tiistai 5. heinäkuuta 2016

Intian kiertomatka kokemuksia

Kiertomatkamme vievät sinut Euroopan upeimpien kaupunkien sydämiin. Kannattaako lähteä opastetulle kiertomatkalle? Mutta kaikille kiertomatkat eivät sovi. Tämä artikkeli kertoo kokemuksia ja vinkkejä kiertomatkoista sekä asiakkaana että oppaana. Vertailukohdaksi on tietenkin valtavasti myös kokemusta itsenäisestä matkailusta.


Intian kiertomatka starttaa Delhistä, jonne reissu myös päättyy vajaata seitsemää viikkoa myöhemmin.

Tämän Intia-matkaoppaan kirjoittaja, valokuvaaja Ville Palonen, joutui Intian lumoihin jo ensimmäisellä matkallaan. Sen jälkeen valokuvaaja-toimittaja on palannut yhä uudestaan viikkojen mittaisille reportaasimatkoille Intian eri kolkkiin. Kultaisen kolmion kiertomatka – Delhi, Agra ja Jaipur.


Päivä Finnairin suora lento Delhiin. Lentokentältä ajamme hotelliin, majoittaudumme ja nautimme yhteisen tervetuliaisillallisen tutustuen Intian erilaisiin makuihin. Klassinen kiertomatka Intiassa, Intian Kultainen kolmio. Matkalla tutustut Delhiin, Agraan ja Jaipuriin, nautit luonnonrauhasta Ranthamboren suojelualueella.


Yksi matkan kohokohdista on upea Taj Mahal.

Olen menossa kiertomatkalle Intiaan. Olen nyt lukenut netistä kokemuksia sinne matkailusta. Sanovat, että jokainen saa siellä vatsasairauden hygieniapo.


Tjäreborgilla on matkaan sisältynyt viikon kierto ja viikko Goassa. AM:lla ja Olympialla vain kiertomatka. Itse olin tuolla Tjäreborgin reissulla pari vuotta sitten: kiertomatkaosuus oli tosi antoisa, mutta raskas. Tulinen curry, mausteiden tuoksut, värikkäät sarit, maharajojen linnoitukset sekä upeat temppelit ja palatsit. Aivan uskomaton määrä historiaa.


Maailman toiseksi väkirikkain maa tarjoaa lukemattomia tapoja, tuoksuja, makuja ja upeita kokemuksia. Kontrastit ovat suuret. Ihmeellistä Intiaa ei voi ymmärtää, se täytyy itse nähdä, kokea, tuntea, haistaa ja maistaa. Liikumme maateitse.


Albatrosin ryhmämatkalla. Lukemattomia muuntelu- ja yhdistelymahdollisuuksia. Pääset näkemään Intian historiaa ja nykyaikaa, kokemaan Taj Mahalin, tuon yhden maailman ihmeistä, ratsastamaan maharajojen lailla elefantilla linnoitukselle, tutustumaan komeisiin palatseihin ja aistimaan Intian makuja ja tuoksuja. Tämänkaltaiset matkat ovat hyvä vaihtoehto maahan ensimmäistä kertaa matkaaville.


Intia tarjoilee matkailijalle valtaisan elämystulvan - värit, tuoksut ja äänet täyttävät kaikki aistit. Erittäin mukava ja nautinnollinen tapa tutustua Intiaan on matkata omassa ilmastoidussa autossa asiansa osaavan kuljettajan kyydissä.

Intian tasavalta eli Intia, viralliselta nimeltään Bharat, Republic of India on liittovaltio Etelä-Aasiassa. Hindulaisuus on Intian ja Nepalin pääuskonto. Intia on pinta-alaltaan maailman seitsemänneksi. Se muovautui Veda-uskonnon pohjalta viidennellä vuosisadalla eaa.


Aasiaan, Afrikkaan, Amerikkaan, Australiaan, Intian valtamerelle, Tyynelle merelle vai peräti maailman ympäri? Aktiv-Resorin erikoisalaa ovat elämykselliset kaukomatkat varsinkin eteläisellä pallonpuoliskolla ja laaturisteilyt kaikilla valtamerillä. Matkustamisessa ei ole kyse vain nähtävyyksien näkemisestä, vaan niistä kokemuksista, joita matkan varrella koet. Heittäydy rohkeasti seikkailuihin, ole aktiivinen, pysähdy yhteen paikkaan pidemmäksi aikaa, tutustu paikallisiin ja astu mukavuusalueesi ulkopuolelle.


Skotlannin kiertomatka – whiskyä, linnoja ja Hebridit. Lähde matkalle Ylämaiden kanervanummilta romanttisille linnoille, Sisä-Hebrideille ja Edinburghiin. Matkaat kelttien ja viikinkien jalanjäljillä ja pitkin ”The Whisky.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit