tiistai 30. tammikuuta 2018

Ero pitkästä parisuhteesta

Luovutaan ainakin parisuhteesta ja usein luovutaan myös ystävyydestä kumppaniin. On kuitenkin tavallista, että se osapuoli, joka ei ole eroa toivonut tai on sitä vastustanut, ei pysty ainakaan eron alkuaikoina ajattelemaan toista ystävänä, sillä luopumisen tuskan ja kaipauksen vuoksi tavallinen kommunikointi voi. Ero pitkästä parisuhteesta ei muuta elämää paremmaksi automaattisesti, sitä täytyy muuttaa.


Jotain täytyy siis tapahtua, jotta Irmeli ei jatkaisi vielä eron jälkeenkin samanlaista elämää ja olisi edelleen tyytymätön. Elämä ei muutu paremmaksi automaattisesti.

Vaikka ero tapahtuisi hyvästä syystä, voi esimerkiksi erosta kertominen läheisille olla karmivaa. Olemme miehen kanssa olleet yhdessä vuotta. Ja kysyt miten selvitä erosta? Mutta, lähdetään purkamaan tilannetta.


Ensinnäkin, eroja on monenlaisia. Joskus traumaattisiakin. Kuten kaikilla, pitkään parisuhteeseen mahtuu ylä- ja alamäkiä ja niistä olimme selvinneet, kunnes ex-mies jäi pettämisestä kiinni kesällä.

Kaikissa suhteissa on ylä- ja alamäkiä. Ero mullistaa lapsen tutun elämän eikä siksi ole yhdentekevää miten aikuiset eroprosessin hoitavat. Parisuhteesta voi erota, mutta vanhemmuudesta ei,.


Keskustelu - Oletko eronnut pitkästä parisuhteesta ? Nämä neuvot voivat pelastaa parisuhteesi! Ero oli lopulta hyvä päätös. Jos yhteiselo ei ole harmonista ja hyvää, se jarruttaa kaikkea elämässä, vaikka kuinka täyttäisi aikansa erilaisilla asioilla ja tekemisellä. Sitä menettää minuutensa ja vapautensa olla se, joka voisi olla.


Eron jälkeen olen tuntenut vapautta ja toivoa. Voiko toista koskaan jättää oikein? No, ainakin vähän huonompia ja vähän parempia tapoja on olemassa. Harva toivoo eron tulevan täytenä yllätyksenä, mutta toisaalta myös kumppanin roikottaminen pitkään epämääräisessä en tiedä erotaanko vai yritetäänkö vielä -tilassa on tuskallista. Outi Wenell on sitä mieltä, ero pitkästä parisuhteesta on aina hyvä käsitellä läpi.


Saattaa olla pettämisiä ja muuta draamaa. Ero merkitsee usein paljon psyykkistä kipua, ja se heilauttaa elämää.

Näin tapahtuu etenkin, jos eron toinen osapuoli on kaikessa hiljaisuudessa rakentanut koko elämänsä uusiksi toisen selän takana, kuten hankkinut asunnon ja uuden kumppanin, kertoo Wenell. Nyt hän osaa nauttia siitä. Viime vuoden helmikuussa lauluntekijä Kikka Laitinen oli vasta eronnut pitkästä parisuhteesta. Suunnitelma aikuisen naisen sinkkuelämästä katkesi alkuunsa, kun kohtalo johdatti eteen ensirakkauden vuosien takaa.


Taustoiksi sen verran, että olen 20-vuotias, avomies 23. Aloimme seurustella minun ollessa vasta ja näin ollen hän on ensimmäinen vakava parisuhteeni ja myös ensimmäinen (ja ainoa :D) seksikumppanini. Ero etenkin pitkästä parisuhteesta on usein vaikea paikka ja iso mullistus ihmisen elämässä.


Erosta toipumiseen vaikuttavat monet tekijät, kuten persoona ja olosuhteet -joskus toipumiseen menee jopa vuosia. Prevention-julkaisun asiantuntijaraadin mukaan nämä viisi kysymystä auttavat hahmottamaan, kuinka kauan erosta toipumiseen menee. Meillä takana 1vuotta josta kihloissa, kolme ihanaa lasta. Meidän suhde alkoi mennä päin helvettiä kun mun sairauteni pahenivat.


Yllätyksenä nämä eivät miehelle tulleet, sillä ovat ensimmäisiä asioita joista hänen kanssaan vakavasti suhteen alussa puhuin. Muistuta itseäsi siitä, miksi ero oli tarpeellinen päätös. Tämä voi olla vaikeaa erityisesti silloin, jos olet itse ollut jätetty osapuoli.


Ylipääsemisessä auttaa se, kun muistutat itseäsi niistä syistä, minkä takia päädyitte eroamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit