maanantai 30. syyskuuta 2019

Sivutoiminen yrittäjä työmarkkinatuki

Osta laitteet ja liittymät edulliseen DNA Hintaan omalla Y-tunnuksellasi. Tervetuloa tekemään helppoja hankintoja yrityksellesi. Maksuton verkkokurssi yrittäjille. Tutustu ja rekisteröidy! Sivutoiminen yrittäjyys.


Voit ryhtyä joko suoraan päätoimiseksi yrittäjäksi tai toimia ensin sivutoimisena yrittäjänä palkkatyön tai opiskelun ohessa.

Sinänsä nämä eivät eroa toisistaan ja yrityksen perustaminen ja muut velvollisuudet ovat aivan samat. Tai yrittäjä tulee toiselta paikkakunnalta jolloin hinta ja matkakorvaukset nostavat hinnat aiempaa korkeammaksi. Kun aloitat työnhaun, TE-palvelut selvittää ensin yrittäjäaseman, eli oletko työttömyysturvalain mukaisesti yrittäjä. Jos olet yrittäjä , selvitetään tämän jälkeen yritystoiminnan pää- ja sivutoimisuus. Jos olet päätoiminen yrittäjä , ei sinulla ole oikeutta työttömyysetuuteen.


Semmoinen sivutoiminen yrittäjä voi ehkä, hyvällä säkällä joskus olla. Silloin pitää pystyä näyttämään työkkärille, että on voinut samaan aikaan käydä kokopäivätyössä ja samaan aikaan ollut joku paja pystyssä. Aikarajana on pidetty vähinään kk.

Silloin kun TE-toimisto totetaa yritystoiminnan olevan sivutoimista, sivutoiminen yrittäjä voi saada yritystoiminnasta saamansa tulon lisäksi työttömyysturvan soviteltua ansiopäivärhaa , peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea. Yrittäjän määritelmä työttömyysturvan kannalta – kuka on yrittäjä ? Ennen kuin pohdimme, voitko saada työttömyyskorvausta, meidän tulee selvittää oletko yrittäjä ylipäätään. Työttömyysturvalaissa on nimittäin määritelty se, ketkä kaikki ovat lakipykälien mukaan yrittäjiä.


Helpoimmillaan asia on yksinkertainen. Uutena yrittäjänä saat kuitenkin toimia yrittäjänä neljä kuukautta, ennen kuin TE-toimisto arvioi oletko päätoiminen vai sivutoiminen yrittäjä. Tulosi voivat vaikuttaa työttömyysetuutesi määrään, mutta toisaalta voit myös saada päivärahaa pidempään. Haluatko muuttaa harrastuksesi työksi?


Soviteltu työmarkkinatuki täydentää palkkatuloa. Jenni työskentelee kääntäjänä ja töitä on vaihtelevasti. Hän saa palkan lisäksi soviteltua työttömyystukea.


Lue lisää Elämässä. Huomaa, että et voi saada opintotukea ja työttömyysetuutta samaan aikaan. Päätoimisena opiskelijana ensisijainen tukesi on opintotuki. Opintotuesta vastaa Kela.


Päätä hintasi, varattavuutesi ja hallitse ilmoituksiasi oman aikataulusi mukaan. Etuuksia ovat työttömyyspäivärahoiksi laskettavat ansiopäiväraha, peruspäiväraha ja työmarkkinatuki. Voit saada työttömyyspäivärahaa, jos täytät yrittäjän työssäoloehdon.

Olet päätoiminen yrittäjä , jos et yritystoiminnan takia voi vastaanottaa kokoaikatyötä. TE-toimisto tutkii päätoimisen yritystoiminnan lopettaessasi, oletko oikeutettu työttömyysetuuteen. Jos työtön yrittäjä ei esimerkiksi työssäoloehdon täyttymättömyyden takia voi saada päivärahaa, hänelle voidaan tietyin edellytyksin myöntää työmarkkinatukea.


Työmarkkinatuki on kuitenkin tarvehankintainen etuus, jonka myöntämisestä tehdään tilannekohtainen päätös TE-toimistossa. Jos olet ollut sivutoiminen yrittäjä ja saanut soviteltua työttömyysetuutta, ilmoita yrittäjyyden päättymisestä ja tarkistamme tukeesi vaikuttavat tulot. Jos taas haet työttömyysturvaa ensimmäistä kertaa, tulee sinun yrittäjänä toimittaa myyntivoittoselvitys liitteeksi. Pienimuotoinen eli ns. Yrittäjyys työttömyysturvan esteenä - kaipaamme kokemuksianne.


Suora linja on saanut vinkkejä, joiden mukaan TE-toimistot tekevät varsin kirjavasti linjauksia siitä, milloin yritystoiminta on sivutoimista ja milloin päätoimista. Tietopankkiin olemme koonneet kattavat paketit tietoa kaikesta mahdollisesta työttömyysturvaan liittyen. Täältä voit lukea muun muassa Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenyydestä, ansiopäivärahasta, ansioturvan kompastuskivistä ja aktiivisuuden osoittamisesta ja monesta muusta tärkeästä asiasta. Työttömänä töiden välissä, mistä työttömyysturva koostuu Keikkatyöläiselle hiljaiset jaksot, jolloin työtä on joko hyvin vähän tai ei lainkaan, ovat tuttuja.


Puhelin ei soi, eikä sähköposti laula, vaikka miten kekseliäästi markkinoisi itseään. Vakuutetulla, joka ei ole luvun §:ssä tarkoitettu yrittäjä , mutta joka työskentelee yrityksessä tai yhteisössä, jossa hänen perheenjäsenensä on luvun §:n momentissa tai momentin 2–kohdassa tarkoitettu yrittäjä , on oikeus ansiopäivärahaan, jos hän on ollut vakuutettuna vähintään sellaista edellistä. Jos olet työtön, sinulla on oikeus saada työttömyyspäivärahaa, jos täytät työssäoloehdon ja ns.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit