keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Starttiraha määrä

Työkalu ja ammattikirjanpitäjän tuki. Kiinteään hintaan alk. Starttiraha edistää uutta yritystoimintaa ja työllistymistä.


Se turvaa yrittäjän toimeentulon siltä ajalta, jonka yritystoiminnan käynnistys ja vakiinnuttaminen arviolta kestää – kuitenkin enintään kuukauden ajan. Sen tarkoitus on turvata yrittäjän toimeentuloa liiketoiminnan alkuvaiheessa. Tämän lisäksi määrään vaikuttaa starttirahan kaksiosaisuus. Mitä starttiraha tarkoittaa?


Mitkä ovat starttirahan ehdot eli kenelle tuki voidaan myöntää? Onko yrityksen toimialalla väliä starttirahaa haettaessa? Vaikuttaako yritysmuoto starttirahan saamiseen? Kuinka pitkälle ajalle starttirahaa voi saada?


Jatkoa voi hakea toisen kk ajaksi. Voidaan myöntää useammalle perustettavassa yrityksessä työskentelevälle. Näin ollen starttiraha muodostuu kahdesta osasta: perustuesta ja lisäosasta.


Myös erikseen haettavan starttirahan jatko-osan suuruus on sama kuin perusosankin. Aiemmin lisäosan määrä vaihteli tilanteen mukaan. Se on tarkoitettu turvaamaan yrittäjän toimeentuloa siltä ajalta, jonka yritystoiminnan käynnistyminen ja vakiinnuttaminen arviolta kestää - kuitenkin enintään kuukauden ajan. Kuukausittain maksettava starttiraha myönnetään aluksi kuukauden ajaksi.


Starttiraha määrä

Ensimmäisen jakson jälkeen voit hakea toista kuukauden jaksoa, jolloin tuen maksimipituus on kuukautta. Jätä hakemus ennen toiminnan käynnistämistä. Tulevan yrittäjän kannalta tärkeintä on muistaa hakea starttirahaa ennen yrityksen perustamista. TE-toimisto ei myönnä tukea, jos yritys on aloittanut toimintansa ennen starttirahahakemuksen jättämistä.


Yleensä starttirahan saa kuudeksi kuukaudeksi, jona aikana yritystoiminnan pitäisi poikia asiakkaita ja kassavirtaa. Etuuksiin liittyviä euromääriä ja tulorajoja 1. Maksatushakemukset käsitellään seitsemän arkipäivän kuluessa saapumisesta. Voit käynnistää yritystoiminnan joustavasti samalla, kun osallistut yrittäjäkoulutukseen.


Työvoimakoulutuksena järjestetään myös koulutusta, joka tähtää yrittäjän ammattitutkintoon tai sen osan suorittamiseen. Se myönnetään aina kuudeksi kuukaudeksi kerrallaan, ja sille voi hakea myös saman verran jatkoa, maksimissaan starttirahaa voi saada siis kuukauden ajan. Mikä on starttiraha ? Perustuki maksetaan työpäiviltä ja se haetaan jälkikäteen.


Kosa on kotoisin Thaimaasta, jossa vihanneksista on perinteisesti kaiverrettu taide-esineitä. Osakeyhtiölain mukaan yhtiössä on oltava vähintään yksi osake. Sen sijaan perustamisessa merkittävien osakkeiden tulee kattaa tietty määrä osakepääomaa, jotta osakeyhtiö voidaan perustaa. Yrittäjän työterveyshuollon korvausten määrä. Työterveyshuollon kustannukset jakautuvat kahteen korvausluokkaan.


Kela vahvistaa joka vuosi kummallekin korvausluokalle yrittäjäkohtaisen kustannusten laskennallisen enimmäismäärän, jotta se vastaa yleistä kustannuskehitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit