tiistai 26. marraskuuta 2019

Viron osinkoverotus 2018

Viron nykyverotuksen oppimiseen riittää, että muistaa prosenttiluvun 20. Kaikessa muussakin verotuksessa on prosentin tasavero. Ensi vuonna muistisääntö ei enää päde, sillä Viron hallitus muuttaa maan verotusta. Hallitus antaa lakiesityksensä tämän viikon torstaina.


VIron tasaverotus liikkuu muuttuu hieman progressiivisen verotuksen suuntaan. Merimuseon hopeakolikoilla veroja ei kuitenkaan makseta. Minulla on palkkatuloja ja osinkotuloja täällä Suomessa.


Omistan Virossa kokonaan yhtiön ja olen nostamassa sieltä osinkoa. Maksan osingoista Viroon veroa. Esimerkkinä Virossa osinkovero on.


Miten voisi saada osingot ilman että Suomen verottaja pääsee väliin? Kuitenkin niin, että kaupankäynti Suomiosakkeilla onnistuu. Arvo-osuustili ulkomaiseen pankkiin, mutta minne? Osinkoverotus säilyisi nykyisellään.


Mikäli jäseniä on vain yksi, tätä kutsutaan johtajaksi (juhataja). Kukin hallituksen jäsen voi yksin edustaa yhtiötä, ellei edustusoikeutta ole rajoitettu. Rajoitukset sitovat kolmansia tahoja vain, mikäli ne on rekisteröity kaupparekisteriin.


Toimitusjohtajaa Viron laki ei tunne. Veronmaksajain Keskusliitto eli Veronmaksajat on kotitalouksien, yritysten ja yhteisöjen riippumaton järjestö. Jäsenetuina saat mm. Taloustaito-lehden.


Muutoksia Viron verotukseen. Lakimuutoksista tärkeimpien joukossa ovat yritysten osinkoverotukseen suunnitellut muutokset. Lue englanninkielinen koosteemme. Vaihtoehtona Viron malli jossa verotetaan vasta sitten kun yhtiöstä otetaan voittoja ulos.


Viron malli ei rankaise yrityksiä niin kauan kuin varat pysyvät yrityksessä, jolloin investointeja voidaan tehdä. Käsittämätöntä AY-väen sekä EK:n syrjivää sopimuspolitiikkaa. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen arvostelee valtiovarainministeri Jutta Urpilaista (sd.) rikkaiden suosimisesta osinkoverouudistuksessa. Verouudistus mahdollistaa entistä suurempien osinkojen maksamisen entistä kevyemmällä verotuksella.


Näillä yrityksillä voidaan tarkastella erilaisia tunnuslukuja, jotka kertovat osakkeen valuaation kohtuullisuudesta. Olen laskenut taulukkoon sijoittajien yleisesti käyttämiä tunnuslukuja. Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Ota yhteyttä Faktaa Virosta - yrityksen perustaminen, yritysmuodot, tilintarkastus, verotus.


Yritysverotus virossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit