maanantai 29. tammikuuta 2018

Työntekijän oikeus sivutyöhön

Työntekijän toiminnan sallittavuutta arvioitaessa olisi aina otettava huomioon sekä työn luonne että työntekijän asema. Säännöksen tulkinnassa olisi otettava huomioon oikeutta työhön ja elinkeinonvapautta koskeva perustuslain §:n momentin säännös, jonka mukaan jokaisella on oikeus hankkia toimeentulonsa valitsemaliaan työllä, ammatilla tai elinkeinona. Työntekijän kilpailukielto saattaa jatkua myös työsuhteen päättymisen jälkeen, jos työnantaja ja työntekijä ovat tehneet asiasta erityisen kilpailukieltosopimuksen. Tällainen sopimus voidaan tehdä vain erityisen painavasta syystä ja se voi kestää pääsääntöisesti enintään kuusi kuukautta. Säännöt voivat kuitenkin rajoittaa työntekijän työntekomahdollisuuksia täysin muillakin toimialoilla.


Työnantajalla on oikeus nimittäin vaatia, että työntekijä antaa koko työpanoksensa työnantajalle. Jos työntekijä työskentelee päivittäin kahdessa - kolmessa eri työpaikassa, ei hän täysimääräistä työpanostaan voine antaa. Selvittelin vähän asioita Tehyn kautta. Eli lupaa sivutyöhön ei tarvita eikä työnantajalla ole sitä oikeus pyytää paitsi silloin, jos sivutyönteko vaikuttaa päätoimisen työn tekemiseen työtehon laskemisena tms. Kuitenkin hoitovapaalla lupa pitää olla työnantajalta, koska työnantaja on myöntänyt tämän vapaan jonkin syyn vuoksi.


No jos minä olisin työnantaja, en antaisi lupaa myydä mitään oman bisneksen eteen työajalla enkä edes kahvitauolla, koska sitä tulosta pitäisi tehdä sille päätyönantajalle, sehän sen palkankin maksaa ja seuraa työntekijän työtä tuloksia kvartaalitalouden näkökulmasta. On kieltämättä outoa, jos pitäisi kysyä työnantajan lupa sivutyöhön ellei sitten kyseessä ole työnantajan kilpailija, jolloin ei ole hyvän tavan mukaista edes miettiäkään kys. Ihmisellä pitäisi olla oikeus elantoon ja joissan tapauksessa työnantaja voisi ihan ilkeyttää kieltää sivutyöt. Ainakin se paperi, minkä itse joudun täyttämään oli tarkkaa kysytty työpaikkakohde, tuonko sieltä sairauksia työnkuva ja monta kk:ta eli johtajan ja oma allekirjoitus , päivämäärät ym.


Lisäksi jos, johtaja huomaa olet väsynyt tai muuta vastaavaa. Sivutyö loppuu nopeasti eli hänellä on oikeus puuttua asiaa. TURUN YLIOPISTO Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos Humanistinen tiedekunta PESONEN, PETE: Firabelityö ja suomalaisen työelämän murros 1900-luvun alusta 1960-luvulle Pro gradu -tutkielma, sivua Suomen historia Maaliskuu 20Tutkimus tarkastelee firabelitöiden näkökulmasta suomalaisen tehdastyön ja työelämän murrosta 1900-luvun alusta 1960-luvulle.


Jos sen sijaan tekee tuntia viikossa ja saa siitä euroa, sitten ei ole mahdollista saada tukea yhtään. Säädöksissä ei siis puhuta mitään siitä että voi lopettaa sen työn minuutissa ja siirtyä työhön jos sellaista tarjotaan. Siinä vain lasketaan paljonko sivutyöhön voi käyttää aikaa.


Siitä johtui tämä kaksinaisuus: yhtäältä feodaalivaltiaiden vaimoilla oli oikeus maahan ja arvonimeen ja he olivat alaistensa suhteen täysivaltaisia valtiaita, usein naiset hallitsivat kuningaskuntia ja heillä oli miehen valtaan verrattava rajaton valta maaorjiin, he saattoivat karkottaa, rangaista, kiduttaa ja surmatakin talonpoikia. N:o Viikko 11. Irtonumero euroa.


Tilattuna kotiin euroa/pv (kk:n kestotilaus). Posti pakottaa sadat asukkaat siirtämään postilaatikkonsa siVUt 4–paikalliset Eläkeläiset syyttävät Järvenpäätä ikärasismista siVU KÄSINSOLMITUT MATOT Ma-pe 10-la 10-www. Oma maahantuonti Sahankulman.


Yhteistä aikaa etsimässä. Lapsiperheiden ajankäyttö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit