torstai 5. syyskuuta 2019

Hyvä työhakemus 2018

Kun olet saanut CV:n valmiiksi (lataa tästä ilmainen ansioluettelopohja ) ja löytänyt mielenkiintoisen työpaikan, seuraava askel on kirjoittaa työhakemus. Hyvä työhakemus on selkeä, räätälöity, konkreettinen ja kiinnostava. Lataa työhakemusmalli koneellesi ja kirjoita sen avulla oma työhakemuksesi. Työnantaja voi saada satoja hakemuksia. Käytä hyvää kieltä ja vältä kirjoitusvirheitä.


Huonosti laadittu hakemus on helppo ohittaa.

Muista päivittää työhakemus. Täydellisen työhakemuksen kirjoittamisessa kyse ei ole pelkästään sisällöstä vaan myös rakenteesta. Sen sijaan säväyksen tekee napakka, selkeä ja persoonallinen työhakemus , joka menee heti asiaan ja mikä tärkeintä, vastaa siihen, miksi juuri sinut kannattaa palkata juuri tähän tehtävään. Sopiva työhakemuksen pituus on yksi A4-sivu.


Tee yksilöllinen työhakemus kuhunkin hakemaasi paikkaan. Nykyisin useimmat työpaikkailmiotukset saavat lukuisia hakemuksia, jopa kymmeniä, satoja tai parhaimmillaan tuhansia. Työhakemuksen tulee vastata työpaikkailmoitukseen.


Kaiken oleellisen mahduttaminen yhteen sivuun voi kuitenkin olla haasteellista. Keskity olennaiseen ja ilmaise asiat mahdollisimman tiiviisti.

Kaikkea ei silti kannata kertoa lyhyimmällä mahdollisella tavalla, sillä silloin et jää niin helposti työnantajan mieleen. Esimerkkejä hakemuskirjeistä. Tältä sivulta löydät esimerkkejä erityyppisistä työhakemuksista ja saatekirjeistä.


Monsterista saat tukea työpaikan etsimiseen sekä kaikkiin työelämän käänteisiin. Hakemuksen käsittelijällä voi olla useita eri hakemuksia käsiteltävänä jolloin aika yhtä hakemusta kohden jää vähäiseksi. Niinpä hakemuksen tulee olla asiapitoinen ja toistoa tulee välttää.


Tutustu tarkemmin millainen työhakemus esimerkki oikein on. Tämä on työnantajan kannalta samalla hyvä ja huono asia, sillä vaihtoehtoja on paljon, mutta niin on myös läpikäytävää. Kirjoita työhakemus ja CV.


Pyri erottautumaan eduksesi. Alta löydät vinkkejä työhakemuksen ja CV:n tekemiseen. Kiinnitä työnantajan huomio ensisijaisesti osaamiseesi.


Jokaiseen avoimeen paikkaan ei kuitenkaan kannata lähettää täsmälleen samaa hakemusta ja ansioluetteloa - lue Traineen vinkit ja opi kohdentamaan hakusi. Tavallisen hakemuksen lisäksi työnantajan kiinnostuksen voi herättää video-CV:n avulla, se onkin toinen hyvä keino erottua joukosta portfolion lisäksi. Videon avulla pääset tuomaan persoonaasi enemmän esille, joilloin voit jäädä paremmin työnantajan mieleen.


Video-CV ei korvaa tavallista ansioluetteloa, joten liitä se videon mukaan.

Kesätyön hakemisessa on myös paljon muitakin mahdollisuuksia tehdä vaikutus työnantajaan. Voi olla hyvä sanoa ääneen, että olet tietoisesti hakemassa uutta suuntaa urallesi toiselta alalta. Jälleen kerran hyvä perustelu on kaiken A ja O. Motivaationsa hyvin perusteleva hakija voi hyvin saada paikan, vaikka tausta ei välttämättä vastaisi täysin sitä mitä alun perin lähdettiin hakemaan. Yhteistyössä: CVpohja.


CV mallipohja sisältää Microsoft Word ja Mac Pages -tiedostot. Työkokemusta CV-pohjaan mahtuu n. Katso avoimet työpaikat, koulutukset ja uravinkit helposti samasta paikasta - ota askel kohti elämäsi työpaikkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit