keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Monestako sakosta kortti pois

Tuo oli siis suora lainaus. On totta, että lakitekstiä olisi pitänyt lyhentää niin, että siitä olisi voinut jättää kokonaan pois tuon kolmasti kahden vuoden tai -osan ja jättänyt muuten tekstin täysin samaksi, niin se kattaisi edelleen kaikki tilanteet eikä mikään muuttuisi. Se on tosiaan turha tekstiosuus laissa. No kahdesta sakosta joutuu ainakin laitokselle keskustelemaan, kortti ei välttämättä lähde pois jos osaa olla oikein säälittävä tai on lapsia tai lääkäreitä tai laskettu aika lähellä tai jotain. Ja siis inssi ja kirjalliset uusiksi aina kun kortti lähtee.


Olen 16v poika joka sai viime kesänä kevytmoottoripyöräkortin. Tänä talvena sain ensimmäisen ylinopeussakon mopolla. Rupesin miettimään että montako kertaa pitää tulla sakko että kortti lähtee väliaikaisesti.


Ja kuinka pitkäksi aikaa? Olen kuullut että jos saan vielä yhden sakon niin kortti lähtee. Ja jos on niin jos vaikka saisin sakon kuluneesta renkaasta. Yleisiä kysymyksiä automaattivalvonnalle.


Olen saanut automaattisella liikenteenvalvontalaitteella kuvatusta rikkomuksesta ilmoituksen. Mitkä ovat jatkomenettelyt? Yli kilometrin ylinopeudesta poliisin muistaa päiväsakolla. Nimenomaan ansiotuloihin perustuva päiväsakko on tuonut miljonääreille ja muille kovatuloisille jättisakkoja. Päiväsakkoihin perustuvan ylinopeussakon minimisumma on 1euroa.


Kuinka kovaa sitten pitää ajaa, että kortti lähtee hyllylle? Jos ei ole itse ajanut autoa, ei ehdollista sakkoa tietenkään pidä maksaa, koska saadut rikesakot vaikuttavat ajo-oikeuteen. Kolmesta rikesakosta vuodessa tai neljästä kahdessa vuodessa lähtee kortti joksikin aikaa hyllylle.


Näissä tapauksissa tulee täyttää ehdollisen rikesakon mukana tuleva vastustamisilmoitus. No jos laki on kaikille sama, niin pitäisi lähteä ainakin kuukaudeksi. Eikä lain mukaan se saa määrätä, onko kortti pakollinen työn vuoksi vai ei.


Jopa kuljetusalan yrittäjältä on samalla syyllä kortti lähtenyt, ja se tietty tarkoitti myös firman hetkellistä alasajoa, kun työntekijää ei ollut varaa palkata tuuraamaan. Uudistuksessa rikkomusten alapää kevenee ja kortti ei lähde hyllylle kolmesta virhemaksusta, Kopra sanoo Uutissuomalaisessa. Myös liikennevirhemaksun saaneen ulkomaalaisen autoilijan on maksettava maksu ennen poistumistaan maasta. Ajokortti voi jatkossa lähteä kuivumaan entistä helpommin, kun uusi ajokorttilainsäädäntö ja siihen sisältyvä ajokieltojärjestelmän uudistus toteutuu. Mikä on pienin ylinopeus, josta poliisi voi lain mukaan viedä kortin pois.


Monestako sakosta lähtee kortti ? Paljonko yleensä saa sakkoja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta jos ajaa. Jääkö rikesakosta merkintää rikosrekisteriin tai muuhun vastaavaan? Ajokielto on hallinnollinen turvaamistoimi, jonka tarkoituksena on estää rikoksiin tai rikkeisiin syyllistyneen, lupaan liittyvää velvoitetta rikkoneen tai puutteellisen terveydentilan omaavan henkilön osallistuminen liikenteeseen. Peltipoliisien ottamien kuvien käsittelyyn muutos: Enemmän sakkoja ja vähemmän huomautuksia.


Pääperiaate on sakkoa vuoden tai kahden vuoden aikana. Muista, että minimissäänkin kortti kuivuu kuukauden. Atai A2- kortti ei korotu automaattisesti seuraavalle tasolle ikäsi tai kortin voimassaoloajan mukaan. Nordea on Pohjoismaiden suurin pankki. Tarjoamme kattavat pankkipalvelut ja palvelemme digitaalisesti missä ja milloin tahansa.


Tervetuloa asiakkaaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit