tiistai 10. syyskuuta 2019

Hyvä kirjaesitelmä

Motivointi osuus: esittele kirjan kansi ja kerro nimi ja kirjailija ja miksi valitsit juuri tämän kirjan 2. Henkilöt: lyhyet ja napakat selostukset pää ja sivuhenkilöistä, tee avuksi sukupuu tyyppinen piirros 3. Muutamaan lämpimään päivään mahtuu paljon arkisia tunnelmia, tunteita ja yllättäviä käänteitä. Maarit Verronen on novellinkirjoittana hyvä leijumaan oudon ja arkisen välimaastossa. Tämän kokoelman novelleissa on hyvinkin arkisia tapahtumia, mutta välillä myös yllättäviä käänteitä. Millainen on hyvä kirjaesitelmä ? Johdanto herättää kiinnostuksen: esittele kirjan kansi, kerro nimi ja kirjailija sekä miksi valitsit juuri tämän kirjan.


Hyvä kirjaesitelmä

Onko kertoja hän-kertoja (ulkopuolinen kertoja) vai minä-kertoja? Mikä on kirjan tapahtumapaikka eli miljöö? Kirjat: Almon David: Nimeni on Skellig Boyne, John: Poika raidallisessa pyjamassa Kinney, Jeff: Neropatin päiväkirja Niemi, Mikael: Kirkon piru Lukeminen: Kirjoja. JYLPPY-GALLERIA ETUSIVU Jylppy-Galleria on yksi suosituimmista Riemurasian osioista, joka sisältää hulvattovia mediatiedostoja, kuten ajankohtaisempia kuvia, videoita, tekstejä sekä äänitiedostoja.


Luonteeltaan Hermione on tunteellinen ja herkkä ihminen. Hän ei mielellään näytä tunteitaan julkisesti, mutta itkee silti usein yksinään. Hermione on myös hyvä kuuntelemaan muiden ihmisten huolia ja hän lohduttaa usein ystäviään, jotka ovat hänelle kaikki kaikessa.


Hyvä kirjaesitelmä

Tekninen asiakastuki palvelee sähköpostitse osoitteessa tekninentuki (at) kela. Seuraavassa on esimerkki argumentatiivisesta esseestä. Tutki sitä edellä esitetyn rakennemallin avulla: etsi aihe, ongelma ja teesi, nimeä teesin vastaiset ja sitä puoltavat seikat, anna kappaleille otsikot, etsi ongelman ratkaisu ja johtopäätös.


Esitelmän alussa on siis hyvä kertoa SELKEÄSTI, KUULUVALLA ÄÄNELLÄ, mistä tullaan puhumaan ja miksi juuri teitä pitäisi kiinnostaa. Jos yleisö kokee, ettei aihe liikuta heitä mitenkään, ei se myöskään kuuntele. Muutaman dian jälkeen on hyvä summata parilla lauseella se, mistä on puhuttu, ikään kuin koota aihe kasaan. Ei se täydellinen napakymppi ollut, mutta todella hyvä kirja silti.


Hyvä kirjaesitelmä

Onnistui se saamaan minutkin hieman liikuttuneeksi, mikä on saavutus jo itsessään, itse kun olen aika kivikasvoinen kaveri. Kyllä, mielestäni tätä on hieman liioiteltu, kaikki kun nostavat tämän maailman parhaaksi kirjaksi, mutta on se silti hyvä. Siitä on hyvä aloittaa, kun miettii päähenkilöitä, juonia, teemoja, kirjallisuuslajia ja muuta perustauhkaa.


Lue se kirja pikalukuna. Koko kirjaa ei välttämättä tarvitse lukea erityisen huolellisesti. Hänen mukaansa Meyer ei osaa kirjoittaa eikä ”todellakaan ole järin hyvä ”. Suomessa Portin Marianna Leikomaa arvioi sarjan hyvin heikkotasoiseksi ja Tähtivaeltajan Toni Jerrman asetti kirjat ”surkeimpien suosittujen vampyyrisarjojen” listan ykköseksi. Näkymättömät asiantuntijat -näyttely 15.


Ensimmäinen kirja Houkutus sai ristiriitaisen vastaanoton. Hän tietää, että Katnissin ja Peetan suhde ei ole aivan niin aito kun he antavat ymmärtää. Edes Peetan kosinta ei pelasta tilannetta, sillä Peeta ei ole nyt se, jonka pitää tunnustaa rakkautensa, vaan Katniss. Katniss ei kuitenkaan ole hyvä tunteidensa näyttämisessä tai näyttelemisessä. Kirja on Hannahin nauhoitusten ja Clayn vuoropuhelua, jotka erottuvat kursivoidun ja normaalin tekstin vuorottelulla.


Välillä minusta on hiukan tympäännyttävää lukea Clayn ajatuspieruja jokaiseen Hannahin kommentin väliin, mutta toisaalta vuoropuhelu tällaisessa tapauksessa on toimiva ratkaisu, ettei unohdu, että kyse on Clayn reagoinnista nauhoihin. Omien kokemusten perusteella päädyn sanomaan, että se on kokemus, joka ei kaikille sovi. Omasta mielestäni se oli keskinkertainen, ei nyt huono, muttei useinkaan erityisen hyvä , ja tämän perusteella pärjään hyvin myös elokuvalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit