torstai 19. syyskuuta 2019

Tekninen vaatimusmäärittely

Tekninen vaatimusmäärittely kuvaa verkkopalvelun tärkeimmät tavoitteet ja vaatimukset. Se kertoo, miten valmiin verkkopalvelun tulisi toimia ja miten nämä toiminnallisuudet saadaan toteutettua. Tässä dokumentissa kuvataan toiminnallinen ja tekninen vaatimusmäärittely uusille roolikohtaisille sähköisille työpöydille, niillä sijaitseville sivuille, sivuilla sijaitseville portleteille ja portleteissa sijaitseville palveluille. Johdanto Tässä dokumentissa kuvataan koulutuksen suunnittelijan ja opettajan palvelukokonaisuuden sovellusarkkitehtuuri ja tekniset vaatimukset.


Toimittaja voi hyödyntää tämän sovelluksen toteutuksessa Tampereen yliopiston Tampere3-yhteistyötä varten toteutettua sovellusta, joka on saatavilla avoimen lähdekoodin lisenssillä. Asiakkainamme on julkisen ja yksityisen sektorin organisaatioita, joiden hankkeisiin osallistumme eri rooleissa. Scrum on yksinkertainen, mutta samalla erittäin haastava hallita täysin.


Mikäli tuoteomistaja epäonnistuu, epäonnistuu myös Scrum-projekti. Tällä kurssilla opit, kuinka toimit onnistuneesti tuoteomistajana Scrum-projektissa. Lisäksi työn tuloksena tunnistettiin joitakin kehittämiskohteita toi-meksiantajan omaan vaatimustenhallintaan. Käytännössä IETD on sähköisten dokumenttien kokonaisuus, joka on järjestetty ennalta sovi-tun standardin mukaisesti.


Tavoitteena olisi saada selkeä sovellus , jotta saadaan sama työkalu kaikille. On voitu kehittää nopeasti ja sujuvasti uutta toimivaa sovellusta ja. Palvelupisteiden sovellus. Tee jo etukäteen karkean tason vaatimusmäärittely koko kokonaisuudesta! KOGNITIIVISTEN TYÖKALUJEN VAATIMUSMÄÄRITTELY.


Liitteessä on esitetty myös koodisto- ja koodikohtaiset metatiedot, käyttäjäroolit, muutoshistoriaan tallennettavat tiedot sekä koodistojen ja koodien käsittelyn tilat. Vaatimusmäärittely -suosituksen mukaisesti. Järjestelmä voidaan karkeasti jakaa kuvassa esitettyihin kokonaisuuksiin. Toimeksiannon ulkopuolelle oli rajattu tekninen vaatimusmäärittely sekä raporttien ja tulosteiden kuvaus. Niin ikään toimintaympäristön kuvaus päätettiin rajata projektista pois.


Työn toteuttamiseksi Opetushallitus asetti työryhmän, joka koottiin työn täsmentyneen fokuksen vuoksi toi-sen asteen ammatillisen koulutuksen. Toiminnallinen vaatimusmäärittely toisin sanoen määritetään valitun verkkokaup. Kattava vaatimusten määrittely on välttämätöntä tuotekehitysprojektinne täsmällisen sisällön selkeyttämiseksi. Tarkempi, ohjelmointikieliläheisempi suunnittelu kuuluu enemmän seuraavan dokumentin (toiminnallinen ja tekninen määrittely) alueeseen.


Suunnittelu liikkuu yleisellä, ongelmaa analysoivalla tasolla. Alla jonkinlainen hahmotelma siitä, mitä vaatimusmäärittely pitää sisällään. Lista ei kuitenkaan ole valmis sisällysluettelo. Onko tekninen alusta tiedossa? Liikkuvan palvelualustan tekninen vaatimusmäärittely.


Tekninen vaatimusmäärittely

Hiilidioksidipäästölaskurin kehittäminen toimistoille ja yleisötapahtumille. Aineistoon ei liity tiedostoja. Ohjelmistokehitys (myös sovelluskehitys tai ohjelmistotuotanto) on tietokoneohjelmistojen valmistusta asiakasorganisaatiolle.


Ohjelmistokehitykseen kuuluvia vaiheita ovat vaatimusmäärittely , toiminnallinen ja tekninen määrittely, arkkitehtuurisuunnittelu, toteutus, testaus, julkistus ja käyttöönotto. Tekninen määrittely Pääperiaatteena on esittää järjestelmän luokka- tms. MVC-periaatetta (Model-View-Controller) noudattaen.


Johdanto Tarkoitus Dokumentin kattavuus Määritelmät, termit, lyhenteet Viittaukset muihin dokumentteihin, standardeihin, käsikirjoihin jne. Muutettu käyttötapauksia vastaamaan layout-kuvia Lisätty toinen tekninen arkkitehtuurikuva ja tekstiä Risto Juntunen 0. Olemassa olevien järjestelmien kartoitus Hankkeen viimeinen vaihe käsitti myös muiden koulutuksen järjestäjien työelä-mäyhteistyön järjestelmiin liittyvän kartoituksen. Tarkennettu esitys järjestelmän uusimisesta ja toteutusvaihtoehdoista. Vanhan järjestelmän alas ajo. Vaikuttavuuden arviointiryhmä.


Uusi asiakatyyppiluokittelu. Kyselyrajapinnat (UKJ, Melinda, Finna jne) Käyttöönottosuunnitelma. Syksyllä käynnistettiin ulkopuolisen toimijan konsultoimana tekninen vaatimusmäärittely , jossa uuden teknisen alustan ratkaisuun päästiin jo ensimmäisen puolen tunnin aikana.


Koulutussuunnitelma. Sähköinen lääkemääräys vaatimusmäärittely - Tietosisällöt 25.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit