perjantai 13. syyskuuta 2019

Suomen kansalaisuus asumisaika

Kansalaisuuden saamisen edellytyksenä on, että asut Suomessa ja olet asunut Suomessa riittävän kauan ( asumisaika ). Asumisaikavaatimuksesta voidaan poiketa yksilöllisistä syistä. Perusedellytys kansalaisuuden saamiselle on, että hakijan henkilöllisyys on selvitetty luotettavasti. Lapsen kansalaisuus. Syntyvän lapsen kansalaisuus.


Tällöin on selvitettävä henkilöllisyys, osoitettava riittävä kielitaito, riittävä asumisaika , nuhteettomuus, toimeentulo ja kyky hoitaa velkansa. Suomessa syntyneen ulkomaan kansalaisen lapsen kansalaisuus määrittyy vanhempien kansalaisuu. Tämän lisäksi lain muutokset koskevat lähinnä asumisajan edellytyksiä.


Kansalaisuuteen edellytettävä yhtäjaksoinen asumisaika lyhenee kuudesta vuodesta viiteen syyskuusta lähtien. Hakija voi saada kansalaisuuden jo neljän vuoden Suomessa asumisen jälkeen, mikäli tämä osaa tyydyttävästi suomen tai ruotsin kieltä. Ensinnäkin hakijan henkilöllisyyden pitää olla luotettavasti selvitettävissä. Lisäksi vaaditaan riittävä suomen , ruotsin tai viittomakielen taito, riittävän pitkä asumisaika Suomessa ja selvitys toimeentulosta.


Suomen kansalaisuus asumisaika

Tällä sivulla kerrotaan pääpiirteet kansalaistamisesta uuden lain mukaan. Suomen uusi kansalaisuuslaki tuli voimaan 1. Suomessa on asuttava viimeksi kuluneet viisi vuotta keskeytyksettä tai yhteensä seitsemän vuotta ikävuoden täyttämisen jälkeen. Seitsemästä vuodesta viimeiset kaksi vuotta pitää kuitenkin olla asunut Suomessa.


Kahdeksasta vuodesta viimeiset kaksi vuotta on oltava yhtäjakoista, keskeytyksetöntä aikaa. Ensimmäisenä tulee tietysti mieleen asevelvollisuus. Saako suomalaisen kanssa naimisiin menevä automaattisesti oleskeluluvan maahan? Entä jos puolisolla on lapsia aiemmasta liitosta, voivatko hekin muuttaa ilman sen kummempia muodollisuuksia Suomeen? Katso, mitä Maahanmuuttovirastolta kysytään yleensä perhesiteistä ja mitä virasto kysymyksiin vastaa.


Kokosimme listan viraston usein kysyttyä -palvelusta. Tämä blogitauko tuli kyllä aivan puskista, minulle itsellenikin. Uuteen kotimaahan ja yhteiskuntaan sopeutuminen voi viedä monta vuotta ja kielitaidon kehittyminen vaikuttaa siihen suuresti. Kansalaisuus voidaan myöntää yksilölle joko hakemuksesta, ilmoituksesta tai hän saa sen automaattisesti syntymänsä perusteella. Espanjan kansalaisuus on anottava ja sinun on täytettävä tietyt kriteerit.


Sinun täytyy olla asunut Espanjassa vuotta, jotta voit anoa kansalaisuutta tai avioiduttava espanjalaisen kanssa. Vakavakaan rikos ei estä kansalaisuuden saamistatoisin kuin monessa muussa EU-maassa. Velvoitusta Suomessa asumisesta lyhennetään kuudesta vuodesta viiteen. Suomeen saapuu yhä suuri määrä turvapaikanhakijoita.


Vaadittu asumisaika lyhenee, kielitaidosta etua. Jos hakija osoittaa osaavansa tyydyttävästi suomen tai ruotsin kieltä, kansalaisuuden voi saada jo neljän vuoden Suomessa asumisen jälkeen. Ilmoitusmenettely on hakijalle nopeampi ja edullisempi tapa saadakansalaisuus.


Hallitus selvittää mahdollisuuden määrätä maahantulokielto ulkomailla oleskelevalle eli käytännössä kyse on vaatimastani porttikiellosta todistetusti terrorismiin osallistuville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit