keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Malesia alkoholi

Varaa hotelli kätevästi netissä. Helppo ja turvallinen varaus. Lue oikeat arviot ja varaa nyt! Erinomaiset hinnat! Uusia tarjouksia joka päivä! Nopea ja helppo käyttää.

Parhaan hinnan takuu! Oonkin teille aikaisemmin kertonut, että matkailun restonomi opintonjeni aikana vietin lukukauden vaihdossa Kuala Lumpurissa. Jokainen matkustaja ei ole oikeutettu kuljettamaan litra ja litra alkoholijuomia - liköörit ja viinit, kuten kuiva.


Alkoholijuomien maassa vaihtelevat alueesta. Halvin alkoholi Langkawissa jossa erityinen talousvyöhykkeellä. Paikallista islamilaista kulttuuria ja tapoja on syytä kunnioittaa erityisesti Kelantanin ja Kedahin osavaltioissa ja silloin kun vierailet uskonnollisissa paikoissa. Noudata paikallisia lakeja. Jos rikot niitä, olet paikallisen rangaistuskäytännön alainen.


Malesia on islamilainen maa.

Edellytyksenä on, että alkoholi nautitaan maahantuojan asuinpaikassa eikä sitä anneta tai myydä toiselle henkilölle. Tuontiviinit, samppanjat ja esim. Hotellihinnat taas tuppaavat taas olemaan jokapuolella samanlaisia - siis etenkin kaupunkihotelleissa. Maan luonnonnähtävyydet sekä tunnelmallinen elämänmeno pitävät otteessaan varmasti koko reissun ajan, ja monet matkaajat ihastuvat maahan ikihyviksi. Onneksi käytäntö on ihan muuta.


Olen asunut Borneolla Kota Kinapalussa ja emämaassa Penangin saarella Georgetownissa yhteensä pari vuotta, eikä punaviinin ja konjakin saannissa ole ollut mitään vaikeuksia. Tullin ohjeita matkustajille. Mitä saa tuoda matkalta? Paljonko saa tuoda? Jotta matkustajan tuoma alkoholi voidaan katsoa ei-kaupalliseksi omaan käyttöön tuoduksi verottomaksi lahjaksi, on sen täytettävä tietyt lahjan kriteerit.


Lahjan on aina oltava täysin vastikkeeton ja satunnainen. Jokainen joka on ollut Thaimaassa tulee pettymään todella pahasti. Langkawi ja malesia yleensäkin on todella karua turistille. Hintataso on aivan posketon. Kaikkialla on jätteitä, purkujätteitä, mutaa.


Toki tähän vaikuttaa myös se, että ennakko-odotukset oli aika matalat. Nämä kokemukset siis länsirannikolta. Joitakin asioita ei vaan saa mainostaa.

Nämä tässä ovat asioita, jotka tekevät kansalaisesta ensin iloisen, sitten iloisen vain kun hän juo niitä, ja sen jälkeen tyytymättömän olemiseensa vaikka joisikin. Lopuksi hänestä tulee paaria, tuottamaton yhteiskunnan jäsen. Osassa maata esiintyy keltakuumetta (ks.


Keltakuume 3). Haaveiletko matkasta Malediiveille? Täällä on valkoisia hiekkarantoja, kristallinkirkasta vettä ja ihania turkoosinsinisiä laguuneita. Kuala Lumpur on ehdottomasti yksi Kaakkois-Aasian mukavimmista ja ystävällisimmistä suurkaupungeista.


Malediivit on todellinen lomailijan paratiisi keskellä Intian valtamerta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit