tiistai 10. syyskuuta 2019

Toiminimellä työskentely ulkomailla

Säilyttäkää tositteet itsellänne. Ulkomaantyöskentelyn aikana muun tulon verotus säilyy yleensä ennallaan. Yrittäjän sosiaaliturva ulkomailla Tyeläke. Kyllähän nyt kapitalistisessa yhteiskunnassa pitäisi olla vapaus työskennellä sellaisen sopimuksen kanssa kuin itse haluaa. Toiminimen palkka tapahtuu yksityisottojen kautta - lue lisää!


Verottajan mielestä tämä toiminimellä työskentely ei ole sallittua ja nyt maksattaa minulla toiminimen laskuilta vähennetyt alvit minulla ja tämän. Työnantajan kannalta toiminimellä työskentely on riskitöntä, koska työsuhteen voi tarvittaessa lopettaa nopeasti. Jos tilapäinen ulkomailla oleskelu muuttuu vakinaiseksi, oikeus Kelan etuuksiin päättyy. Säännöllisesti ulkomailla. Aloittaja maumaailmalla.


Ulkomailla asuminen ja työskentely -keskustelut - Pallontallaajat. Se on vähän epäselvää, mitä tuon em. Vähän myös kauhistuttaa tuo tuloveroprosentin iso hyppäys kakkos- ja kolmosluokan välillä: €0-€17.


Toiminimellä laskuttaminen – perustietoa uudelle yrittäjälle (… ja kolme yleisintä aloittavan yrittäjän virhettä) Uutena yrittäjänä haluat todennäköisesti saada kerrytettyä nopeasti rahaa kassaan, joten toiminimen laskutus on organisoitava kuntoon jollain tavalla. Jos esimerkiksi sinut on lähetetty töihin toiseen EU-maahan tietyksi ajaksi tai olet ulkomailla oleskeleva työnhakija, kotimaasi voidaan joissakin tapauksissa katsoa verotukselliseksi kotipaikaksesi. Tällöin sinun voidaan katsoa olevan verovelvollinen kotimaassasi, vaikka oleskelisitkin ulkomailla yli kuusi kuukautta. Hommia toiminimellä.


Henkilön katsotaan olevan johtavassa asemassa yrityksessä, jos hän on osakeyhtiön toimitusjohtaja tai hallituksen jäsen tai jos hän osakeyhtiössä tai muussa yrityksessä tai yhteisössä on vastaavassa. Myös osakeyhtiössä johtavassa asemassa oleva henkilö, joka omistaa yksin yli prosenttia tai perheenjäsenten kanssa yli puolet yhtiöstä tai äänivallasta, on vakuutettava YEL:n mukaan. Toiminimellä toimiminen tarkoittaa sitä, että yritys pyörii sinun ja ammattitaitosi ympärillä. Yritykseen tulevat rahat ovat sinun rahojasi, kuten kevytyrittäjälläkin. Varat ja velat ovat yhtälailla toiminimellä yrittävän yksityisen elinkeinonharjoittajan varoja ja velkoja.


Eläke meiltä, päivärahat Kelasta. Kun otat YEL:n meiltä, me vastaamme vakuutukseesi sisältyvistä eläkkeistä sekä ammatillisesta kuntoutuksestasi. Täysin irrelevanttia. Ei ulkomailla työskentely välttämättä johda laatuun.


Tosin ulkomailla on enemmän rahaa. En mieti, saako hankkeemme lisää rahoitusta. Jos tekee suunnitelma B:n, ei pistä kaikkia paukkuja A:han.


Työpaikkojen määrä on kasvanut voimakkaasti esimerkiksi liikuntakeskuksissa ja kuntosaleilla. Liikunnan ammattilaiset perustavat yhä enemmän pienyrityksiä, jotka keskittyvät liikuntapalvelujen tarjontaan ja konsultointiin. Suomessa vai ulkomailla ? Alalla on paljon esimerkiksi personal trainereita ja ryhmäliikuntatuntien ohjaajia toiminimellä.


Kannattaako yritystoimintaa kokeilla UKKO. Mitä töitä ei voi laskuttaa UKKO. Mille aloille palvelu soveltuu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit