keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Päätoteuttajan velvollisuudet yse

Työntekijätiedot annetaan työmaittain päätoteuttajan kautta. Kukin yritys ilmoittaa omat työntekijänsä työmaan päätoteuttajalle, joka toimittaa tiedot kuukausittain Verohallinnolle. Projektinjohtopalvelu (PJP) on toimintamalli, jossa rakennuttajakonsultti vastaa rakennuttamis- ja valvontatehtävien lisäksi työmaan johtovelvollisuuksista. Rakennuttaja on usein päätoteuttaja jaetussa,projektinjohto-jasuunnittelejatoteuta urakassa. Nämä velvollisuudet koskevat kaupallisissa asiakirjoissa ni-mettyjä urakoita ja hankintoja.


P Oy on ollut rakennustyömaan pääurakoitsija. RakEnnusuRakkaan liittYvät vElvollisuudEt , vastuut ja oikEudEt 1. Tilaajan velvollisuudet. Sopimuksen kohteena on nimensä mu-kaisesti palvelu ja sopimusehtoina voivat olla muunneltu KSE sekä tietyin osin myös YSE. Rakennuttajan myötävaikutusvelvollisuus on siis edellytys sille, että urakoitsija voi täyttää sopimuksen mukaiset velvollisuudet.


Pääurakoitsija laatii kyseiselle työmaalle turvallisuus ja työmaasuunnitelmat sekä vastaa niiden päivittämisestä urakka-aikana. Miten sovit lisä- ja muutostöistä. Sopimusosaamista tarvitaan yritysjohdon lisäksi yhtä lailla työmaan hoidossa (esim. työnjohto), jotta omat oikeudet ja velvollisuudet tunnistetaan ja osataan toimia oikein kussakin tilanteessa.


Koekunnostukseen osoitettava alue on yrityksen urakka-alue, jossa valittu yritys toimii urakoitsijana ja jolla on kyseisellä alueella päätoteuttajan velvollisuudet. Toista kohdetta ei ole kuitenkaan rakennettu, joten se ei voi olla PJP-toteutushanke, koska PJP-toteutukseen kuuluu nimenomaisesti muun muassa rakennustyömaan johtaminen ja päätoteuttajan velvollisuudet. Voittaneen tarjoajan nimeämällä projektipäälliköllä ei ole ansioluettelossaan myöskään yhtään terveyskeskushanketta. Rakennusurakoitsijaa koskevat tällöin urakan YSE :n mukaiset päätoteuttajan velvollisuudet.


Päätoteuttajaa ei lähtökohtaisesti erikseen nimetä vaan rakennusteknisten töiden urakoitsija toimii päätoteuttajana. Urakoitsijan ( päätoteuttajan ) on huolehdittava siitä, että jokaisella työmaalla työskentelevällä on työmaalla liikkuessaan näkyvillä hen-kilön yksilöivä kuvallinen tunniste. Tunnisteesta on käytävä ilmi, on-ko työmaalla työskentelevä työsuhteessa oleva työntekijä vai itse-näinen työnsuorittaja. Yleisten sopimusehtojen tarkoittamalle johtovelvollisuuksista vastaavalle urakoitsijalle kuuluu muun muassa erityislainsäädännön tarkoittamat päätoteuttajan velvollisuudet. Kysymys on tällöin erityisesti työsuojelulainsäädännön asettamien velvoitteiden täyttämisestä.


Työmaapalvelut ( YSE §). Sivuvelvollisuudet 3. Alistamissopimuksella eri urakoitsijat saadaan velvoitettua työmaan työturvallisuusyhteistyöhön mm. Urakkaan sisältyy työkohteita, joissa toimii myös muita urakoitsi-joita ja urakka sisältää töiden yhteensovittamista muiden urakoitsi-joiden kanssa, tällaisia rakennuskohteita voivat olla esimerkiksi yh-teisrakentamiskohteet Rovaniemen kaupungin katuhankkeissa. Urakoitsijan työnantaja-asemasta johtuvat velvollisuudet ( YSE §, kohta j) Urakoitsijan on liitettävä tarjoukseensa voimassa oleva todistus ennakkoperintä-rekisteriin merkitsemisestä ja arvonlisäverovelvolliseksi rekisteröitymisestä.


Pääurakoitsijan ( päätoteuttajan ) on huolehdittava siitä, että jokaisella rakennustyömaalla työskentelevällä on työmaalla liikkuessaan näkyvillä henkilön yksilöivä kuvallinen tunniste. PJ-urakoitsija tekee omiin nimiinsä hankintasopi-mukset. Sopimuskohteena on rakennustyö ja sopimusehtona YSE.


Oheisessa projektijohtorakennuttamisen kaaviossa päätoteuttajan rooli on joko pj-konsultilla tai urakoitsijalla. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 1. Yhteyshenkilönä: - tekninen johtaja Tarmo Rantanen puh. Mikäli sivuvelvollisuuksista halutaan poiketa tai niitä muuttaa, esitetään muutokset tässä. Rakennustyömaalla voi olla myös sivu-urakoita, jotka ovat rakennuttajan tilaamia pääurakkaan kuulumattomia.


Kärkihankeallianssin sopimusosapuolet 23.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit