keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Asumistuen tarkistus käsittelyaika

Jos asumistuen määrä suurenee tarkistuksessa, Kela maksaa korotusta vain hakemuksen jättämistä edeltävän kuukauden alusta. Jos taas määrä pienenee tarkistuksessa, tarkistus tehdään muutoksen mukaisesta tarkistusajankohdasta alkaen. Käsittelyaika ja tiedustelut. Kela asettaa vuosittain keskeisten etuuksien käsittelylle tavoiteajat (= aika, joka kuluu Kelaan saapuneen hakemuksen rekisteröinnistä siihen, että ratkaisija antaa siitä päätöksen). Tavoiteajat ovat keskiarvoja, joten osa hakemuksista käsitellään aina jonkin verran tavoiteaikaa nopeammin, osa hitaammin.


Yleisen asumistuen käsittelyaika on noin viikkoa, jos kaikki liitteet ja selvitykset on toimitettu. Kun muutoksen ajankohta on tiedossa, niin voit toimittaa jo tarkistushakemuksen. Hakemuksen lisätietokenttään voit kirjata, että toimitat työsopimuksen myöhemmin, kun saat sen.


Hakemuksessa on kohta, jossa voi halutessaan pyytää etuusmaksun keskeytystä siksi aikaa, kun uusi hakemus on käsitelty. Aika voi kuitenkin pidentyä esimerkiksi runsaan hakemusmäärän tai hakemuksesta puuttuvien liitteiden takia. Missä tapauksessa joudun maksamaan asumistukea takaisin ja kuinka pitkältä ajalta? Tämä riippuu tapauksesta.


Vierailija: Osaako joku sanoa kuinka kauan kestää että Kela käsittelee asumistuen vuositarkastushakemuksen? Ei kai siinä yhtä kauan mene kuin oikeassa hakemuksessa kun olosuhteissa ei ole tapahtunut mitään muutoksiakaan? On hyvä huomioida yleisen asumistuen tavoitteellinen käsittelyaika , joka on kolme viikkoa siitä päivämäärästä lukien, kun hakemus on vastaanotettu Kelassa. Jos asiassa, jossa on kysymys evätyn asumistuen myöntämisestä tai myönnetyn asumistuen lisäämisestä, ilmenee uutta selvitystä, Kansaneläkelaitoksen on tutkittava asia uudelleen. Vuositarkistuksesta kertova kirje kannattaa lukea huolella.


Kansaneläkelaitos voi aikaisemman lainvoimaisen päätöksen estämättä myöntää evätyn asumistuen tai myöntää asumistuen aikaisempaa suurempana. Tutustu tuotteisiin ja palveluihin ja seuraa mitä OP Ryhmässä tapahtuu. Eli olen opiskelija, muutin juuri omaan asuntoon porukoiden luota ja vuokrasoppari alkaa 1. Lähetin kelaan perjantaina muutosilmoituksen, jonka käsiteltyään alan saamaan asumistukea ja korkeampaa opintorahaa, joiden avulla maksan tulevat vuokrat. Vältät myöhemmin mahdollisen asumistuen takaisinperinnän, jos tarkistuksen käsittely venyy maksupäivän yli, mutta olet raksittanut, että Kela keskeyttää asumistuen maksamisen kunnes tarkistus on käsitelty. Näin kannattaa tehdä, jos tienaat aiemmin ilmoittamaasi enemmän tai uuden asuntosi vuokra on edullisempi kuin nykyisen.


Siinä missä yleisen asumistuen myöntäminen perustuu tiukasti normeihin (viime kädessä enimmäisasumismenorajoihin) ja jokaista koskevaan asumismenojen omavastuuosuuteen, toimeentulotuen määräytymisen ainakin tulisi perustua löyhemmin kohtuullisuusharkintaan. Eläkkeensaajien asumistuen tarveharkinnassa otetaan huomioon myös eläkkeensaajan2. Tällaiset satunnaiset turvatarkistukset ovat ihan normaaleja, joskin yleensä ne saadaan hoidettua päivässä tai kahdessa, varsinkin kun vielä dokumetteja on lähetetty nopeasti. Se että asiakaspalvelu on kertonut maksun olevan hyväksytty kahteen eri kertaan ja silti tarkistus on vielä käynnissä on vähän erikoista.


Ei edes sen jälkeen, kun luvattu käsittelyaika on ylittynyt kuukausilla. Hänen mukaansa kahden viikon käsittelyaika olisi kohtuullinen. A:n mielestä toimiston työskentely oli ammattitaidotonta ja hidasta sekä asiakaspalvelu huonoa. Kaakkois-Suomen TE-toimistossa,. Kuinka pitkä on starttirahahakemuksen käsittelyaika ? Valiokunta korostaa Maahanmuuttoviraston toimintaedellytysten turvaamista.


Valiokunta toteaa, että tämän lisäksi myös prosessien kehittämiseen ja digitalisaation edistämiseen tulee Maahanmuuttovirastossa edelleen panostaa. Ansiotuloverotukseen tehdään ansiotason nousua ja inflaatiota vastaava tarkistus vuosittain. Työtulotuki ja työvoiman liikkuvuuden edistäminen.


Erityisesti aikuistuvien lasten tilanteen muutokset on muistettava tarkistaa 18-vuotispäivästä alkaen. Perheenjäsenten kohdalla tapahtuvia muutoksia voi palvelun aloittamisen jälkeen käydä muuttamassa valitsemalla päiväkirjanäytöltä rivin Palvelu Toimeentulotuki aloitettu kaksoisklikkaamalla ja avautuvalla näytöllä voi lisätä ja poistaa jäseniä. Vertaa renkaita helposti netissä VERTAA.


Tule sivustollemme ja löydä edullisimmat, toimivimmat ja parhaimmat renkaat. Mrs Jonesin Joulukalenterin 20.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit