torstai 12. syyskuuta 2019

Esitelmän laatiminen

ESITELMÄN PITÄMINEN. Yleisöstä tai esitelmästä riippuen voit kertoa myös jotain taustastasi, erityisesti jos sillä on merkitystä esitelmän aiheen kannalta. Aalto-yliopistossa käytännöt vaihtelevat eri tutkimusaloilla, joten työn valvojalta kannattaa kysyä ohjeet opinnäytetöitä varten.


Esitelmän laatiminen

PowerPoint-esityksen asetteluun on myös tarkempi ohje: PowerPoint-esityksen laatiminen. Esiintymisjännitys on normaalia. Kaikki esiintyjät jännittävät. Jännityksen kanssa vai täytyy oppia esiintymään. Täytyy pyrkiä olemaan välittämättä jännityksestä ja ajatella, ettei siitä ole haittaa.


Esimerkki lähdeluettelosta. Lisäksi nimiöön, tekstin yläosaan, on merkittävä referoijan nimi, alkuperäistekstin nimi, alkuperäistekstin laatijan nimi, artikkelin ilmestymisjulkaisu ja sen numero tai päivämäärä. Lähdeluettelo on kirjoitelman lopussa ennen liitteitä.


Mikäli kyseessä on esitelmän referaatti, on mainittava esitelmän nimi, pitäjä, pitoaika ja pitopaikka. Opetus lähtee potilastapauksista, ja kattaa diagnostiikan ja hoidon. Pienryhmäopetuksen aiheet ovat aivovammat, spinaalikirurgia, likvorkierron häiriöt, lastenneurokirurgia, leikkaussaliin tutustuminen, neuroradiologia, tehohoito, aivoverisuonisairaudet, aivokasvaimet sekä oman potilaan tutkiminen ja case report – esitelmän laatiminen. Jokainen voi joutua elämänsä varrella tilanteeseen, jossa on pidettävä puhe. Hyvä puhe naurattaa, itkettää ja koskettaa.


Hyvällä puheella on sanoma, siinä on tunnetta ja se jää mieliin. Kun esitelmän aihe on lähellä puhujan sydäntä, sanat alkavat elää, puhuja säteilee voimaa ja innostusta joka tarttuu kuulijaan ja valaisee myös tämän kasvot. Pyri siis puhumaan aiheista, joista olet aidosti liekeissä ja joista suorastaan haluat muiden tietävän! Puhu harrastuksistasi, kiinnostuksenkohteistasi ja intohimoistasi.


Kirjallisen ja suullisen esitelmän laatiminen. Samalla kerralla sovitaan myös esitelmien purkuajat, jotka sijoittuvat 01. Esitelmät laaditaan ja esitetään ryhmissä.


Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia Opetussuunnitelma, voimassa alkaen 1. Fokus ja Opetussuunnitelman perusteet. Fokus-sarja toteuttaa uusia valtakunnallisia opetussuunnitelman perusteita. Teokraattinen palveluskoulu on auttanut kymmeniätuhansia veljiä pätevöitymään tähän palvelustehtävään. Jos olet, sinua saatetaan pyytää pitämään esitelmä.


Mistä esitelmän valmistaminen sitten tulisi aloittaa? Opiskelijoita autetaan myös tutkielman aiheen haussa. Tutkielmat voivat liittyä jonkin kurssin harjoitustyöhön. Suoritustapa on oman esitelmän laatiminen ja pito, toimiminen opponenttina ja aktiivinen osallistuminen seminaariin myös muilla tavoin. Aktiivinen osallistuminen opetukseen (vähintään ), esitelmän laatiminen ja esittäminen ryhmässä, hyväksytysti suoritetut kirjalliset tehtävät, loppudebattiin osallistuminen.


Arvosanakohtaiset arviointikriteerit. Hyväksyttäviä kuluja ovat osallistumismaksut sekä matka- ja majoituskulut. Apurahoja myönnetään enintään yksi per henkilö kalenterivuodessa. Myöntämisen edellytyksinä ovat hyväksytty sisäilma-alaan liittyvä abstrakti, jatko-opintojen ohjaajan tai valvovan professorin suositus sekä kirjoituksen laatiminen Sisäilmauutiset-lehteen.


Valmistele esitys ennalta. Tee itsellesi esitelmän runko (tukisanalista tms.). Voit käyttää myös kalvoja. Tee selväksi esitelmän tarkoitus. Keskity pääkohtiin.


Laskentahilan laatiminen 2. Tarve Kaikessa numeerisessa simuloinnissa lähtökohtana on pukea tehtävä tietokoneen ymmärtämään muotoon. Tietokone ymmärtää vain lukuja ja ratkottaessa Navier- Stokes -yhtälöiden kaltaisia kenttäyhtälöitä, joudutaan ratkaistava alue jakamaan tavalla tai toisella diskreetteihin pisteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit