sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Perinnönjako testamentti

Lakipalvelut, neuvontaa, oikeudenkäyntiavustusta sekä asiakirjojen laatimisapua. Myös Sinä voit voittaa matkan minne haluat. Keskinäinen testamentti on yleisin aviopuolisoiden tekemä testamentti.


Keskinäisellä testamentilla aviopuolisot testamenttaavat omaisuutensa toisilleen. Keskinäisen testamentin voivat kuitenkin tehdä myös muut kuin aviopuolisot.

Testamentti on tekijänsä tahto, joka on otettava perinnönjaossa huomioon. Testamentin vaikutus perinnönjakoon riippuu siitä, millainen testamentti eli jälkisäädös on kyseessä. Erityisjälkisäädöksellä tarkoitetaan sellaista testamenttimääräystä, jossa määrätään tietty esine tai yksilöity rahasumma testamentinsaajalle. Mikäli henkilö haluaa määrätä omaisuutensa jaosta kuolemansa jälkeen, hänen täytyy tehdä testamentti. Omaisuuttaan voi tietysti lahjoittaa tai myydä elinaikanaan vapaasti, mutta kuoleman jälkeisestä omaisuuden jaosta pystyy määräämään ainoastaan testamentilla.


Tilaa lakimiehen laatima testamentti tästä. Yleensä testamentti tehdään hyvissä ajoin.

Jos olosuhteet ja asiat kovasti muuttuvat, testamentin voi peruuttaa tai muuttaa. Osittainen perinnönjako. Tällöin vanha määräys on kumottava tai hävitettävä.


Kuolinpesä voidaan jättää myös toistaiseksi jakamatta kokonaisuudessaan tai jakaa kuolinpesä vain joiltain osin esim. Pesä voidaan myös jakaa siten, että ainoastaan joku tai vain osa osakkaista saavat osuutensa. Miten perinnönjako tehdään? Ennen perinnönjakoa laaditaan ositus, mikäli vainaja on ollut avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa, eikä avio-oikeutta ole poissuljettu avioehtosopimuksella. Lakiosaa voivat vaatia rintaperilliset eli perinnönjättäjän suoraan alenevassa polvessa olevat jälkeläiset.


Harkitessa sitä, olisiko testamentin tekeminen itselle aiheellista, onkin hyvä lähteä liikkeelle siitä, miten ja kenelle omaisuus lain mukaan menee, mikäli testamenttia ei ole tehty. Mikäli perittävällä on lapsia, nämä ovat hänen rintaperillisiään. Todistajan on oltava vuotta täyttänyt.


Lisäksi hänen pitää kyetä arvioimaan testamentin tekijän henkistä tilaa sekä ymmärtää, mitä testamentti tarkoittaa. Laissa on määrätty, ketkä eivät voi olla testamentin todistajia. Olemme erikoistuneet ja keskittyneet perintö- ja perhevarallisuusoikeudellisten toimeksiantojen hoitamiseen. Meillä on vahvaa osaamista myös yleisjuridiikassa sekä verotukseen ja perheyritysvarallisuuteen liittyvissä kysymyksissä.


Palvelu on kehitetty yhdessä perintö- ja lahjaverotuksen asiantuntijoiden kanssa ja verotoimisto on hyväksynyt perukirjamme.

Perinnönjako toimitetaan omaisten haluamalla tavalla. Asiantuntijan avulla selviät helpommalla. Mikä on keskinäinen testamentti ? Tarkoituksena oli turvata eloonjääneen puolison asema. Nykyään keskinäinen testamentti ei koske ainoastaan aviopuolisoita, vaan sen voivat tehdä ketkä tahansa henkilöt.


Joskus keskinäisiä testamentteja on tehty jopa useamman henkilön välillä, esim.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit