maanantai 23. syyskuuta 2019

Miksi poliisi soittaa

Miksi poliisi soittaa

Laajan valikoiman kirjakauppa netissä. Tutustu valikoimaan ja tilaa heti! Mitä poliisi saa tehdä sinulle? Testaa tietosi poliisin valtuuksista Selvitä kymmenellä kysymyksellä, mitä oikeuksia sinulla on, kun joudut tekemisiin virkavallan kanssa.


Miksi poliisi soittaa

Vihjeet voi edelleen lähettää sähköpostilla osoitteeseen keskitettytutkinta. Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran huomenna torstaina klo 15. Asiassa ei ole tällä hetkellä muuta tiedotettavaa. Eihän itsensä tappaminen ole rangaistava teko. Ihminen voi olla vaikka psykoosissa ja silloin pitää auttaa.


Ja poliisi on siihen oikea henkilö. Jälkeenpäin voidaan syyttää heittelle. Ainakin Mikkelin tapauksen yhteydessä on yritetty soittaa tuntemattomasta numerosta. Kyseinen poliisi ei anna omaa nimeänsä soiton yhteydessä. Kun ilmoitimme että nauhoitamme joka puhelun joka tulee poliisin tuntemattomasta numerosta, puhelu katkaistaan välittömästi.


Miksi poliisi soittaa

Sitten se taas jatkuu, kun poliisi poistuu. Kuningas jättäisi päätöksen arvioinnin mieluiten virkavallalle. Hätäkeskukseen voi soittaa ja kertoa, että meteli häiritsee.


Kyllä poliisin kenttäjohtaja sitten arvioi, onko tarvetta mennä paikalle. Kyseessä voi olla esimerkiksi rikoksesta epäillyn henkilöllisyys tai muu yksityisyyden suojaan liittyvä asia. Näin tunnistat oikean poliisin. Somessa toimiva poliisi on voitava tunnistaa luotettavasti, samaan tapaan kuin kadulla liikkuva. Mihin soittaa , jos on asiaa poliisille, mutta ei voi odottaa aamuun?


Vai pitääkö vain sietää hiipparit ikkunoiden takana, ilkivallan tekijät jne. Voi tsiisus taas yhden kerran. Poliisi sai lauantaina ilmoituksen sosiaalisen median kanavia pitkin Vääksyssä Rantakulmantiellä tapahtuneesta henkilöauton ulosajosta.


Tapahtuneesta ei kuitenkaan oltu ilmoitettu hätäkeskukselle. Paikalle päästyään, useamman tunnin itse tapahtuneen jälkeen, poliisipartio havaitsi onnettomuuden jäljet, mutta ei itse onnettomuusautoa. On hyvä, että hätäpuhelun soittaa henkilö, jota asia koskee, mikäli tämä vain on mahdollista. Miksi pitää itse soittaa hätänumeroon? Hänellä on useimmiten sellaisia tietoja, joita päivystäjä tarvitsee määritellessään avun tarvetta.


Välikäsien kautta tuleva puhelu voi pahimmillaan viivästyttää avun paikalle tuloa. Muutaman tunnin päästä hän sai tiedon, että poliisi oli jo yöllä suorittanut teknistä tutkintaa ja Ainasoja pääsi siivoamaan ja jatkamaan töitään. Kuulin silminnäkijältä, että poliisilla oli mennyt melko pitkään tulla paikalle. Myös Ainasoja on ihmeissään, miksi poliisilla kesti niin kauan aikaa tulla paikalle. Tosiaan korostan tarkistamaan eniron ilmaisesta palvelusta soittajan.


Mies ottaa puhelimen, minä huudan ja huudan, en tiedä kuinka kauan. Jos numero näkyy esim. Kun kohtaat hätätilanteen tai tarvitset kiireellisesti viranomaisapua paikalle. Milloin soitat hätänumeroon 112? Kun tiedät tai epäilet hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön olevan uhattuna tai vaarassa.


Miksi poliisi soittaa

Poliisi : Valepoliisitoimintaa johtaa järjestäytynyt rikollisryhmä. Rikolliset voivat soittaa päivän aikana satoja puheluita, joissa he yrittävät saada tietoonsa puhelimeen vastanneen tilinumeron ja verkkopankkitunnukset. Mulle soittelee henkilö yksityisestä, ei siis tuntemattomasta numerosta, tätä jatkunut kohta kolme vuotta, saattaa kuitenkin mennä kuukausia ilman soittoja. Soittaa yleensä illalla, yöllä tai aamulla, monta kertaa peräkkäin jos en vastaa.


Kauniin tiilitalon sisälle kätkeytyi hirvittävä tragedia Kirkkonummella: miksi kaikki kolme – äiti, isä ja pikkuvauva? Nyt, yli vuotta myöhemmin, perheenisän, äidin ja kolmen kuukauden ikäisen vauvan kohtalot ovat yhä auki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit