tiistai 10. syyskuuta 2019

Lainhuutohakemus liitteet

Muilla selaimilla saattaa esiintyä ongelmia lomakkeen täyttämisessä ja tulostamisessa. Hakemuksen liitteet Hakemukseen tulee liittää hakemuksen perusteena oleva saantokirja alkuperäisenä. Oleellisimmat liitteet lainhuutohakemukselle ovat alkuperäinen saantokirja sekä siihen mahdollisesti liittyvät valtakirjat ja kartat kun kyseessä ei ole kauppa, jonka kaupanvahvistaja on vahvistanut, lahja tai vaihto. Onko lainhuutohakemus vaikea tehdä?


Hakemuksen voi esittää myös suullisesti kirjaamisviranomaiselle, jos lainhuudon myöntämiseksi tarvittavat tiedot käyvät selkeästi saantoasiakirjoista ilmi. Hakijan ei tarvitse itse laatia tai toimittaa hakemusta vaan hän voi. Lainhuutohakemukseen kirjataan mm.


Lomakkeeseen merkittyjä tietoja tarkistetaan ja täydennetään sellaisilla asiaan osallisten tunniste- ja yhteystiedoilla sekä toimintakelpoisuutta, toimivaltaa ja edustamista koskevilla tiedoilla samoin kuin kiinteistöä ja rakennuksia koskevilla tiedoilla, jotka ovat sähköisesti saatavissa lainhuuto- ja kiinnitysrekisteristä, kiinteistörekisteristä, väestötietojärjestelmästä. Lisäksi on mahdollista ladata myös muita liitteitä. Lopuksi myyjä ja ostaja hyväksyvät luovutuskirjan sähköisesti, jolloin lainhuutohakemus tulee automaattisesti vireille. Tämän jälkeen osapuolet voivat vielä lisätä lainhuutohakemukseen täydennyksiä (esimerkiksi varainsiirtoveron tai kauppahinnan maksukuitin) sähköisessä muodossa.


Jos saantokirja on tehty käsin, pitää se toimittaa MML:lle alkuperäisenä lainhuutohakemusta varten. Hakemukseen tarvitaan kuitenkin usein myös muita liitteitä, joiden ei tarvitse olla alkuperäisiä. Maanmittauslaitos palauttaa alkuperäiset asiakirjat hakijalle, kun lainhuutohakemus on laitettu vireille. Tällaiset liitteet voitaneen toimittaa hakemuksen tavoin sähköisessä muodossa.


Käytännössä tämä voi tapahtua niin, että liitteet toimitetaan telekopiona tai skannataan ja toimitetaan kirjaamisviranomaiselle sähköpostin liitetiedostona. Oletko kirjautumassa tunnuslukukortilla? Siirry nyt käyttämään uutta turvallisempaa tunnistustapaa – tunnuslukusovellusta. Pankkitunnukset ovat aina mukanasi eivätkä tunnuslukusi lopu enää kesken. Hakemus on lisäksi hakijan allekirjoitettava, ja siihen tulee liittää käsittelyn kannalta tarpeelliset liitteet.


Kirjaamista on hyvä hakea kirjallisesti (MK 6:). Kun kaikki luovutuksen osapuolet ovat onnistuneesti allekirjoittaneet luovutuskirjan eli kun sähköinen luovutus on syntynyt järjestelmässä, luovutuksen kohdetta koskeva lainhuutohakemus tai erityisen oikeuden siirron kirjaamista (vuokraoikeudet) koskeva hakemus tulee automaattisesti vireille luovutuksen saajan nimissä. Selvitys tukemaan Luovan ympäristötoimialan valtakunnallisten prosessien ja toimintamallin. Monivuotinen kesäkukka, jos kasvin talvettaa valoisassa paikassa.


Marketta on aurinkoisen ja paahteisen paikan kesäkukka, jota tavataankin hyvin paljon kesäisiltä pihoilta niin ruukuista kuin kukkapenkeistäkin. Kuluttaja vai elinkeinonharjoittaja myyjänä tai ostajana Onko kyseessä kuluttaja vai elinkeinonharjoittaja, on merkittävä kysymys sekä asuntokauppalaissa (osakekaupat) että maakaaressa (kiinteistökaupat). Tilan päärakennus on nykyisin pääosin vapaa-ajan käytössä. Liitteet 1-Kunnanhallitus päätti käynnistää 28. Hallintosäännön §:n mukaan osastopäälliköiden valinnas-ta päättää valtuusto.


Hallintojohtajan virka toistaiseksi julistettiin haetta-vaksi 9. Du blir automatiskt utloggad om du inte gör någonting i nättjänsten på minuter eller om sessionen i nättjänsten varar längre än timmar. Kiinnityksen kohteen omistajan allekirjoittamasta valtakirjasta on ilmettävä asiamiehen nimi, kiinnityksen kohde ja kiinnityksen suuruus. Kaksi kauppakirjaa? Kiinteistönkauppa sähköisesti Tapio Nevala 7.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit