perjantai 15. marraskuuta 2019

Yrittäjän pakolliset vakuutukset

Hanki kattava vakuutus ja turvaa koti vahinkojen varalta. Katso eri tarjoajat täältä. Yrittäjän pakolliset vakuutukset. Jos palkkaat yritykseesi työntekijöitä, olet pääsääntöisesti velvollinen ottamaan työntekijöillesi työntekijän eläkevakuutuksen (TyEL), työtapaturmavakuutuksen, työntekijäin ryhmähenkivakuutuksen sekä maksamaan työttömyysvakuutusmaksuja.


Mitä ovat yrittäjän pakolliset vakuutukset ? Tärkein yrittäjän vakuutus on lähes kaikille yrittäjille pakollinen yrittäjän eläkevakuutus eli YEL-vakuutus, jonka avulla turvaat toimeentulosi eri elämäntilanteissa. Aloittavan yrittäjän vakuutus- ja sosiaaliturvan peruskivi on YEL-vakuutus eli yrittäjän eläkevakuutus. Se on pakollinen vakuutus 18–67-vuotiaalle yrittäjälle, jonka. Aloittavan yrityksen ja yrittäjän vakuutukset voivat muodostua ensiarvoisen tärkeiksi, jos asiat eivät sujukaan yhtä kauniisti kuin wanhan ajan suomifilmeissä.


Tässä oppaassa käsittelemme kaikki yleisimmät yritysvakuutukset sekä yrittäjän henkilökohtaiset vakuutukset – sekä pakolliset että vapaaehtoiset. Jos palkkaat työntekijöitä, sinun pitää ottaa heille lakisääteinen työtapaturmavakuutus sekä Työntekijän eläkevakuutus, TyEL. Meidän kauttamme saat kuntoon sekä kaikki yrittäjän vakuutukset että työntekijöiden vakuutusturvan. Useimmissa tapauksissa yrittäjän kannattaa tietenkin vakuuttaa myös muuta yrityksen toimintaa ja omaisuutta, mutta nämä eivät yleensä ole.


Toiminimi yrittäjä voi ottaa muitakin vapaaehtoisia vakuutuksia, esim. Liikennevakuutus korvaa vakuutetun moottoriajoneuvon liikenteeseen käyttämisestä ulkopuolisille aiheutuneita esine- ja henkilövahinkoja siten kuin liikennevakuutus- ja vahingonkorvauslaissa säädetään. Valtakunnallista ja paikallista vaikuttamista pk-yrittäjien puolesta.


Muut pakolliset vakuutukset riippuvat toimialasta. Kuten sanottua, pakollisen YEL-vakuutuksen lisäksi monella alalla on alakohtaisia pakollisia vakuutuksia. Osa yrittäjän vapaaehtoisista turvista on sidoksissa yrittäjän YEL-vakuutuksen voimassaoloon ja työtuloon. Lisätietoa YEL-vakuutuksen työtulon vaikutuksesta eri etuuksiin löydät täältä.


Työtulo on yrittäjän työpanoksen arvo, ja sen tulisi vastata palkkaa, jota maksettaisiin yhden vuoden aikana samaa työtä tekevälle. Työtulon perusteella kertyy yrittäjän eläke, mutta sen perusteella määräytyvät myös muut yrittäjän sosiaalietuudet (kuten sairas- ja vanhempainpäivärahat). Kaikkia yrittäjiä kuitenkin yhdistää yrittäjän eläkelain mukainen YEL-vakuutus, joka on yrittäjän eläketurvan sekä muun sosiaaliturvan perusta. YEL-vakuutus on lakisääteinen, etkä voi korvata sitä vapaaehtoisilla eläkevakuutuksilla. Kun olet aloittanut yrittäjätoiminnan, tulee sinun ottaa itsellesi YEL-vakuutus.


YEL-vakuutus kerryttää sinulle työeläkettä vanhuuden varalle sekä huolehtii sinusta myös sairauden, vanhemmuuden tai työttömyyden aikana. Oppaassa on perustiedot yrityksen perustajille ja aloittaville yrittäjille suunnatuista pakollisista vakuutuksista. Pakollisten vakuutusten lisäksi osakeyhtiön voi olla kannattavaa suojata toimintaansa riskeiltä vapaaehtoisten vakuutusten muodossa.


Vapaaehtoiset vakuutukset. Käydään seuraavaksi läpi aloittavan osakeyhtiön tärkeimmät vapaaehtoiset vakuutukset. Alla käymme lyhyesti läpi uuden yrittäjän pakolliset ja vapaaehtoiset vakuutukset. Vertailemalla eri vakuutusyhtiöitä toisiinsa, löydät oikeat vakuutukset sekä itsellesi, että yrityksellesi. Mitkä ovat yrittäjän pakolliset vakuutukset ? Näillä vakuutetaan sekä yrittäjän , että yrityksen muiden työntekijöiden työterveys- ja turvallisuus.


Uusi yrittäjä saa prosenttia alennusta YEL-vakuutusmaksusta. Eläkevakuutus turvaa yrittäjän toimeentulon silloin, kun yritystoiminta loppuu työkyvyttömyyden tai ikääntymisen vuoksi ja antaa yrittäjän omaisille perhe-eläketurvan yrittäjän kuoleman jälkeen. Omaisuusvahingon lisäksi yrityksen toiminnan saattaa keskeyttää yrittäjän tai muun tärkeän työntekijän tapaturmainen työkyvyttömyys tai kuolema.


Keskeytysturvien tarkoituksena on saattaa yrityksen taloudellisen toiminnan tulos tasolle, jolla se olisi ollut ilman vahinkoa, ja turvata siten yrityksen toiminnan jatkuminen. Yritysvakuutuksia kannattaa vertailla jo ennen yritystoiminnan aloittamista. Jotkut yritysvakuutukset ovat vapaaehtoisia, toiset pakollisia. Tästä kirjoituksesta löydät pikaoppaan yrityksen vakuutuksiin ja näet, millaisia vakuutuksia yrittäjän kannattaa ottaa toimialasta riippumatta.


Tämä ohje käsittelee työnantajan ottaman vapaaehtoisen riskihenkilövakuutuksen verotusta henkilöverotuksessa ja ennakkoperinnässä. Lisäksi ohje käsittelee yrittäjän itselleen ottamien vapaaehtoisten riskihenkilövakuutusten verotusta ja vakuutusmaksujen vähennyskelpoisuutta työnantajan verotuksessa. Ilmoita vahingosta Meiltä saat asiantuntevaa apua vahingon sattuessa.


Korvauksen hakeminen onnistuu helposti verkkopalvelussa tai puhelimitse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit