torstai 12. syyskuuta 2019

Koeaika 6 kk

Työsopimuksen koeaika. Koeajan tarkoitus on molemminpuolisen soveltuvuuden selvittäminen. Aikaisemmin jakso sai olla enimmillään neljä kuukautta. Viranhaltijalle voidaan määrätä enintään kuuden kuukauden koeaika. Se alkaa, kun viranhaltija aloittaa työn.


Enintään kk , alle vuoden määräaikaisessa virkasuhteessa maksimissaan puolet virkasuhteen kestosta. Alle vuoden määräaikaisessa sopimuksessa enintään puolet sopimuksen kestosta. KVhL § TSL 1:§ Muun. Mikäli koeajasta ei ole sovittu eikä viitattu työehtosopimuksen koeaikamääräykseen, ei työsuhteessa ole koeaikaa. Määräaikaisessa työsuhteessa koeaika saa pidennyksineen olla korkeintaan puolet työsopimuksen kestosta, ei kuitenkaan enempää kuin kuusi kuukautta.


Jos työnantajaa sitovassa työehtosopimuksessa on määräys koeajasta, työnantajan on ilmoitettava tämän määräyksen soveltamisesta työntekijälle työsopimusta solmittaessa. Työntekijä ilmoittaa jäävänsä perhevapaalle 30. Edellä mainittuun ajanjaksoon sisältyy kymmenen täyttä kalenteripäivän jaksoa. Koeaika voi olla yleensä vain työsuhteen alussa.


Näin ollen työnantajalla on oikeus pidentää koeaikaa kymmenellä kuukaudella 30. Oleskelu ulkomailla kestää enintään kk. Jos työskentelette ulkomailla lyhytaikaisesti suomalaisen yrityksen palveluksessa, verotus on tavallisesti selkeä.


Jos oleskelu ulkomailla kestää enintään kuukautta, palkka verotetaan Suomessa normaaliin tapaan, eikä työntekovaltiolla ole yleensä verotusoikeutta. Jos irtisanomisajasta ei ole sovittu osapuolten kesken tai työehtosopimuksessa, noudatetaan lain mukaisia irtisanomisaikoja. Silloin, kun työntekijä ja työnantaja tekevät työsuhteen päätyttyä uuden työsopimuksen, uudesta koeajasta voidaan sopia, jos edellisen työsuhteen päättymisestä on kulunut pitkähkö aika tai työntekijän tehtävät uudessa työsuhteessa poikkeavat huomattavasti aiemmista tehtävistä. Näiden aikojen pituus riippuu työsuhteen kestosta.


Mitä kauemmin työsuhde on kestänyt, sitä pidempää irtisanomisaikaa noudatetaan. Koeajasta yleensä sovitaan työsopimuksessa, mutta koeajasta voidaan sopia myös suullisesti, kirjallisesti tai sähköisesti. Työnantaja ja työntekijä voivat sopia työnteon aloittamisesta alkavasta, enintään neljän kuukauden pituisesta koeajasta.


Jos työnantaja järjestää työntekijälle erityisen työhön liittyvän koulutuksen, joka kestää yhdenjaksoisesti yli neljä kuukautta, koeaika saadaan sopia enintään kuuden kuukauden pituiseksi. Työ­sopi­muk­sen päät­tämi­nen koe­ajalla eli niin sanot­tu koeai­ka­purku on he­rättä­nyt viime aikoi­na paljon kes­kuste­lua. Hel­singin Sa­nomat uuti­soi ei­len, että kesä­työn­teki­jöiden työ­suh­teita on pää­tetty koeai­kana tänä kesä­nä ennä­tyksel­lisen pal­jon. Pinta-alaltaan laajassa seurakunnassa tehtävän hoito edellyttää oman auton käyttömahdollisuutta.


Heinäveden seurakunnan kirkkoneuvostolle osoitetut hakemukset tulee toimittaa 9. Soveltuuko työntekijä työhön ja vastaako työnkuva sitä mitä on luvattu. Työaikalaki uudistui 1. Tämä sisältö on uuden lain mukainen. Tältä sivulta löydät perustietoa työoikeudesta.


Voit myös ottaa yhteyttä työoikeuteen erikoistuneeseen lakimieheen, jos sinulla on työoikeuteen liittyvä toimeksianto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit