tiistai 19. marraskuuta 2019

Näyttösuunnitelma 2018

Perusteet -palvelun ilmettä uudistetaan. Uudelle etusivulle, josta löytyy myös uudet lukion opetussuunnitelman perusteet, pääset tästä linkistä. Tämän sivun lisenssi Peda. Nykyistä uudistusta on edeltänyt säädösten viilaus, kun esimerkiksi opintoviikot on muutettu osaamispisteiksi.


Tutut tutkinnon osien nimet vaihtuvat.

Myös rakenne uudistuu. Kirjallinen näyttösuunnitelma on vain osa näyttötutkintoa. Se ei ratkaise yksistään mitään, vaan oma itse-arvionti arviointikeskusteluissa, miten on omasta mielestä kehittynyt, mitä tekisi toisin jne. Tärkeintä on se, miten toimii siellä näyttötilanteessa. Opiskelija täyttää suunnitelma- ja arviointilomakkeen sivujen 1-tiedot ja suunnittelee ne päivittäiset käytännön työtehtävät, joilla osoittaa osaamistaan ammattitaitovaatimuksissa ja arvioinnin kriteereissä.


Näyttösuunnitelma Opiskelija tekee näyttösuunnitelman ennen näytön alkua. Opiskelija kirjaa näyttösuunnitelmaan lähtötasonsa ja konkreettisen toimintansa näytön aikana. Opiskelija valitsee näytön arviointikriteeristöstä oman tavoitetasonsa eli tavoitteleeko hän tyydyttävän, hyvän vai kiitettävän tasoista osaamista.

Ammatillisen koulutuksen tavoitteena on kehittää opiskelijan ammatillista osaamista sekä kasvua sivistyneeksi ihmiseksi ja yhteiskunnan jäseneksi. Se kehittää osaltaan työelämää ja vastaa työelämän osaamistarpeisiin, edistää yrittäjyyttä sekä tukee elinikäistä oppimista. Ammatillinen koulutus antaa myös mahdollisuuden jatkaa opintoja korkeakoulussa.


Tässä materiaalissa kerrotaan aikuisten näyttötutkinnosta. Selkokielellä oppimateriaalia lähihoitaja- ja puhdistuspalvelualan opiskelijoille Projektin tuottamat materiaalit. Työmarkkinatuki on raha, jolla turvataan toimeentuloasi, kun haet töitä. Teos sisältää ilmaisen Arttu-applikaation kautta runsaasti videoita hoitotyön tilanteista ja kädentaidoista.


Eli, jos et halua turhan paljon kirjoitella (kuten minä;), niin kirjoitat ensin vain sen mitä haluat, ja kysyt, että: kelpaako? Henkilökohtaistaminen koskee kaikkia ammatillista tutkintoa tai sen osaa suorittavia sekä valmentavien koulutusten opiskelijoita. AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖN NÄYTTÖYMPÄRISTÖ Kuntoutumisen tukemisen näyttöpaikkoja ovat avo- tai laitoshoidon moniammatilliset yksiköt, joissa käytetään kuntouttavaa ja toimintakykyisyyttä tukevaa työotetta.


Viisiportainen arviointiasteikko otettiin käyttöön 1. Tarjoamme koulutuspalveluja nuorille, aikuisille, yrityksille ja yhteisöille. Toimipisteemme sijaitsevat Kemissä, Torniossa, Tervolan Louella ja Muoniossa. Ilmoita lääkevaihtoon ja viitehintajärjestelmään kuuluvien lääkevalmisteiden hinnat yhdellä ilmoituksella Kelan asiointipalvelussa.


Oletko kiinnostunut hyvinvoinnin edistämisestä? Kasvatus- ja ohjausala.

Haluatko kehittyä hyvinvointialan ammattilaiseksi? Hyvinvointialalla työskentelet eri ikäisten parissa, lasten, nuorten, ikääntyvien terveyden edistämisen ja hyvän hoivan toteuttajana. Työ antaa mahdollisuuden toimia erilaisissa hoitoympäristöissä ja mahdollistaa kotona tapahtuvan hoidon.


Vamia tarjoaa ammatillista koulutusta Vaasassa nuorille, aikuisille ja yrityksille. Infopiste: ma – pe klo 8. Raision seudun koulutuskuntayhtymä, Raseko. Ammatillista koulutusta joustavasti aikuisille ja nuorille sinua lähellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit