keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Ytunnuksen vaihtaminen

Siirry yrityshakuun. Miten muutos vaikuttaa liikkeen- ja ammatinharjoittajan verotukseen? Toiminimen liiketoiminnan varat ja velat siirretään uuteen osakeyhtiöön varoiksi ja veloiksi samoissa arvoissa. Y-tunnus yhdistykselle.


Toiminimen voi lopettaa samalla yksityisen elinkeinoharjoittajan lopettamisilmoituksella patentti- ja reisterihallitukseen. Tutustu hakuohjeeseen. Sivun meta description. Muutosilmoitus Yritysten ja yhteisöjen on ilmoitettava muutoksista PRH:n kaupparekisteriin, yhdistysrekisteriin tai säätiörekisteriin sekä Verohallinnon arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin. Koronaviruksen itämisaika saattaa olla paljon pidempi kuin aiemmin luultiin – Kiinalaistutkijoiden mukaan virus itää jopa päivää koronavirus 10.


Mitä ilmoittaminen maksaa netissä? Osoite- ja yhteystietojen ilmoittaminen on maksutonta. Hyvä toiminimi on iskevä, jää helposti mieleen ja tukee myös yrityksesi liiketoimintaa. Verkkopankissa haet ja avaat palveluja kätevästi milloin vain.


Käytä verkkopankkia turvallisesti. Asiointi verkossa on turvallista, kunhan pidät tunnuksesi tallessa ja käyttämäsi laitteen tietoturvan ajan tasalla. Yritysmuodon vaihtaminen voi olla järkevää, kun yritys kasvaa. Voit tilata e-laskuja hakemalla laskuttajaa nimen, y-tunnuksen tai tilinumeron perusteella. Ota valmiiksi esiin kyseisen laskuttajan viimeisin lasku, sillä tarvitset laskulta yksilöintitiedoksi viitteen tai asiakasnumeron.


Kiinteistötunnus on hyvä selvittää ennen kuin otat yhteyttä Maanmittauslaitokseen. Tutki etukäteen, onko uudelle yritykselle pohtimasi nimi rekisteröitävissä. Huomioithan, että yrityksen nimen rekisteröitävyys tutkitaan PRH:ssa vasta, kun sitä koskeva ilmoituksesi on saapunut vireille.


Valtuutetun välittäjän (esim. tilitoimisto) y-tunnuksen , Web Services sopimusnumeron sekä yhteyshenkilön yhteystiedot. Tiedot palveluista, joita valtuutettu välittäjä saa hoitaa yrityksen tai yhteisön puolesta. Kaikki osapuolet saavat sähköpostitse tiedon, kun sopimukset ovat valmiina allekirjoitettavaksi sähköisesti.


Toiminnan kasvaessa yritysmuodon vaihtaminen saattaa joskus tulla kyseeseen. Kun tulos on useampia kymmeniä tuhansia kannattaa yritysmuodon vaihtoa alkaa harkita. Toiminimen voi onneksi muuttaa avoimeksi yhtiöksi, kommandiittiyhtiöksi tai osakeyhtiöksi, mutta tällöin yritys saa uuden y-tunnuksen. Kevytyrittäjyydellä on perinteisesti tarkoitettu laskuttamista ilman omaa yritystä, eli tässä mielessä OP:n palvelu on kevytyrittäjyyttä vain nimellisesti. Palkanlaskija ilmoittaa työnantajan y-tunnuksen , palkanlaskennan yhteystiedot sekä jäsenmaksuperinnän aloituspäivämäärän.


Perinnän aloituspäivämäärä tarkoittaa palkkakauden alkupäivää, ei palkanmaksupäivää. Perintäsopimuksen saavuttua liittoon, toimitamme viitteet postitse. Ohjeet ja usein kysytyt kysymykset palveluittain.


Luotettava Kumppani. Tahdo enemmän elämältäsi ja pankkisuhteeltasi. Länsi-Uudenmaan Säästöpankki palvelee sinua neljässä konttorissa, neljän kunnan alueella.


Mobiilisovelluksen huoltokatkon aikana viranomaispostin voi katsoa osoitteessa Suomi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit