torstai 2. marraskuuta 2017

Celianet äänikirjat

Celianet äänikirjat

Tilaa suosituimmat digikirjat edullisesti Adlibriksesta ilman kuukausiliittymää. Tässä viisi parasta äänikirjapalvelua. Kokeile kaikkia ilmaiseksi. Lainaa ja kuuntele äänikirjoja. Celian asiakaspalvelu.


Kenelle: Äänikirjat sopivat lähes kaikille henkilöille, joille tavallisen painetun kirjan lukeminen on vaikeaa. Painetun tekstin lukemista voi hankaloittaa esim. CP-vamma tai lihassairaus. Onko tekstin lukeminen sinulle vaikeaa esimerkiksi lukivaikeuden tai näön heikentymisen vuoksi?


Kannattaa kokeilla – äänikirja avaa ovet kirjojen maailmaan! Vuosittain kokoelma kasvaa noin tuhannella uudella äänikirjalla. Kokoelmista löytyy niin aikuisten kuin lasten ja nuorten kauno- ja tietokirjallisuutta.


Sitä ennen äänikirjat lainattiin c-kaseteilla, jotka tuli palauttaa kirjastoon. Digitaaliseen kokoelmaan siirtymisen myötä lainamäärät kasvoivat erittäin nopeasti. Kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa lukivaikeuden, oppimisvaikeuden tai terveydellisen syyn vuoksi, kannattaa kokeilla äänikirjaa.


Liity äänikirjojen käyttäjäksi kirjastossa ja hyppää kirjojen maailmaan! Mikäli kuuntelemisesi keskeytyy, äänikirjan muistiin jää keskeytymiskohta. Suomessa julkaistusta kauno- ja tietokirjallisuudesta. Syynä voi olla esimerkiksi lukivaikeus, näkövamma tai lihassairaus. Oma suullinen ilmoitus asiasta riittää.


Jos ei ole nettiä käytössä, äänikirjat voi saada CD-levyinä. Kuun­te­le Dai­sy-soit­ti­mel­la ää­ni­leh­tiä ja ää­ni­kir­jo­ja. Pa muu tabletti tai älypuhelin. Kirjoja voivat lainata vain henkilöt, joille painetun tekstin lukeminen on hankalaa vamman tai sairauden vuoksi (esim. lukivaikeuden, näön heikentymisen, lihassairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi).


Asiakkaalle varataan aika tunnusten tekoa varten. Ladattua kirjaa luetaan lukuohjelmalla. Katso blogistamme, mitkä olivat ensimmäiset suomalaiset äänikirjat ! Koska eivätkös äänikirjat ole? Vastasimme, että itse asiassa ei.


Talvisodan aikana moni vammautui tai menetti henkensä. Daisy- äänikirjat eli cd- äänikirjat. Näitä cd-levyjä voivat vapaasti lainata lukemisesteiset asiakkaat tai heidän puolestaan asioivat henkilöt ilman rekisteröitymistä.


Oulun kaupunginkirjasto hoitaa alueellista kehittämistehtävää Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella. Voit kuunnella niitä tietokoneellasi, tabletillasi tai älypuhelimellasi. Ota meihin yhteyttä sähköpostilla akeoulu(a)ouka. Sovellus toimii iOS- ja Android-laitteissa.


Windows-laitteille sovellusta ei ole saatavilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit