tiistai 24. syyskuuta 2019

Essee malli amk

Se ei kuitenkaan sulje pois persoonallisuutta tekstistä. Lapin AMKin oppaat ja ohjeet opiskelijalle. Sähköinen asiointi. Sisällytys- ja korvaavuushakemukset tehdään Pepissä. Vinkit esseen kirjoittamiseen ( AMK - taso) 9. Essee - pistettä.


F Jätä kommentti Lahden ammattikorkeakoulu tarjoaa maksuttomia opiskelutaitoiltoja tämän syksyn aikana. Tässä helppokäyttöisessä mallissa on kansilehti ja sisällysluettelo, joka tekee asiakirjasta yksinkertaisen. Mutta sen voi nyt heittää romukoppaan, sillä nykyinen tilanne on meidän totuutemme ja esimerkiksi Proakatemialla malli toimii, miksei meilläkin.


Mutta ei vain ulkoisia tekijöitä voi syyttää, koska jos yhteisön hengessä on ongelmia, niin eiköhän syyt ole myös sisäiset. Opiskelussa yksi tapa tehdä oppimistehtäviä on essee. Halutaan saada selville, mitä opiskelija tietää asiasta ja mikä on hänen näkemyksensä siitä sekä osaako hän käyttää ja soveltaa oppimaansa. Artikkeleiden sisällöt ovat usein laajoja, ja ne käsittelevät eri aihealueita. Vain ohjeenannon kannalta olennaiset aihealueet tulee nostaa esiin, eikä kertoa kaikkea mahdollista tietoa kyseisistä artikkeleista.


Tärkeää on huomioida omassa vastauksessaan kaikki kolme artikkelia. Referoija voi piiloutua lähtötekstin faktojen taakse, eikä hän itse asiassa saakaan tulla referaatissa esille omine ajatuksineen. Niistä ja niiden pohdinnasta essee juuri muodostuu. Kokeessa arvioitavat avaintaidot ovat tutkivan kirjoittamisen eli vaativan referoinnin ja perustelemisen taitoja: kuinka hyvin hakija pystyy vertailemaan eri tekstien sisältöjä ja näkökulmia toisiinsa, tekemään omia johtopäätöksiä ja perustelemaan niitä sekä. Asiantuntemus näkyy siinä, että faktat pitävät paikkansa.


Konkreettiset, selkeät esimerkit kirkastavat kirjoittajan ajatuksia. Aihe on hyvin rajattu, työssä on selkeä ja oivaltava näkökulma. Se antaa hyvän ja kattavan kuvan kirjoittajan taidoista ja siksi sitä käytetään mielellään mittarina. Ylioppilaskokeissa kokelaat kirjoittavat esseevastauksia annetuista aiheista. Laurea tarjoaa sosiaali- ja terveysalan AMK - ja YAMK-tutkintoon johtavaa koulutusta.


Tarjoamme myös täydennyskoulutuksia sekä työelämän tarpeisiin räätälöityjä tutkimus- ja kehittämispalveluja. Aineistopohjainen essee eroaa ns. Täältä löydät ohjeet siihen, miten toisen tekstiin viitataan. Haluatko suorittaa ammattikorkeakoulu- tai ylemmän AMK -tutkinnon, avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, ammatillisen opettajan pedagogisen pätevyyden tai hankkia täydennyskoulutusta?


Olipa suunnitelmasi mikä tahansa, Oulun ammattikorkeakoulusta löydät itsellesi sopivan koulutuksen. Meillä voit opiskella myös verkossa. Pohdiskelevan esseen rautalankamalli I Määrittele tehtävän ongelma. Muotoile ongelman ydinkysymys. Vaihtoehtoja on yleensä monia.


Yritä muotoilla sellainen kysymys, joka mahdollistaa aiheen käsittelyn riittävän laajasti, eri näkökulmista. Sota – essee ihmiskunnan historiasta Teatteriesitys. Ihmiskunnan historiaa pohditaan sodan näkökulmasta tässä värikkäässä ja monitaiteellisessa näytelmässä, joka sisältää teatteria, nukketeatteria, tanssia, sirkusta ja kuvataidetta.


Ihmiset ovat aina sotineet, jo kivikaudesta lähtien tähän päivään asti - miksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit