marraskuuta 2019

Yhdenkertainen kirjanpito poistot

Yhdenkertainen kirjanpito on mahdollista tehdä itse. Saat Excel-pohjan maksutta. Ei sitoumuksia eikä aloitusmaksuja! Aloita laskuttaminen heti.


Yksinyrittäjä, keskity työn tekoon - vaihda Accountor Go -palveluun! Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Nyt tutustumme siihen, mitä yksinkertainen kirjanpito tarkoittaa ja milloin se on mahdollista valita. Normaalisti yrityksiltä vaaditaan kahdenkertainen, suoriteperusteinen kirjanpito , mutta aina se ei ole pakollista. Katsotaanpa, miksi näin on.


Kahdenkertaisessa kirjanpidossa tapahtumat merkitään aina vähintään kahdelle vastakkaiselle tilille sen mukaan, mikä on rahan lähde ja rahan käyttö. Palveluun ei merkitä. Lisäisin vielä, että jos yrityksessä on varastoja ja poistoja yms, yhdenkertainen kirjanpito ei silloin enää ehkä olekaan hyvä ratkaisu. Zervantissa tehdyt poistot tehdään tämän menetelmän mukaisesti.


Maksuperusteiseen kirjanpitoon merkitään siis kaikki tulot sekä maksetut menot, verot ja korot. Jos yhdenkertainen kirjanpito mietityttää, tai kysymyksiä herää siitä milloin yhdenkertaista kirjanpitoa voidaan soveltaa, vastaa asiantuntijat lakipuhelimessa mielellään tiedusteluihin aiheesta. Mitä on kirjanpito ja miksi sitä pidetään? Kirjanpidon tärkein tehtävä on tuottaa tietoa yritykselle itselleen.


Tuloslaskelma kertoo toiminnan tuloksellisuuden, tase kertoo muun vakavaraisuudesta ja maksuvalmiudesta. Yritys on viime vuona ollut ei alv velvollinen, mutta tämän vuoden alusta taas on alv velvollinen. Kirjanpito on järjestettävä niin, että liiketapahtumien, tositteiden ja kirjausten yhteys mahdollisten osakirjanpitojen kautta pääkirjanpitoon ja siitä tilinpäätökseen on vaikeuksitta todettavissa kumpaankin suuntaan. Sama koskee kirjanpidosta viranomaiselle verotusta tai muuta tarkoitusta varten määräajoin tehtävää ilmoitusta. Toiminimen kirjanpito Toiminimen kirjanpidon ulkoistaminen tai pitäminen itse lyhyesti selitettynä.


Mukana on Excel-pohja jota voit käyttää työmatkojesi kirjaamiseen. Voit myös kokeilla Zervant-palvelua, joka laskee päivärahat ja kilometrikorvaukset puolestasi. Eli mulla on yhdenkertainen kirjanpito ja laitan yhdelle riville osto vihkoon että ostettu toimistotarvikkeita yksi tulostin euroa, laitanko heti tämän alle toisen rivin: alv velka -1€ ? Ainoastaan ammatinharjoittaja saa pitää yksinkertaista kirjanpitoa.


Muilta vaaditaan kaksinkertaisen kirjanpidon tekemistä. Joskus käytetään myös termejä yhdenkertainen kirjanpito ja kahdenkertainen kirjanpito. Vesa Linja-aho Yhdistyksen kirjanpito ja talous 3. Lupalaskentataulukko. Taulukkoon voit sijoittaa kolmen lupamyyjän myymät hoitomaksut, kalamerkit ja viehe yms.


Sekä tilityksen ja mahdollisen etuoikeuden lupamyyjille ja valvojille kalastusluvan suhteen. Kirjanpitoon merkitäänkin vain ne tapahtumat, jotka liittyvät elinkeinotoimintaan. Siksi onkin tärkeää tehdä kirjanpito huolellisesti. Yritysmuotoa en ole vielä lyönyt varmasti lukkoon, eli toiminimi tai osakeyhtiö. Osakeyhtiö olisi ehkä se toiminnan kannalta oikea, mutta toiminimellä olisi helpompi aloittaa, ja muuttaa sitten, jos ja kun toiminta laajenee.


Tavaranäytteenä tai tavanomaisena mainoslahjana annetut luovutukset ovat verottomia. Vähäinen oma käyttö on verotonta. Tavaran tai palvelun omaan käyttöön ottamisesta ei mene veroa, jos yrittäjä ottaa vähäisen määrän tavaroita ja palveluita omaan tai perheensä yksityiseen kulutukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit