perjantai 29. marraskuuta 2019

Verolomake 9a 2018

Lomakkeella ilmoitetaan myös ulkomaisten arvopapereiden luovutusvoitot tai -tappiot. Ulkomailla sijaitsevan omaisuuden luovutukset ilmoitetaan lomakkeella 16B. Tiedot voit antaa myös OmaVerossa.


Nordnet ja verotus – Nordnetin palvelusta voit helposti tulostaa sijoituksien verotusta ja veroilmoitusta varten raportit, joista näet kaikki Nordnetin kautta tekemät kauppasi. Ilmoita OmaVerossa. Vuositiliote, 9A -raportti, luovutukset, luettelo arvo-osuuksista vuoden alussa ja lopussa, osinkoraportti ja palvelumaksut.


Minulla oli tulostetut 9A lomakkeet mukana. Meinas olevan iso ja turha homma siirtää niitä toiselle lomakkeelle. Neuvoi laskemaan kaupat yhteen ja ilmoittaa ne varsinaisessa veroilmoituksessa. Kyselyt tulee perässä jos on epäselvää.


Niin ja koska tätä asiaa nimenomaan erikseen kysyin, sanoi ei tarvtse täyttää 9A lomaketta. A (Laskelma arvopaperi-en ja arvo-osuuksien luovutus-voitoista tai -tappiosta) ja 79A (Vaatimus maatalouden koulutus vähennyksestä). Lomakkeet ja niiden yksi-tyiskohtaiset täyttöohjeet voi tulostaa entiseen tapaan Vero-hallinnon nettisivulta. Veroilmoituksen tarkistamiseen ja täydentämiseen liittyviä ohjeita. Metsätalouden veroilmoitus on annettava viimeistään 2. Jäätyäni eläkkeelle myimme vaimoni auton ja minun autoni ja ostinne upouuden, pienemmällä moottorilla varustetun yhteisen auton.


Painettu verolomake lähetetään kaikille yhteisöille esitäytetyn. Verolomake 18:sta ei ole erillistä täyttöohjetta, mutta sen täyttöohje lukee. Miten olet tullut toimineeksi keskusteluissa aikaisemmin ko. Jos palautat paperisen veroilmoituksen, erittele laskelmat lomakkeilla ja 9A. Luovutusvoitto tarkoittaa verotuksessa tyypillisesti sitä, että olet myynyt omaisuuttasi korkeammalla hinnalla kuin mikä sillä oli hankintahetkellä.


Myös vaihdossa voi syntyä luovutusvoittoa, jos luovutetun omaisuuden arvo on omistusaikanasi noussut. Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Etsi-painike etsii nyt myös osatietoryhmien. Salkku -valikosta löytyy kohta Vuositiliote ja luovutukset, josta löytyy 9A raportti luovutusvoitoista ja tappioista, luettelo arvo-osuuksista vuoden alussa ja lopussa, osinkoraportti, sekä raportti maksetuista palvelumaksuista.


Omaan veroilmoitukseeni nämä tiedot olivat tulleet mukaan automaattisesti. Pystyt nimittäin vastaanottamaan Lynxiltä tiedot kaupoistasi erillisellä Suomen verottajan 9A -lomakkeella. Tämän lomakkeen pystyt tulostamaan suoraan ja lähettämään allekirjoitettuna Suomen verottajalle. Näin ollen sinun ei tarvitse itse tuhlata aikaa kaavakkeen täyttämiseen, vaan Lynx huolehtii siitä.


Tapahtumakalenteri. Muita verotusta varten annettavia ilmoituksia olisivat muun muassa tilikauden muutoksen johdosta annettava ilmoitus ( verolomake 10) sekä asunto- ja kiinteistöosakeyhtiön antama ilmoitus huoneiston verotusarvon perusteista ja kiinteistössä tai rakennuksessa tapahtuneista muutoksista ( verolomake 102). Valitse osasto Osastot.


Jos sinulla on kysyttävää tai ehdotuksia, voit liittyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit