torstai 26. syyskuuta 2019

Kuolinilmoitus symbolit

Koska kuolinilmoitus on yleensä perheen, suvun tai lähiomaisten ilmoitus henkilön kuolemasta, ilmoituksen allekirjoittaneiden joukkoon ei ole tapana sisällyttää ystäviä ja tuttavia. Toisaalta myös yritykset ja yhteisöt voivat ostaa lehteen kuolinilmoituksen niiden toimintaan keskeisesti vaikuttaneen henkilön muistolle. Toisesta lehdestä valmiina tullut kuolinilmoitus julkaistaan sellaisenaan.


Kuolinilmoituksen julkaisupäivän lehteä on mahdollisuus saada kpl. Kertomuksia hautausmaalta ja siunauskappelista. Tapausselostusten yksityiskohtia on muunneltu asiakkaiden, sidosryhmien ja kirjoittajan yksityisyyden suojelemiseksi. Helsingin Sanomien Tänään-sivuilla. Muistokirjoitukset.


Lehti Ilmestymis-päivä PMM-HINTA sis. Kristilliset symbolit Kristittyjen tärkein symboli, risti, erottuu kirkontornista jo kauas ja viitoittaa tauolle Tiekirkkoihin. Kirkollisten kuvien rikkaan maailman perussymbolit näet tällä sivulla – samoja symboleita löydät Tiekirkoissa pitkin kesäraitteja.


Onnittele ystävää, ilahduta perheenjäsentä. Kun perheessäsi tapahtuu jotain iloista, kerro siitä Aamulehdessä. Ilmoituksesta jää pysyvä muisto itsellesi ja läheisillesi. Ilmoitus voi olla kutsu hautajaisiin tai niiden jälkeen julkaistu.


Henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Koruttomassa ilmoituksessa ei ole ristiä, eikä muitakaan kuvia. Siinä on synnyin- ja kuolinpäivän lisäksi teksti: ”Nauroi yksin pimeässä ja eli unelmissa. Suunnittele ja valmista oma ilmoituksesi. Ideoita oman ilmoituksesi luontiin löydät mallikirjastamme.


Kaikki tähdellä merkityt kentät on täytettävä. Inarilainen ilmestyy keskiviikkoisin. Kirkkoisä Tertullianus kirjoitti 200-luvulla: ”Jokaisella askeleella, tullessamme ja lähtiessämme, pukeutuessamme, peseytyessämme, syödessämme, sytyttäessämme lyhdyn, käydessämme nukkumaan, istuutuessamme ja kaikissa toimissamme me kristityt teemme otsallemme ristinmerkin.


Symbolien ongelma on, että ne pitää pääsääntöisesti oppia ja silti niitä voidaan tulkita monilla eri tavoilla. Tiukimpien tulkintojen mukaan kaikki graafiset symbolit ovat sopimussidonnaisia. Ristinmerkki joka päivä. Viestin välittäminen kuvalla on aina haastavaa. Symboliikka voi olla laajasti tiedossa tai vain pienen yhteisön sisäistä viestintää.


Tapakouluttaja Kaarina Suonperä neuvoo, miten hautajaisiin tulisi pukeutua, ja miten siunaus- ja muistotilaisuuksissa on soveliasta käyttäytyä. Kohtalot Pro Patria-taulun takaa: Topulin talo, Salo. Topulin talon muistokivessä on meidän kaikkien vapauden puolesta aivan liian nuorina henkensä antaneen miehen nimet. Se on verrattavissa muihin tunnuksiin joita näemme lehtien kuolinilmoituksissa, esimerkiksi Sotaveteraanien järjestötunnukset tai uskonnolliset symbolit.


Se, minkä kuvan tai tunnuksen saa laittaa kuolinilmoitukseen, vaihtelee lehdittäin. Symbolit liittävät mukaan tiedon elämäntyöstä, antavat vihjeen rakkaasta harrastuksesta tai luonnehtivat ihmistä muutoin. Pala palalta tiedoista koostuu muotokuvia ja tiiviitä elämäkertoja. Riipaisevimpia ovat lasten ja vastasyntyneiden kuolinilmoitukset. Niissä tarina päättyy jo ennen kuin on ehtinyt kunnolla edes alkaa.


Ilmoituspalvelun avulla voit jättää ilmoituksesi lehteen verkkomaksua käyttäen. Palvelu opastaa sinua vaiheittain ilmoituksen valmistamisessa. Ollaan tänään kukkia viemässä naapurin rouvalle, jonka mies kuoli perjantaina.


Soitin hänelle eilen suruvalittelut ja tänään tosiaan päästään vasta kukkakauppaan, mutta saatiin myös kutsu hautajaisiin. Mites nyt toimitaan. Naapurin miehen kanssa ei juuri olla oltu tekemisissä, kun sairastanut vuosia alzheimerin tautia, jota tosin vaimo hoiti kotona, mutta siis hänen kanssaan ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit