maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kotitalousvähennys 2019

Silloin omavastuu vähennetään vain yhden kerran. Voitte puolisosi kanssa sopia, että jaatte vähennyksen keskenänne. Vähennys myönnetään verotuksessa sen mukaan kuin olette sitä pyytäneet. Molemmilta vähennetään omavastuu.


Kotitalousvähennys on verovähennys, jonka voi saada kun ostat palveluja kotiisi tai vapaa-ajan asunnollesi.

Jokaisen kotitalouden pitää hakea kotitalousvähennystä aina itse. Määrä on pysynyt samana jo viiden vuoden ajan. Tutustu alta kotitalousvähennyksen ehtoihin ja esimerkkilaskelmiin. Tämä tarkoittaa sitä, että jos olet maksanut verovuonna oikean määrän veroa, saat kotitalousvähennyksen veronpalautuksena. Jos olet maksanut veroja liian vähän, vähentää kotitalousvähennys maksettavaksesi tulevaa täydennysveroa.


Kuolinpesä voi saada vähennyksen henkilön kuolinvuodelta, mutta ei enää sen jälkeen. Henkilökohtaisen omavastuun osuus on 1euroa ja enimmäismäärä on 2.

Asuntolainan korkojen nousua ei Hiltusen mukaan tästä johtuen ole todennäköisesti näköpiirissä ainakaan vuoteen. Puolisot voivat vähentää yhteensä 4. Verovähennysten poistuminenkaan ei niinkään tunnu nykyisessä korkotasossa. Tämän lisäksi kotitalousvähennys voidaan myöntää myös vanhempien ja isovanhempien kotiin.


Mikä on kotitalousvähennys ? Kuinka sitä voi hyödyntää? Lue uusi kirjoituksemme aiheesta. Sitä voi saada kotitaloustyöstä, jota teetetään esimerkiksi kotona tai vapaa-ajan asunnossa.


Jos kotitaloudessa asuu myös puoliso. Meidänkin työpaikalla on kuntoilua harrastavia ihmisiä, jotka ei vaan viiti siivota itse omaa huusholliaan, vaan teetättää sen siivousfirmalla, kun siitä saa vielä melkeinpä maksunkin valtiolta. Kun ostat meiltä , voit vähentää työn osuudesta. Vähennyksen määrä on maksetuista palveluista, omavastuu on 1euroa vuodessa.


Tällaista työtä ovat esimerkiksi siivous, lastenhoito, asunnon remontointi ja tietotekniikkalaitteiden asennus. Oikeuskäytäntö kirjallisuudessa. Toimittaja itse joutui pakenemaan vainoa ulkomaille 24.

Laskulla tulisi olla eriteltynä tarvikkeiden, kilometrikorvausten, kuljetusmaksujen jne. Milloin kotitalousvähennys hyväksytään? Edellä selostettu oikeustapaus ei tarkoita sitä, etteikö asunto-osakeyhtiössä voitaisi tehdä myös kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä. Yle Uutiset Veronmaksajien keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen arvioi, että verotuksen yleislinja on painottumassa vahvasti haitallisen kulutuksen verottamiseen. Ministeriön olisi jo aika tunnustaa oma tunarointi eikä syyllistää taksiyrittäjiä 8. Romaneille on taattava yhdenvertaiset mahdollisuudet 8. Koko kotitalousvähennys pitäisi pikaisesti poistaa verotusta vääristävänä.


Ei ole laitaa, että asiakkaan kotona tehtävää työtä kohdellaan eri tavoin kuin asiakkaalle tehtävää muuta työtä jota tehdään yrittäjän tiloissa. Jos tapetoinnista annetaan verohyvitys, pitää verhoilijankin työstä tulla vastaava hyvitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit